IUI jaká je šance

51
5.8.24 13:00

IUI jaka je šance

Dobry den chtěla bych se zeptat už dva roky se s přítelem snažíme o miminko moje dr. Mi tvrdila jak jsem v pořádku ale vůbec to zák neni navštívili jsme kliniku kde nám zjistili že přítel má špatný spermiogram a u mě neprobíhá ovulace že nejlepší by bylo podstoupit IVF ale kamarádka která jsi tím taky prošla mi poradila ať nejdřív zkusíme IUI tak bych se chtěla zeptat jestli tu je někdo kdo měl stejný problem a vyšlo mu IUI nebo je lepší jít rovnou na umělý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1707
5.8.24 13:34

Cauky, u nás byl problém ve spermiich. IUI jsme zkouseli, než se vše vyřídio k IVF (vyšetření, pojistovna), kratili jsme si tim čas. Ono to IUI vyjde jen 10-15% párů. Moc bych se němu naupinala, ale zkusila bych to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.8.24 14:10

@Viktorka33 a mohu se zeptat kolik vás stalo to IUI? A vyšlo vám IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.24 14:37
@Anett21 píše: Více

Nám vyšlo iui na první pokus. Ale u nás byl problém s ejakulaci a malým množstvím spermií. Jinak mě nikdo moc nevysetroval. Udělali mi jen nějaké krevní testy, nějakou jednu hodnotu zjišťovali. Manželovi spermie ani nezkoumali. Před zavedením mi dali nějakou injekci. To bylo celé. Úspěšnost iui je mírně vyšší než u běžného styku. Nehazela bych flintu do žita.

• Citovat
  • Upravit
51
5.8.24 16:34

Tak já mám právě problém s ovulaci a přítel má pomalé spermie tak nám říkali že jedine IVF ale právě kamarádka mi říkala ať zkusíme to IUI tak sem chtěla trochu víc názoru a zkušenosti od žen které si tím prošli
A jestli se mohu zeptat kolik vás stalo to IUI?
Chtěla bych zkusit iui a když nic tak ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
5.8.24 18:40

Mám PCOS, tudíž anovulační cykly a manželovi spermiogram taky nevyšel nejlíp… Šli jsme rovnou do IVF. Shodli jsme se, že nechceme ztrácet čas a IUI je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
5.8.24 20:12

@Anett21 Cenu už nevím, ale pár stovek. Není to nic drahého. IVF nám vyšel 2. pokus. Teď chceme sourozence pro dcerku, ale zatím se nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.24 20:18

Mám z IUI tři děti (jedno na první pokus a pak dvojcata na druhy). Pokud není nějaká výrazná překážka, tak není důvod to nezkusit.

• Citovat
  • Upravit
51
5.8.24 21:09

@Viktorka33 držím palce ať se vám zadari ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.8.24 23:16

Já prošla třemi IVF cykly - celkem kolem 30 embryí, bylo 12 transferů (5 biochemek) a nikdy nic. Nikdy se nepřišlo na důvod neúspěchu. Pak jsme přešli do Gennetu, kde nám dr. řekla, ať zkusíme IUI. No koukala jsem na ní jak zjara :lol: nakonec se třetí inseminace povedla a teď už máme skoro pětiměsíčního chlapečka. Takže jsem asi extra případ, ale určitě bych inseminaci zkusila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.