Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny, ![]()
dovolím si založit vlákno pro ty, které čeká IVF cyklus v srpnu 2024. Mě osobně čeká první IVF. Pocity z toho mám smíšené a ráda bych našla nějaké parťačky s kterýma budu moci sdílet novinky. Popřípadě se budeme navzájem podporovat nebo si radit. ![]()
Máme za sebou jen 2 IUI, po třech letech snažení (partner i já 27 let) jsme zjistili, že máme problém jak na mé straně, tak na partnerovo. Já snížené AMH 0,79 a partner špatný spermiogram. Dle doktora jediná možnost IVF. IUI jsme podstoupili jen abychom „zabili čas“ a dali partnerovi chvilku na zlepšení stavu jeho malých mršek.
Příští týden nás čeká konzultace a začneme se stimulací.
Najde se někdo, koho také čeká IVF v srpnu?
@Linda97284 Ahoj,právě procházím 2.IVF,už teda stimuluji, ale transfer mi vyjde až na srpen. 🙂
Z 1.IVF mám syna a letos v červnu jsem byla na KET ( jediné zamražené embryo z 1.pokusu) a to se nepovedlo..
Na IUI jsme před IVF byli 8×, doteď lituji, že jsem nešla rovnou do IVF, ušetřila bych si hodně času, který mě teď tlačí, protože je mi 39let ![]()
@Makaroona tak to je krásný, že vám vyšlo 1. IVF. (Ty neúspěšné IUI mě teda mrzí, to muselo být nervů a stresu).
Můžu se zeptat, máte nějaké problémy? Pročítám samozřejmě spoustu starých diskuzí, abych si zjistila info, ale ne vše tam najdu. Já se snažím být optimistická a doufám, že se prcek uchytí na první pokus jako u tebe, ale pan doktor mi občas přijde dost skeptický. A často od něj slýchávám, že 1. pokus je takový seznamovací, aby věděli, jak reaguji na hormony a tak. A taky slova jako “budu rád, když vám udělám jedno miminko nebo snad budeme mít aspoň jedno zdravé embrio” moc nepomáhají. Upřímně doufám, že ze mě vytáhnou víc a kultivaci vydrží víc embrií, než jen jedno … nějakého mrazáčka (jen kdyby náhodou, hodí se). Sázím na věk a kvalitu vajíček, když už jich je teda tak málo.
Je to blbé, když tě tlačí čas, každopádně kouknu na můj případ… Mám 13 let času a k čemu mi je, … jsem na tom hůř než některé 40leté dámy…
Budu moc držet palečky aby se tvůj druhý pokus povedl, kdy jdeš na transfer už víš? ![]()
Ahoj já Teda byla na ivf před 3 roky a máme z něho 2,5 ročního chlapečka. A teď v srpnu bude KET..
A měli jsme to stejně jako vy akorát my jsme šli preventivně protože manžel má špatný gen který jsme nechtěli předávat dětem.. a po prvním vyšetření špatný spermiogram a já taky nízké amh..doktorka taky říkala že se to nemusi podařit vůbec.. nakonec byly 4 embria a hned první na první pokus vyšel..tak teď v srpnu bude další pokus a snad to bude zase hned ![]()
@Linda97284 I s nižším AMH můžeš mít vajíček dostatek. Já teď mám AMH 1,07 a doktorka řekla, že budeme rádi, když bude cca 6 folikulů a na kontrole v úterý jich napočítala cca 15 😅 Uvidíme zítra..
Mám teda ale vysoké dávky hormonů ![]()
Jinak problém nemáme žádný, vše v pořádku a stejně to nejde.
Z toho co říká doktor si moc hlavu nedělej, oni to tak berou, protože samozřejmě stačí to jedno jediné vajíčko k tomu miminku ![]()
Mě tohle taky říká + k tomu ještě dodává to : vzhledem k vašemu věku.. ![]()
A jo, ten první pokus je taková loterie, protože nikdo neví, jak bude tvoje tělo na stimulaci reagovat. V mém okolí téměř všem vyšlo až 2.IVF,takže já ten první pokus brala dost rezervovaně ( i když, co si budeme, doufala jsem moooc) a věřila, že když napoprvé nic, tak na podruhé to vyjde. O to větší to byla radost..po 8 letech ![]()
Zítra jdu na kontrolu, stimuluji dnes 9.den. Ale předběžně mi říkali, že OPU vidí tak na středu a transfer potom v pondělí 5.8.
@Freyach Tak držím palce ![]()
Já měla v mrazáku jen jedno embryo z 1.IVF, na KET v nativu jsem byla v červnu a bohužel..
13.den jsem dostala ms, ani test jsem nestihla ![]()
@Makaroona máš dlouhý nebo krátký protokol? Tak já budu doufat, že budu obdobný případ. Ale raději bych aby něco zbylo. Vždycky jsem chtěla 2 děti (minimálně).
Když si to budeme moci dovolit tak 3
Jak se cítíš? S takovou dávkou hormonů? Nějaká náladovost? Moc se na to netěším. Už před IUI mi všechny ty prášky daly zabrat. Náladovost, na záchod jsem chodila každých 30 minut…
Doktoři no. Já jsem prostě trošku větší cíťa, tak si všechno beru moc k
. Jinak je to ale fajn chlapík. Jenom mě při první návštěvě zaskočilo, že je to hrozný mlaďas. Tak jsem se moc necítila.
Do jakého CAR chodíte jinak?
8 let čekání. To je opravdu vysněné dítě. Tak hlavně, že přišlo
. Neztrácím naděje, ale to čekání je hrozné. Doufám, že nám to 8 let nezabere. Když jsme se rozhodli založit rodinu, tak jsem prohlásila „do 30 chci mít všechny, pak už ne“. Škoda no, že tohle nesplním. Každopádně doufám, že do 35 to zvládnu.
Tak já budu držet moc palečky a určitě dávej průběžně vědět. ![]()
@Freyach Teda tak to budu držet palečky taky. Můžu se zeptat kolik je ti let? A jaké máš AMH? Dělali ti teď znovu testy? To by mě zajímalo o kolik by mohlo klesnout za ty 3 roky. Taky by se mi líbilo mít děti 3-4 roky od sebe, ale pan doktor pořád zmiňuje kryokonzervaci, abych prý měla ještě jistotu mít děti z vlastního vajíčka. Na začátku roku jsme se konečně přestěhovali do svého, to nás dost finančně vysálo…a mražení není zrovna za hubičku…
Přeju každému aby to vyšlo na první pokus. Jsou to šílené nervy…
![]()
@Linda97284 tak teď má 33 taky jsme to chtěli dřív ale 2 roky jsme čekaly na genetiku partnera pak jsme přešli jinam a hned to bylo hotový…amh jsem měla minule 0.32..teď ještě nemám výsledky nebo jdu až 2.8. Na ultrazvuk a prášky před ket tak uvidíme…
My Teda máme mrazení asi 3000 za rok tak to ještě jde…
Kdyz budes mít chuť, nechces potom dat recenzi na to IVF centrum tady, a předat info i ostatnim holkam? https://www.emimino.cz/…-reprodukce/
Děkuju ![]()
@Freyach dva roky na genetiku?
Tak to je dlouhá doba.
To je slušný 4 embrya. Dodala si mi trošku pozitivity, snad budu mít taky ![]()
Ta částka na mražení není tak hrozná, ale u mě doktor spíš naznačoval, že pokud budu chtít víc dětí možná bych v mezičase měla zajít na kryokonzervaci. Protože dle něj je moje AMH velmi nízké a ani v těhotenství se ten proces „ztrácení vajíček“, (když to řeknu takhle blbě) nezastaví, takže přicházím o další „šance“. A celý ten proces je podle mě obdobný tomu IVF, taky stimuluješ, aby z tebe vytáhli co nejvíc. U vás v CAR to vyjde na cca 40 - 50 tisíc.
![]()
@Linda97284 jo je to doba myslím že se na to vyprdli ![]()
Tak snad ti to trošku ulevilo ja to amh jsem měla hodně nízký a v pohodě
Uvidis kolik budete mít nakonec embriek, každý to má jinak a hlavně záleží na kvalitě klidně může být jen pár a vyjdeto..
Budu držet palce a pak si řekneme kdy máme termín porodu ![]()
Mám krátký protokol, ale je tak nějak delší, než minule 😅
Při prvním byl odběr už 10.den,teď to vyjde na 15.den.Je to kvůli tomu, že mám delší cykly a při prvním odběru jsem měla sice hodně vajíček, ale nezralých. Teď už to snad vychytáme 😁
Zvládám to dobře, náladovost nemám a hodně se divím, protože na poprvé jsem byla už I protivná sama sobě 🤯 Akorát nem ůžu na sluníčko, to je pro mě jako kryptonit, hned se mi dělá zle, mdlo, hrůza..
Chodíme do IVF Europe v Praze, kam ty?
No těch 8 let to bylo trápení, ale já vždy měla IUI se stimulací, tak jsem mezi dalšími pokusy chtěla pauzy a pak než jsem se odhodlala na IVF, byla pauza asi 3 roky.Po všech těch stimulacích jsem přibrala, tak jsem to chtěla shodit a hlavně, když nepřišli na žádnou překážku, myslela jsem, že to přeci jen vyjde přirozeně.
Pak jsme koupili stěně, šli na IVF a vyšlo to ❤️ Teď je v plánu 2.pes,tak snad i to 2.mimi klapne ![]()
Začali jsme se snažit, když mi bylo 28 a syn se narodil v necelých 36.Zrovna jsem koukala do staré diskuze, kde jsem psala, že ve 40ti teda určitě už druhé nechci. Ha ha ha ha ![]()
A taky jsem vždycky chtěla aspoň 2 děti. A teď se to fakt ukazuje, že syn by toho parťáka fakt potřeboval, máme doma denně všechny děti od sousedů ![]()
@Freyach sázím na kvalitu.
Snad nebude žádné zklamání.
😁 To si řekneme! Já to samozřejmě počítám dopředu a říkám si, že by se mi líbilo mít květen-srpen. To je už teplo. A podle kamarádek je těhotenství lepší přes zimu než léto.
@Makaroona
Já sama teda nevím, co mě v pondělí čeká. Jdeme podepsat papíry na ivf s tím, že dostaneme už pilule. Nemám tušení jestli s tou stimulací začnu hned nebo až 1. Den cyklu… to se všechno dozvíme až v pondělí. Marně jsem pročítala diskuze, nikde jsem to nenašla ani na stránkách různých CAR. Ale do pondělí už vydržím.
No, tak to máš dobrý. Teď zrovna v červenci to sluníčko je téměř každý den. Moje kamarádka je ve 3. měsíci a teda sluníčko, jí vadí taky. Je absolutně nepoužitelná, když jsou je slunečný den. Tak doufám, že tobě to přestane ještě předtím než se ukážou dvě čárky. ![]()
Já chodím do Next Fertility do Plzně. Máme to nejblíž. ![]()
To čekání mě spíš naopak děsí. Říkala jsem si, že když bude jedno embijko a budu čekat 3 měsíce na další kolo, tak mě to asi zabije.
A to přibírání mě taky děsí… ale říkám si, že až budeme mít lumpíka v posteli, tak to budu řešit. Důležité je abychom dosáhli cíle. Nějaká kilečka navíc zvládnu.
![]()
Tak to je krásný. Co máte za pejska?
My máme teda už dva lumpy chlupatý doma. Tak už jen ty dvě dítka by to chtělo. Jinak pořízení druhého chlupáče považuji za opravdu skvělé rozhodnutí. Je to nerozlučná dvojka. ![]()
Někomu stačí jeden, ale za mě jsou dva úplně nejlepší. Vyhrajou si spolu, budou se bránit… já mám sama dva sourozence a nedokážu si představit je nemít.
Jak si dopadla dneska? Je tam pořádná úroda.
![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Začala jsem svou první stimulaci. Všem vám moc držím palečky. ![]()
Ahoj holky, ráda se k vám přidám- od včera jsem začala píchat Pergoveris a je to můj 3.cyklus IVF. Poslední jsem podstupovala v květnu a do 5.dne to bohužel nedotáhlo ani jedno embryo. Tak jsme teď změnili CAR a uvidíme ![]()
@Smoothinka to jsme na tom stejně taky si píchám od včera, ale rekovelle. Jen s rozdílem, že pro mě je to vše poprvé ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.