IVF srpen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
31.7.24 18:19
@Wuhu85 píše: Více

Za měsíc mi bude 40.
A úroda je lepší, než před 5ti lety :)
Budou volat každý den, to zase budou nervy :mrgreen:
@Smoothinka Proč myslíš, že ne?
U mě byl předpoklad 6 vajíček max. a hele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
31.7.24 18:21

@Makaroona áno fakt niekedy vaječníky produkujú ostošesť. S čím si stimulovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.24 18:49

@Makaroona držím ti palce :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
31.7.24 18:53

@Wuhu85 Elonvou a k tomu Meriofertem.
A pak jsem měla 7× Ganirelix proti předčasnému prasknutí folikulů.
Elonvu už jsem měla a taky jsem na ní dobře reagovala, ale tehdy bylo hoodně nezralých vajíček ( odběr 10.den)
Teď byl odběr až 14.den,protože mám delší cykly, tak aby dozrály a vyplatilo se.

Holky a připlácíte si nějaké metody?
My teda tentokrát jen embryoscope. Vše, co jsme připláceli poprvé, už teď mají v tom základním balíčku ( ICSI a prodloužená kultivace)

A jak moc jste sdílné k okolí.?
Já to tentokrát neřekla nikomu, ani rodičům.
V červnu po nepovedeném KETu byla moje mamka tak zklamaná, že jsem se rozhodla kdyžtak sdílet jen dobré zprávy…Jo a teda manžel o tom samozřejmě ví :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
31.7.24 20:55

@Makaroona ja som na Meriofert nereagovala dobre a skoro vôbec. Tak teraz bude dlhy protokol tak som fakt zvedavá. My sme mali predtým asi všetky selekcne metódy ktoré sa dali aplikovať kvôli horšiemu spermiu a teraz to nebude asi inak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
1.8.24 07:11
@Opicka rozpustila píše: Více
:potlesk: paráda!
U mne to také zatím vypadá na odběr ve středu, uvidíme co po kontrole
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
1.8.24 07:15
@Makaroona píše: Více

1. IVF 2021 12 oocytů, 10 vajíček z toho 10 zralých, oplodněná všechna
2.IVF 2024 10 oocytů, 9 vajíček z toho 6 zralých, oplodněná všechna
Takže o 18 se mi může jen zdát :mrgreen: dnes budeš mít první info z laborky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.8.24 09:23

@Smoothinka aj tak sú to krásne čísla. Veľa žien ani to nemá…a je veľa žien čo ich ma veľa a nekvalitné. Hlavne je aby z toho bolo dieťa si myslím aj keby to malo byt len z jedného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
1.8.24 09:50
@Wuhu85 píše: Více

Já vím, to byl jen povzdech.. z prvního byla 2 embrya a z druhého právě žádné :( tak jsem si říkala, jestli kdybych jich bylo víc, jestli by nějaké zůstalo :nevim: podruhé jsem právě měla také Meriofert, celkem vysoké dávky a ani doktorka na kontrole z toho nebyla odvařená, že si myslela že tam toho bude víc..
Ano, naprosto s tebou souhlasím- stačí jedno embryo, které to zvládne celých 9 měsíců :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.8.24 13:45

@Smoothinka Tam je tých faktorov toľko čo môže zasiahnuť. Koľko máte rokov? Sú spermie ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.8.24 14:14
@Smoothinka píše: Více

No ale vždyť vajíček jsi měla stejně, jako já.
Zralých jsem měla 10 a ty ostatní nemá smysl počítat, když jsou na vyhození :nevim:
Já měla při 1.IVF dokonce 20 oocytů, ale bylo z nich jen 9 zralých vajíček a oplodnilo se mi 5 a ten 5.den se 3 z nich zastavily..
Pro mě je 10 velký úspěch a i kdyby bylo jen 1 a vydrželo :srdce:

No a právě mi volali, takže se mi ty zralý vajíčka oplodnily všechny a potom to rovnou jedno vzdalo.
Takže jich ZATÍM máme 9 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.8.24 14:22

@Makaroona 9 je krásnych!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.8.24 14:32

@Wuhu85 To je, jsem za ně šťastná :palec:
Je to poslední pokus, takže ještě max. 1 KET, do víc už nejdu, když to nedopadne.
Hrozně se teď bojím OHSS, dostala jsem sice Dostinex a piju nutridrinky, ale břicho mám nafouklé, jako kdybych snědla oběd i manželovi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.8.24 15:56

3. Ivf

Ahoj holky,

včera jsem začala 1. den stimulace a doufám, že teď už nám to vyjde. Je mi 28 let a podstupuji již své 3. IVF. Bohužel zatím žádné nebylo úspěšné a já věřím, že toto již bude!:) První IVF jsem měla v roce 2022 (mám jeden odebraný a druhý znetvořený vejcovod a muž horší spermiogram) - OHSS, odebráno 33folikul z toho 20 vajíček - 15 údajně ukázkových a všechny ukázkové oplodněny. Bohužel do 5. dne to zvládlo pouze jedno. Čekala jsem 3 měsíce, než mi splasknou vaječníky. Poté byl proveden vklad - neúspěšně.

Dala jsem si pauzu, ale měla jsem strach z klasické stimulace, tak jsme si dali 2. ivf v minimální stimulaci a na jiné klinice.( letos v únoru) Dr. mi sdělila, že mám PCOS, inzulínovou rezistenci a nasadila mi metformin. Říkala, že se to po IVF občas stává.. Každopádně po stimulaci jsem měla 2 folikuly a z toho 1 vajíčko, které to zvládlo do 5. dne. Bohužel se také nechytlo.

Aktuálně chodím na na fyzioterapii, zkusila jsem i akupunkturu na kterou chci jít v den vkladu. Byla jsem i na histeroskopii v mezičase kde mi našli zánět v děloze a nasadili antibiotika. Dokonce jsem si došla za doktorkou ať mě pošle na imunologii, kde mi sdělili, že mám moc aktivovanou imunitu a nasadili mi kortikoidy.

Jsem teď tak napráškovaná, že opravdu doufam, že to konečně bude do třetice všeho dobrého a že to konečně už vyjde. Při svém 1. ivf jsem se dala hodně na sladké a přibrala 30kg. Letos jsem už půlku schodila, změnila i stravovací návyky, zvýšila pohybovou aktivitu. Už to prostě musí vyjít!

Doufám, že už se tady opravdu všechny dočkáme, protože si to sakra všechny zasloužíme! :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.8.24 16:11

@Tynka_Ma určite to dopadne. Ja som si povedala, že si teraz idem pre dieťa. Takže dopadne. Čo máš za protokol? Brala si niečo na podporu kvality vajíčok? Moja známa bola teraz na IVF v Dubaji a jej robili cytoplasmic trasnfer, že obetovali časť vajíčok na úkor ostatných aby ich posilnili. A už je tehotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.