Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Smoothinka pred týždňom už a o týždeň mám ist na UTZ a ešte musím odmenstruovať medzi. Takže ak moje vaječníky nebudú fungovať tak začnem stimuláciu po menzes. Ale často čítam že zvykne meškať tak som zvedavá že ako to bude. Tak predpokladám že začne o 1-2 týždne najneskôr. No je to iné ako krátky protokol keď ide rýchlo všetko. A aj stimulácia samotná môže dlhšie trvať lebo folikuly rastu pomalšie. Tak som zvedavá čisto bude mať želaný efekt…vajíčok mám žalostne málo…
@Opicka rozpustila Krása držím palce aby vo najviac vydržalo a aby tam bolo to zlaté
![]()
Ahoj ženy! Tak jsem se dostala po dlouhé době k dočtení toho, co jste přidávaly. Čas běží a já vám všem držím moc palečky ať vše vyjde jak má. Mám za sebou první týden stimulace a necítím se úplně fit. Čekám na to až dorazí menstruace, zatím mám 4 dny zpožděnou a bolí mě snad všechno. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy takhle moc chtěla, aby ta mrcha dorazila. 20.8. Mám kontrolu teprv. A na OPU mě čeká až týden po, takže transfer až přelom srpna/září. Pokud tedy bude co.
Budu jedním očkem sledovat vaše příběhy a doufám, že se dočkám jen pozitivních zpráv. Hodně štěstí všem snažilkám. ![]()
Ale jednu otázku bych vlastně měla. Dostala jsem Decapeptyl a Pergoveris.
Budu mít 300 jednotek Perg. na den od 15. A asi mi to nevyjde do OPU. Každopádně pojišťovna proplácí na jeden cyklus jen to, co mi dali a vypadá to že jednu injekci budu muset dokupovat. Koukala jsem, že to není zrovna nejlevnější. A pokud jsem hledala správně bude to kolem 9-12 tisíc. Nedokupoval někdo z vás? Nemáte někdo zkušenosti
?
@Linda97284 píše: Více
Ano, pojišťovna na jeden cyklus přispívá do výše 2.250 jednotek. Já první měla Gonal a dokupovala jsem 450 jednotek cca za 3.400 a ty doplatky mi teď s Pergoverissm přišly skoro stejné..takže za 900 jednotek to klidně kolem těch 9 tisíc být může ![]()
@Linda97284 Ty máš tiež dlhý protokol. Ja tiež čakám ale zdá sa že už sa to spúšťa už konečne. Ako keby sa to hnusne spúšťalo ani za svet. Ale ja som v dobrej kondícii som chodila na také infúzie pred tým a asi to lepšie zvládam zatiaľ.
@Smoothinka no tak by vycházelo. Děkuji za odpověď ![]()
@Wuhu85 No není to, že bych to nezvládala, je to klasický stav před menzes, ale většinou trvá 1-2 dny. A teď je to zdlouhavé…
Běžně v den, kdy mi to začíná zůstávám doma, protože mám obrovské bolesti a lítá to ze mě horem i spodem.
Mám dlouhý a je fakt dlouhý
Každý den si počítám kdy co bude…
Kdy si začala stimulaci?
@Linda97284 ja ti rozumiem je to hrozné. Ja to neznášam keď to takto mám a viem aké to je. Ja som si nechala pichnúť utlmovak pred týždňom a dostala som to na čas dnes keď sme prišli do termálu do Maďarska
Ešte som sa stihla trochu ponoriť do vody. Dúfam, že my to funguje lebo ja akosi toho veľa necítim…o týždeň musím na ultrazvuk a keď vaječníky nebudú fungovať tak začnem stimuláciu. Takže dúfam že to pôjde budúci týždeň
@Wuhu85
jeee tak to na tom jsme obdobně. Já jsem trošku zmatená
A nazvala jsem stimulací už tu utlumovací injekci. Mám první kolo, tak se pořád něco dozvídám.
Tak to to na dovču moc nevyšlo teda. Ale tak hlavně aby se po dovče povedlo
Já teda na ultrazvuk pozvaná před začátkem stimulace ani nejsem. Jen musím dostat menstruaci, která včera dorazila a příští týden začínám s Pergoverisem… 34. týden kontrola a snad 35 už punkce.
@Linda97284 vyšla
som bolo ešte ráno vo vode a rozjelo sa my to az pozdejc. Čakala som spoždeni ale dorazila presne a mám ju dosť silnú to ma dosť prekvapilo…ja musím pred ešte na utz či injekcia zabrala a že vaječníky sú nefunkčné. A potom začnem stimuláciu tiež. Ja mám Menopur. Pergoveris je trošku na inej báze. Tak pftuj pftuj aby to už konečne dopadlo ![]()
Dobre dopoledne
Tak já už ležím na dospáváku, sestřička mi dala piškoty, ať neumřu hlady, než mě pustí. A odebrali 12 vajíček, z toho 11 zralých
tak doufám, že se chlap v kabince pochlapil a v laboratoři si hrajou na Popelku a něco vyberou ![]()
@Smoothinka Krása! Dozvieš sa zajtra ale určite bude nádielka. Ja o takom čísle môžem akurát snívať! Ako často ťa budú informovať o vývoji?
@Wuhu85 píše: Více
Zatím nic bližšího nevím, jen se tu mihl doktor a řekl totiž, za půl hodky budu vstávat a pak bych s ním ještě měla mluvit a dozvědět se víc info. Zatím super, vsichni příjemní, narkóza paráda, citim se odpočatá. Na dospáváku jsem sama a i kdyby tu někdo byl, oddělí nás plentou. V Iscare je 6 posteli vedle sebe bez soukromí.
@Smoothinka v Heliose 3 a normálne sa zdieľajú vysledky že každá počuje ako je druha na tom. Depresívne keď jedna ma veľa a druha debakel. Nikdy viac! Takže rozumiem. Tak teraz asi príde zaplatenie celého a info ohľadom výsledkov. Držím palčeky na to čakanie. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.