Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, už asi stárnu nebo nevím.. teď mne úplně dojali v CARu. Přišla se se mnou rozloučit sestřička, osobně paní Hlinková, koordinátorka.. popřálymi štěstí, dostala jsem dárkovou taštičku, kde byly marmeládky.. jako ano, zaplatíš si to, ale je to hezký ![]()
@Wuhu85 píše: Více
Chápu.. ono stejně být zavřená doma je na hlavu. Já chodila do práce pořád, celou stimulaci, po OPU i po transferu a pak celou dobu, až poslední 4 týdny před porodem jsem zůstala doma ![]()
@Smoothinka Keď sa dá tak nie je problém. U mňa minule to bolo kritické a porobila som kopec chýb…takže u teba to bude teraz už druhé mimčo že?
Ahoj holky, mohla bych k vám? úplně sem nezapadám, protože plánujeme ivf až na podzim, ale už bych si ráda popovídala se stejně zaměřenýma ženskýma, zatím anonym, protože tu mám nějaké známé, a nerada bych, aby věděli do čeho se chystáme, přecejen je to dost citlivé
@Smoothinka Jeee tak to já zrovna přemýšlím, jestli požádám o home office na dva týdny, když bude ET… a nebo půjdu na nemocenskou.
Vrátil se mi šéf po 14 dnech dovolené a celé dopoledne samé nervy. Tak si říkám, jestli mi to stojí za to a doma to nebude lepší.
Jinak jsem samozřejmě spíš proto chodit normálně, ale obávám se, že kdyby se něco stalo, tak bych si to zbytečně vyčítala… a když se nepovede, tak budu taky hledat důvody a proč…
Takže vlastně nevím… prostě uvidím.
@Anonymní píše: Více
Ahoj! Jasne vitaj medzi nami. Je dobré vedieť do čoho ide človek. Držím palčeky ![]()
@Wuhu85 děkuji moc ![]()
chtěla bych se zeptat všech, brali jste vitamíny? zatím beru inofolic od BrainMax, ale četla jsem že je dobrá Omega 3,ale nevím jaká je lepší, protože na trhu jich je víc, samožřejmostí je vit D+K od Brainmax…
Vítej!
Já jich brala tolik, že už ani nevím. Zobala jsem Femibion, to mi doporučil doktor a extra (protože v tom komplexu nebyl) jsem ještě mela Omegu a CoQ10… Mám doma tabulku co nám doporučil doktor, ale byl to hrozný seznam… ![]()
@Wuhu85 píše: Více
Aano.. předtím jsme se dočkali po 7 letech z prvního IVF, tak teď jsme ani moc nečekali. Kdybychom neměli v prosinci blbou bouračku, tak jsme do 2.IVF šli dřív než v květnu.. ale asi to tak mělo být ![]()
Tak teď doufám, že nám to hezky namíchali ![]()
Jsem zvědavá, co ti ve čtvrtek řeknou ![]()
@Linda97284 píše: Více
Chápu.. ono je to těžké a každý musí podle sebe. Uvidíš, jak se budeš cítit, jak s tebou zamává OPU, v jakém. budeš psychickém rozpolozeni. Určitě je lepší pracovat 14 dní doma než si to pak vyčítat. Já se moc stresovat nenechala, jela jsem si svoje a svoje oddělení jsem měla v pořádku, takže ředitel nemohl říct ani popel.. do 5.měsíce nikdo nevěděl, že jsem těhotná ![]()
@Anonymní píše: Více
Vítej ![]()
Saakra, ženy, tak já jsem asi mimoň, my skoro nic nebrali a ani doktor nám neříkal, že něco jo.. naopak potom v těhotenství mě varovali, ať se necpu tehotenskyma vitaminama, pokud mám normální stravu.
Před prvním IVF jsem brala na střídačku Ferrility Blend, pak Fertipronu a vždy před stimulaci Inofolic. A chlap bral Folandrol a kotvičnik
@Smoothinka taky toho nechci brát nějak moc, ale říkala jsem si že listovkou, Omega 3,vit D a Inofolicem nic nezkazím. U nás má problém spíš manžel, má málo spermií a přitom vede zdravý život, cvičí, zdravá strava x let. Před rokem jsme zkoušeli iui, alee najednou mi nerostla sliznice jak měla, ovulace začala zlobit, tak jsem dostala léky, myslím že to byl Letrozol, nejdřív jsem na ně nereagovala, a po navýšení dávky zase až moc velká reakce a ms jsem měla po 19 dnech, byla jsem na laparoskopii a hysterektomii (nevim zda píšu správně) a tam se našli jen stará ložniska endometriozy, jinak nic. Naposledy byl spermiogram jakž takž dobrý, ale stejně se už osmým rokem nedaří
leidenská mutace u mě ok, hormonální obraz také
@Smoothinka no vidíš. A stejně ti vyšlo 1. IVF
Já tady beru vitamínů, že ani nevím co na co je. Manžel to samé. Dostal dokonce nějaký vitamíny, které jsou pro ženy, že to zkusíme. Takže experimentujeme.
a koupila jsem mu na doporučení od švagrové taky kotvičník teda.
Ja som brala toho dosť ale sem tam nie pravidelne
chodila som aj na infúzie tak som zvedavá či bude nejaký efekt. Pri tehotenstve by som sa tiež bála ale pred nie. Takže si o tom je najlepšie si prečítať.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.