Naučit se mít ráda svou práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Naučit se mit rada svou praci
Ahoj, chtěla jsem se zeptat… jde, abych se nějak naučila, mít rada svou práci? A celkově chodit rada do práce? Práci nemám psychicky náročnou, finanční ohodnocení pro me dostačující, kolektiv super… měla jsem to takhle i se školou a s minulou praci…ale jakmile vím, ze druhy den jdu zase a zase do práce, jsem psychicky na tom špatně a zasahuje mi to i do soukromého života. (Špatný nálady, lenost něco dělat atd). Zajímalo by me, jestli to někdo má podobně, případně co k tomu pomůže a tak….moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano mám to taky tak…já ale svou práci příliš ráda nemám, pač tyhle stavy jsem u té minulé vůbec neměla…uvažuji o změně už delší dobu, ale taky mám hezké finanční ohodnocení, plus je to blízko a teď v době covidové se těžko něco jiného hledá…každopádně vím, že jednou odejdu.
Jinak u tebe to může souviset i s tím, že zkrátka víš, že něco musíš a už jen z toho jsi otrávená, to mám taky tak…ten poslední den volna, už ani volno vlastně není, to už je člověk myšlenkama v práci, no je to takovej koloběh…a pokud děláš od pondělí do pátku, pak ty neděle jsou asi extra těžké…já to tak naštěstí nemám, máme směny různě, někdy mám volno v týdnu, někdy o víkendu. Mít jen 2 dny volna o víkendu, to bych se zbláznila.
- Citovat
- Upravit
Já svou práci mám ráda, kolektiv máme taky fajn, flexibilní pracovní dobu a stejně se mi často nechce. Zvlášť třeba po dovolené nebo nemocenské, to jsem úplně mimo. A když jsem v covidu byla na covidovém OČR dva měsíce, tak jsem úplně ztratila pracovní návyky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dělala jste někdy předtím práci která vás bavila? Nebo to takhle bylo vždy? Taky záleží jak dlouho do práce chodíte a jestli jste ještě mladá a bezdětná, ono je totiž jiné když musíte živit rodinu a platit účty, to pak nemáte čas nad podobnými věcmi vůbec přemýšlet…Mě osobně třeba moje minulá práce také vůbec nebavila, ale dobrý kolektiv a samozřejmě mzda na které jsem byla závislá mě dostatečně motivovali a chodila jsem tam víceméně ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teodorab ano, práce mě bavila. Ale chodit do ni rada, to proste neznám. Jsem bezdětná, mladá, s penězi si troufnu říct, ze zacházet umím (šetření, spoření, rozmyšlení se nad koupi věci), takže určitě nemám výplatu jen pro zábavu. Já nevím, mám to takhle odjakživa, jak jsem psala, měla jsem to i ve škole, a to mě obor bavil a měla jsem skvělý spolužáky. Nechápu to, strašně mě to štve, protože mi to opravdu hodně zasahuje do života. Večer před praci nejsem schopna ani nikam jít (prochazka, víno s kamarády, nebo jen úklid doma) a mám pouze myšlenky na praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám svojí práci ráda, naplňuje mě a dává mi smysl, ale představa pondělí mě teda vůbec neláká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná potřebuješ práci, která není stereotypní. Nebo něco, co by tě opravdu hodně bavilo, že bys to brala víc jako koníček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teodorab píše:
A dělala jste někdy předtím práci která vás bavila? Nebo to takhle bylo vždy? Taky záleží jak dlouho do práce chodíte a jestli jste ještě mladá a bezdětná, ono je totiž jiné když musíte živit rodinu a platit účty, to pak nemáte čas nad podobnými věcmi vůbec přemýšlet…Mě osobně třeba moje minulá práce také vůbec nebavila, ale dobrý kolektiv a samozřejmě mzda na které jsem byla závislá mě dostatečně motivovali a chodila jsem tam víceméně ráda.
Já jsem do práce před mateřskou opravdu chodila ráda. Akorát jsem si přála tedy víc peněz a lepší vedení. Jinak jsem byla fakt spokojená. Zezačátku pro mě ušly i ty peníze, jen teda pak moc nerostly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja beru praci jako nutne zlo
i kdyby me bavila sebevic, porad je tam milion veci, ktery se udelat MUSEJ. Ale doma by me j.blo, takze nejen kvuli penezum, ale i v ramci dusevni hygieny, jinak to nejde
tak si to snazim zprijemnit, ze nedelam porad to same, hlasim se na nejake aktivity navic, ono to ozvlastni tu rutinu.
Ale vzdycky se tesim na vikend a na dovolenou a pak se mi nechce zpatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě práce baví, spolupracovníci jsou fajn, občas se do nějakého problému zažeru tak, že je mi skoro líto vypínat počítač a končím později než bych musela ![]()
ale víkend a dovolená jsou rozhodně lepší a volný čas strávený s dětmi, venku, u knížky atd. mi připadá lépe strávený než ten pracovní. Jo a na ranní zapínání PC se netěším nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud tedy nemáš možnost změnit obor na něco co by tě naplňovalo, což chápu není vždy možné, nezbývá než si zvyknout. On život není jen o zábavě, ale často musíme dělat věci které nás nebaví a někdy nám i vadí, je třeba změnit postoj k práci a brát to pozitivně. Měla jsem třeba kolegyni, která si četla adresy na fakturách a přemýšlela kde to je a jaké to tam je, říkala že snaží na té monotoní práci najít něco zajímavého..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mít tu práci ráda, musí tě bavit, jinak je to šíleně ubíjející. A nemusí to bejt něco neobvyklýho - já jsem třeba nudná korporátní něco mezi účetní a tech supportem, a baví mě to moc. Chce to najít místo kde ti sedne náplň práce, firemní kultura i kolegové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to naprosto stejně. Kolektiv super, práce občas ujde, peníze beru dobrý, ale prostě mě to nijak nenaplňuje, nebaví, chodím tam kolikrát s odporem, o volno přemýšlím, co mě to zase bude čekat. Nejlepší dny na světě jsou pátky a soboty.
A taky, když vím, že zítra zase do práce, tak se mi nic a nikam nechce a nejradši odpočívám doma. Dřív jsme chodívali každý den ven, ale čím jsem déle v práci, tak jsem línější. Nejlíp mi bylo při homeoficu, že jsem nikam nemusel a doma jsem díky menšímu vytížení mohl dělat i osobní věci. Ale ten jsem měl jen velmi málo.
Co poradit? Vím, že by mi pomohlo změnit práci, ale nevím za jakou. Respektive vím, co by mě bavilo, ale tam bych tolik peněz nebral.
A stěhovat se mi nechce.
Umím si představit do práce vůbec nechodit. Dovolenou různě kouskuju a beru si občas prodloužený víkend, neumím si představit jet od ledna do července bez volna krom svátků a víkendů, klidně bych dokázal využít i 50 dní dovolený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že bych ráda chodila do práce, to se mi za těch 15 let, co vydělávám, ještě nestalo. Pár míst jsem vystřídala, nedá se říct, že by mi ty práce vyloženě vadily, ale že mám ráda práci, to říct nemůžu. Peníze spíš pod průměrné, ale já nějak nemám schopnosti vydělat víc nebo dělat odpovědnější práci. Chodím domů s čistou hlavou a věnuju se zálibám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám velmi dobře mít celou neděli stažený žaludek a vlastně nemyslet na nic jiného, než že v pondělí to zase začne. Po RD jsem si našla nové místo, náplň práce je velmi podobná, ale nemám tu takový stres. Konečně zažívám normální neděle a hlava neřeší, že se jde zítra do práce, snad se tam i téměř těším… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit