Náušničky - kdy, kde a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
12.6.10 22:35

Malé jsem dala pichnout uši až mi to doporučila její dětská dr.Krerá je potom i pichla.Pěkně se to zhojilo,nic nehnisalo.Ale to podle mě záleží na organismu jak to přijme.Já teda pro nastřelení nejsem,spíš pro klasické pichání.Že to nebolí,je blbost,já si nechávala nastřelit,bo mi zarosla dírka,a myslela jsem,že mám ucho v ohni ještě týden.Bolelo to,s prominutím, jak sviňa.

• Citovat
  • Upravit
26574
12.6.10 23:01

Já jsem dala nastřelit paní z Prahy, která to dělá jako hlavní zaměstnání tj. x dětí denně, takže má praxi. Byla perfektní, dítě se vztekala asi 15 sekund, protože jsem ho držela. Můžu poslat do SZ kontakt. Jinak sala jsem až v 6.měsíci, protože ještě nemáme žádné očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.6.10 07:28

K tomu píchání uší co nejdříve, ještě v porodnici atd… Asi jak které mimi, Natálka byla fakt drobná a nevím kam by to u ní píchli nebo nastřelili :lol: Ale já tedy souhlasila s názorem doktorky dětské i z ORL, že není kam spěchat.
Zvlášť pokud jde o píchání klasicky, může se stát, že pak budou dirky křivě. Jako se to stalo u mě. Naši mi nechali píchat uši v porodnici…každou dirku mám trochu jiným směrem a levou ještě nějak „klikatě“ píchlou, takže výměna náušnic je vždy „napínavá“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.6.10 07:35

A jsem zastáncem nastřelení, protože
1. je to jen jeden vteřinový úkon - během píchuntí se současně protáhne a uzavře náušnice (ne propíchnutí a následné protahování náušnice, zavírání, kdy dítku musíte držet hlavu, což samo o sobě je štve)
2. nemůže se stát, že bude dírka píchnutá nějak klikatě
3. jen vyjímečně to hnisá

Nikdy mi nic nenastřelovali, takže neposoudím, v každém případě Naty zabrečela u prvního ucha asi vteřinu, u druhého víc, ale při odchodu z ordinace už se smála. Neměla to červené ani podrážděné, čepice jí nevadila, takže jí to asi nebolelo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
13.6.10 07:42

Máme normální zlaté, dostala je po první hexe a normálním píchnutím… dvě píchnutí, dvě kvíknutí, týden mazání framykoinem, bez problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
13.6.10 09:29

Naše MUDr je nastřeluje, a až později, až má dítě větší ušní boltec. Takže jdeme příští týden, jsem z toho dost nervózní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.6.10 09:36

Anežce jsem nechala nastřelit u dětské, co měla ordinaci vedle naší (naše to nedělala). Teď bydlíme jinde, vím, že chci Marušce taky nastřelit a zrovna řeším kde. Když nenajdu nějakého DOKTORA a nejlíp na doporučení, tak zkusím poprosit paní doktorku, která nastřelovala Anežce. Čekám ale, až budem mít po 3.hexavakcíně (tj pak bude delší pauza mezi očkováním), stejně jako u Anežky.

Jediné mínus nastřelení oproti propíchnutí vidím v tom, že po nastřelení je dírka menší a mohla by snás zarůst, kdyby se nějakou dobu náušnice nenosily. Ale pro mě je lepší dvakrát nastřelit než jednou píchnout. A mojí sestře navíc zarostla i píchnutá dírka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
13.6.10 10:28
Jeva píše:
A jsem zastáncem nastřelení, protože
1. je to jen jeden vteřinový úkon - během píchuntí se současně protáhne a uzavře náušnice (ne propíchnutí a následné protahování náušnice, zavírání, kdy dítku musíte držet hlavu, což samo o sobě je štve)

Dovolím si opravit, takto to rozhodně probíhat nemusí!! U nás doktorka píchla jehličku a když ji vytahovala zpět, rovnou druhou rukou nasadila náušničku, protáhla ji zároveň s jehlou, pustila jehlu z ruky a náušničku vepředu zacvakla… Úkon pro zkušené ruce na dvě vteřiny - jak jsem psala výše, jedno ucho, jedno píchnutí, jedno kvíknutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.6.10 10:53

U nás taky píchala dětská dr. jehlou až po první hexe - ve 3měs. A byl to tedy zážitek!! Naše dr. nechce mít rodiče u toho, tak jsme čekali v čekárně :-( , řev přes dvoje dveře jako blázen. Malá se až zajíkala! Dost to krvácelo, naštěstí nehnisalo. Terka ale měla z paní dr. trauma snad na 2roky. Teprve poslední rok na sebe od ní nechá sáhnout.
Teď u Verunky zvažuju nastřelení, jen nechci někoho bez zdravotnického vzdělání. Zřejmě se po první hexe půjdeme zeptat na ORL. Určitě bych druhou holčičku chtěla ušetřit toho, co prožila Terezka. Jak už tu holky napsaly - je to rychlejší, míň bolestivé a bez krve - než klasická jehla. Takže za mě - nastřelení :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
13.6.10 11:40

Tak já mám obě holky „napíchnuté“ už z porodnice. Jedna u toho brečela, druhá ani nepípla. Hojilo se to oboje bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.6.10 11:57

hkac, já zase slyšela, že u nastřelení je právě dírka o něco větší :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.6.10 12:00

Mala dostala nausnicky kolem 4 mesice,dr ji ouska pichala,snesla to normalne,ono to dite neboli ale rve protoze se musi drzet hlava a to miminko nema rado.
Mazala jsem opthalmo-septonexem a do tydne byl klid,pozdeji jsem zlate vymenila za bile zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.6.10 18:39

Ahoj, nám píchala dírky po první hexa. Náušnice má stříbrné, protože já jsem alergická na zlato. Jinak já mám jedny dírky pichané a jedny nastřelené a je to jedno. Jo a malá brečela jen chvilku, ouška měla od krve, ale večer jsem to umyly ve vaně, mazaly framykoinem a lihem a pohoda. Ani nevěděla, že je má.
A dělala nám to naše dětská Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BIHI
12.7.10 22:41

My jsme propichovaly ouška až po třetí hexa a prevenaru, ale určitě za sebe doporučují propíchnutí.Skoro žádná krev netekla a také malá nevydala ani hlásku, doktorka přistupuje jemně a s citem natož pistole vystřelí a dítě se lekne a když se dítě lekne je to horší než cokoli…také se při nastřelení dávají ty pecičky a u jedné mé známe zarostly!!!Takhle je jen 2-3× denně namažete framikoinem a protočíte nic víc na tom není.Ale samozdřejmě, že každý má svůj názor.

• Citovat
  • Upravit
6597
12.7.10 22:48

První dcera ve 3 měsících, propíchnuté ( jednu dírku si snad v budoucnu nechá přestřelit, nebo se naučí si tam naušnici při zastrkování do dírky naštelovat, má jí nakřivo ), dvojčátkům jsem je nechala nastřelit v 5 měsících, je to mnohem lepší než píchání, mají krásně rovné čisté dírky, vědět to, tak je má nastřelené i první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí