Náušničky - kdy, kde a jak?

4706
12.6.10 20:18

náušničky???

chtěla bych se vás zeptat v kolika měsících se holčičkám nechávaj píchat ouška a jaký potřebuje naušničky… dělá to pediatr??? děkuji..

PS:jsem hrozně ráda, že existuje tenhle portál, taky tady votravuju s každou hovadinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
12.6.10 20:22

ahojky -po prvním očkování říkala dr…lepší je nastřelení…bezbolestné a bez krve…naušnice na nastřelení má dr u sebe…musíš si je koupit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
12.6.10 20:24

Ahoj, většinou píchají uši po prvním očkování hexou, někdy až po druhém (někde prý propichují uši hned novorozencům, s tím ale nemám zkušenost). Možná to někteří pediatři dělají, naše dětská dr. ale ne, byli jsme na ušním.
Za sebe však doporučuju nechat náušnice nastřelit, je to rychljší, bez krve a dítě většinou méně pláče. Uši pak nehnisají, náušnice se nemusí protáčet. Už tu pár dotazů na téma propíchnout či nastřelit bylo, zkus pohledat.

Příspěvek upraven 12.06.10 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.6.10 20:24

My jsme nechávali nastřelovat :palec:
Naše pediatrička nemá možnost nastřelit,dělá to kožní lékařka všem zájemcům ve městě.Některý pediatr ale tuto možnost má.

Má je nastřelené asi ve 4 měsících,u nás se nastřeluje nejdřív po první hexavakcíně,je to rychlé,nebolí to.Když děvčátko pláče,tak se většinou jen lekne té pistole..
Při nastřelení dostane holčička sterilní náušničky od dr.,u nás se doporučuje vyměnit nejdřív po 6 týdnech.Tady na emiminu psaly některé maminky i kratší dobu.Stojí to kolem 300kč.

Co se týče píchání,naše pediatrička v případě zájmu náušničky píchá klasicky jehlou,ale vždy maminku informuje a dokonce doporučuje nastřelení.
Píchá to asi týden po první hexavakcíně.Ale v případě urgentního zájmu i dřív.Jen se musí dávat pozor,aby se do oušek - dírek nezanesla infekce.

Vím,že dřív se naušnice jen píchaly,všechny jsme to přežily.Ale viděla jsem holčičku,které to píchala - řev,dost krve,zavázaná ouška :nevim:
Myslím,že dost zbytečné,když je rychlejší,bezbolestnější a bezpečná metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.6.10 20:26

nam nastrelila dr maly ve dvou mesicich, po cca 14 decj jsme vymenovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.6.10 20:36

Naše pediatrička píchá kalsicky, ale sama nám doporučila nastřelení a dala kontakt na dětské ORL. Tam mi doktorka řekal, že to dělají nejdříve po první hexa, ale u drobných dětí doporučuje počkat. Nám řekla tak cca 8. měsíce, Naty byla dost malinká.

Nastřelovací náušnice si koupíš tam, kde vám to budou případně dělat. Nám řekli, cca po měsíci je můžeš vyměnit za vlastní (my je máme do teď) Jinak nastřelení bylo rychlé, bez kapky krve, bez následného hnisání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.6.10 20:36

Určitě doporučuji nastřelení. Nechávala jsem si dělat
v pubertě a fakt to jen štípne. Naušnice je speciální, kterou Ti prodají. Pak jsem si ještě nechávala jednu dírku propíchnout klasicky, to také celkem nebolelo, ale protahování té naušnice už bylo dost nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
12.6.10 20:52

U nás píchají naušničky hned v porodnici. My jsme je sebou neměli,tak jsme si je koupili dodatečně a píchli nám je asi ve 3 týdnech a žádný problémy jsme s tím neměli. Jen jsme ty nový naušničky museli před tím píchnutím namočit do lihu nebo do nějakýho hodně procentního alkoholu (např.vodka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
12.6.10 21:03

nam v porodnici pichat nechteli,mala odchazela s vahou 2300 a chteji na pichan ivahu aspon 2500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
12.6.10 21:04

My jsme díky pozdnímu očkování holkám nechávali píchnout ouška až v 10m a to na dětským ORL :) Zvládly to a krásně se zahojily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.6.10 21:07

děkuji, zase jsme o něco chytřejší!!!! :srdce: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

PS:jsem hrozně ráda, že existuje tenhle portál, taky tady votravuju s každou hovadinou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
12.6.10 21:10

první dcera je dottala až v půl roce… a hnisalo to dost… měla nastřelený.. resp. jakoby tím strojkem píchlý a navlečená naušnička je hned s píchnutím.. druhá dcera jela s náušnicema už z porodnice… a super! nic to nedělalo.. podle mě čím dříve tím lépe.. ale pora´d SE s dr. naše dětská to třeba píchá.. dokonce se zabývá akupunkturou.. takže bych se nebála.. že píchne někam blbě.. jenže k ní jsme přešli až později.. to už holky byly větší.. a te´d jsme to neřešili páč máme kluka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
12.6.10 21:11

jo jo nové náušničky byly dva dny v lihu.. dovezl je tatínek do porodnice.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.6.10 21:23

nám mudra nastřelovala ve 4 měsících, dřív prý ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
12.6.10 21:41

po prvni hexa a za me doporucuju nastrelit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí