Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
chtěla bych se vás zeptat v kolika měsících se holčičkám nechávaj píchat ouška a jaký potřebuje naušničky… dělá to pediatr??? děkuji..
PS:jsem hrozně ráda, že existuje tenhle portál, taky tady votravuju s každou hovadinou…
ahojky -po prvním očkování říkala dr…lepší je nastřelení…bezbolestné a bez krve…naušnice na nastřelení má dr u sebe…musíš si je koupit ![]()
Ahoj, většinou píchají uši po prvním očkování hexou, někdy až po druhém (někde prý propichují uši hned novorozencům, s tím ale nemám zkušenost). Možná to někteří pediatři dělají, naše dětská dr. ale ne, byli jsme na ušním.
Za sebe však doporučuju nechat náušnice nastřelit, je to rychljší, bez krve a dítě většinou méně pláče. Uši pak nehnisají, náušnice se nemusí protáčet. Už tu pár dotazů na téma propíchnout či nastřelit bylo, zkus pohledat.
Příspěvek upraven 12.06.10 v 20:25
My jsme nechávali nastřelovat ![]()
Naše pediatrička nemá možnost nastřelit,dělá to kožní lékařka všem zájemcům ve městě.Některý pediatr ale tuto možnost má.
Má je nastřelené asi ve 4 měsících,u nás se nastřeluje nejdřív po první hexavakcíně,je to rychlé,nebolí to.Když děvčátko pláče,tak se většinou jen lekne té pistole..
Při nastřelení dostane holčička sterilní náušničky od dr.,u nás se doporučuje vyměnit nejdřív po 6 týdnech.Tady na emiminu psaly některé maminky i kratší dobu.Stojí to kolem 300kč.
Co se týče píchání,naše pediatrička v případě zájmu náušničky píchá klasicky jehlou,ale vždy maminku informuje a dokonce doporučuje nastřelení.
Píchá to asi týden po první hexavakcíně.Ale v případě urgentního zájmu i dřív.Jen se musí dávat pozor,aby se do oušek - dírek nezanesla infekce.
Vím,že dřív se naušnice jen píchaly,všechny jsme to přežily.Ale viděla jsem holčičku,které to píchala - řev,dost krve,zavázaná ouška ![]()
Myslím,že dost zbytečné,když je rychlejší,bezbolestnější a bezpečná metoda.
nam nastrelila dr maly ve dvou mesicich, po cca 14 decj jsme vymenovali
Naše pediatrička píchá kalsicky, ale sama nám doporučila nastřelení a dala kontakt na dětské ORL. Tam mi doktorka řekal, že to dělají nejdříve po první hexa, ale u drobných dětí doporučuje počkat. Nám řekla tak cca 8. měsíce, Naty byla dost malinká.
Nastřelovací náušnice si koupíš tam, kde vám to budou případně dělat. Nám řekli, cca po měsíci je můžeš vyměnit za vlastní (my je máme do teď) Jinak nastřelení bylo rychlé, bez kapky krve, bez následného hnisání…
Určitě doporučuji nastřelení. Nechávala jsem si dělat
v pubertě a fakt to jen štípne. Naušnice je speciální, kterou Ti prodají. Pak jsem si ještě nechávala jednu dírku propíchnout klasicky, to také celkem nebolelo, ale protahování té naušnice už bylo dost nepříjemné.
U nás píchají naušničky hned v porodnici. My jsme je sebou neměli,tak jsme si je koupili dodatečně a píchli nám je asi ve 3 týdnech a žádný problémy jsme s tím neměli. Jen jsme ty nový naušničky museli před tím píchnutím namočit do lihu nebo do nějakýho hodně procentního alkoholu (např.vodka).
nam v porodnici pichat nechteli,mala odchazela s vahou 2300 a chteji na pichan ivahu aspon 2500
My jsme díky pozdnímu očkování holkám nechávali píchnout ouška až v 10m a to na dětským ORL
Zvládly to a krásně se zahojily ![]()
děkuji, zase jsme o něco chytřejší!!!!
![]()
první dcera je dottala až v půl roce… a hnisalo to dost… měla nastřelený.. resp. jakoby tím strojkem píchlý a navlečená naušnička je hned s píchnutím.. druhá dcera jela s náušnicema už z porodnice… a super! nic to nedělalo.. podle mě čím dříve tím lépe.. ale pora´d SE s dr. naše dětská to třeba píchá.. dokonce se zabývá akupunkturou.. takže bych se nebála.. že píchne někam blbě.. jenže k ní jsme přešli až později.. to už holky byly větší.. a te´d jsme to neřešili páč máme kluka ![]()
jo jo nové náušničky byly dva dny v lihu.. dovezl je tatínek do porodnice.. ![]()