Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Po prvním očkování,mi jsme byli až v 8 měsíci píchat u ušního a pohoda,ani moc neplakala a ouška v poho.
Ahoj nám mudr říkala,že se nastřelují kolem 5měsíce,ale protože naše Natálka měla nějaké potíže při porodu,tak je ještě bohužel nemá,musí být nejdřív několikrát očkovaná…
My nechali naušnice nastřelit po první hexe a bez problémů. Nastřelené naušnice se nemažou ani nic podobného, neprotáčejí apod. a asi po 4 měsících jsme je vyměnili za zlaté. ![]()
Ahojky my jsme byly už po 12dnech od narození, prý čím dříve tím lépe. Necítí tak tu bolest. ![]()
U nás píchají už po šestinedělí, a nám se to osvědčilo - dr. nastřelila, po dvou měsících jsme vyměnili za zlato a úplně bez problémů.
Ahoj, doporučuje se po prvním očkování. My nechávali naší malé píchat v 5 měsících… Chvíli plakala, ale žádná tragédie
Když se rozmyslíš, že malé necháš náušničky píchnout klasicky, tak musíš mít náušničky aspoň 24 hod. naložené v líhu. Po píchnutí mi bylo doporučeno ošetřovat dírky také lihem (žádné mastičky!!! Ty naopak dirku „zalepí“ a déle a hůř se to pak hojí, ouška hnisají). Malé ouška opravdu vůůbec nehnisala a za pár dnů je měla zcela zahojená ![]()
Ahoj,malé píchali minulí týden naušničky,mažeme framikoinem,sestra říkala že za dva dny by to mělo být v klidu,ale už je to sedm dní a malá má pořád začervenalé ouška,do rána se jí to vždycky zalepí hnisem.Může mít alergiji na zlato,nebo je to běžný?Taky byla pěkně nachcípaná když jí to píchali,tak se to třeba hojí dýl ![]()
Ahoj, pri nastreleni je to 14 dnu po prvnim ockovani. My byly den pred Silvestrem, je to rychle, holky sice plakaly,ale jen 10 minut, ani kapka krve, pece s tim skoro zadna,jen hybu nausnici.
Jinak vetsina pediatru pouze picha,ja chtela nastreleni.
Já za sebe říkám jenom nastřelit !!!! první dcerce píchala Mudr. a nikdy více za mě. Nastřelení mnohem méně bolestivější, ouško nehnisá ani žádné jiné problémy…bez jakékoliv péče. Byly jsme až v 8 měsíci, jelikož jsem to odkládala a fakt super, malá skoro ani nemňoukla, naprostá pohoda a obecně se říká, že čím je dítko větší, tím lépe se hledá místečko v tom oušku na naušnici, že už je líp narostené.