Návrat do práce po RD

1773
10.1.12 20:11

Návrat do práce po rd

Ahoj holky,

zajímalo by mne, jak se nastupuje do práce po vyčerpání rodičovské dovolené - jestli je to dnem nástupu na MD nebo je rozhodující den porodu …? :think: Mám rodičák na dva roky, v červnu 2010 jsem nastoupila na MD (6 týdnů před porodem), takže zpět se vracím opět v červnu 2012?

Díky za poradu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
10.1.12 20:13

den po druhych narozeninach ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.1.12 20:14

Ahoj,
nastupuje se následující den po dosažení dvou let věku dítěte. Našemu budou 13.2. 2012 tři roky, nastupuji 14.2.2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
10.1.12 20:30

Ahoj, je pravda, že se nastupuje den po dovršení daného věku dítěte, ale ještě bych chtěla dodat, že rodičovskou dovolenou máš tak dlouho, v jakém rozsahu jsi o ni zaměstnavatele písemně požádala max. do tří let věku dítěte (to že máš na ÚP požádáno o rodičovský příspěvek na dva roky s tím nijak nesouvisí).

• Citovat
  • Upravit
3362
10.1.12 20:40

záleží do kdy si žádala zaměstnavatele o rodičovskou dovolenou, nemusí to být vůbec den po dosažení věku dítěte 2 roky (takže když se třeba narodí v půlce měsíce, ty mužeš nastoupit od prvního dalšího měsíce, pokud sis to ale takhle u zaměstnavatele vyřídila), ale musí to být maximálně den po dosažení 3 let věku dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.12 21:35

Holky a pokud požádám o čtvrtý rok a zaměstnavatel mi vyhoví, jaké musím splnit podmínky, abych nemusela platit zdravotní pojištění?
O co mi jde.
Mám ne zcela zdravou dceru a Dr. mi ji nejspíš nepustí do školky. Pokud jo, tak na 1/2 dne a ještě mohu očekávat vysokou nemocnost (tedy týden v práci, 3 týdny doma). Původně to vypadalo na prodloužený rodičák, ale ten byl od 1.1. zrušen a na PnP je dcera málo nemocná. V práci mi nejspíš v prodloužení rodičovké vyhoví, nemají pro mne práci.
Ještě mne napadá, nepřipravím se tak o případné odstupné?(U nás se ale předtím na ty 2 měsíce do práce nastupuje…) Mohu při tom chodit na brigády v době, kdy by malá byla případně ve školce?
Původně jsem plánovala, že v jejích třech letech se vrátím do práce. Na to, že není úplně zdravá se přišlo až po mém rozhodnutí pro tříletou variantu…

Díky za odpověďi a omlouvaám se za anonymitu.

B.

• Citovat
  • Upravit
1773
10.1.12 21:40

Aha, takže obecně rozhoduje domluva se zaměstnavatelem a jinak tedy následující den po dni porodu. Já právě myslela, že se to váže už na dobu, kdy na MD nastupuju. Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
14.3.13 17:15

Jdu s dotazem, v srpnu mám nastoupit do zaměstnání. Bude to po 6ti letech mateřské (jedna navázala na druhou), dle zákona mi zaměstnavatel místo musí držet, ale dnes jsem se šla zeptat šéfa, zda s mým návratem v srpnu počítají a on my rovnou řekl, že ne :nevim: Pracovala jsem ve stavebninách jako skladová účetní. Podobná pracovní pozice tam jiná není. S paní, co nastoupila jako zástup za mě, již prý sepsali normální pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Co se tedy stalo s mým místem? Jaké mám možnosti? Může po mě chtít podepsat výpověď dohodou? Nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.3.14 22:04

Mám prosím také dotaz, ale předčasný. :lol: Mám před sebou teprve termín porodu 4.6.2014, takže tento datum budu brát jako datum dovršení 3 let věku mého prcka. ;) Tzn. 5.6.2017 bych měla nastoupit do práce, rozumím tomu tak? :oops:
Jde ale udělat to, že bych nastoupila do práce až 1.8.2017 nebo 1.9.2017? Prostě o dva měsíce déle například? :pankac: Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
12.3.14 22:06
@zumari píše:
Mám prosím také dotaz, ale předčasný. :lol: Mám před sebou teprve termín porodu 4.6.2014, takže tento datum budu brát jako datum dovršení 3 let věku mého prcka. ;) Tzn. 5.6.2017 bych měla nastoupit do práce, rozumím tomu tak? :oops:
Jde ale udělat to, že bych nastoupila do práce až 1.8.2017 nebo 1.9.2017? Prostě o dva měsíce déle například? :pankac: Děkuji moc.

Můžete zaměstnavatele požádat o neplacené volno, nemusí vám vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.3.14 22:06

@Nutkani myslím, že ti místo měl hlídat. Takže jsi teďka pro něj nadbytečná a měla bys dostat odstupné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.3.14 22:07

@blecha72 A sociální a zdravotní pojištění by za mě platil ÚP? Nebo? Vůbec se v tom nevyznám… :oops: děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
12.3.14 22:12
@zumari píše:
@blecha72 A sociální a zdravotní pojištění by za mě platil ÚP? Nebo? Vůbec se v tom nevyznám… :oops: děkuji za odpověď :)

Budete pečovat o dítě do 7 let věku. Oznámíte to zdravotní pojišťovně, pojistné platit nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25396
13.6.18 08:49

Ahoj holky,
budu se po RD vracet do práce. Nabídly mi velice zajímavé a pěkné místo, můžu si vybrat pracovní dobu, vyšli mi ve všem vstříc. Jde to všechno až podezřele hladce. Ta práce má jedno ALE. Je to prý místo, které má slíbené jen na rok. Takže by mi ze smlouvy na dobu neurčitou udělaly smlouvu na rok.
Je to veliká firma, celý ten rok mám možnost jít pracovat kamkoliv jinam, práce je tam dost. Ale mám z toho obavy. Ještě jsem nic nepodepsala a byla bych sama proti sobě, kdybych řekla ne. Ale to omezení mě děsí. Mám strach, že pak půjdu třeba místo někoho, kdo jde na MD a pak zase dokola.
Ale jistotu dneska člověk nemá asi nikdy.
Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
13.6.18 08:59

@Aries6 a když jim smlouvu na dobu určitou nepodepises, tak se stane co? Vyhodí te? Myslím, ze ne. Trvej si na tom, ze mas nyní smlouvu na dobu neurčitou a nemáš potřebu to měnit (oni te nemůžou nutit), leda te můžou vyhodit, ale k tomu ti dat odstupné. Zkus si na tom trvat, jasné, ze to zkusili, ale když budeš trvat na stávající smluve, tak to dal řešit nebudou (a kdyby jo, tak jim na to kyvnes později no, lepší na dobu určitou, než nic)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí