Návštěva Osvětimi

pistalka1974
10.12.17 22:17

Návštěva Osvětimi

Ahoj, ráda bych ještě tuto zimu navštívila Osvětim a hledám maminy, které by také rády jely a jsou z Jižních Čech.
Není potíž cestu absolvovat třeba z Brna, horší je se na ten spoj dostat, aby navazoval. Zájezdy totiž odjíždějí brzy ráno :zed:. Totéž při zpáteční cestě. Asi by se muselo někde přespat. Budu ráda za Vaše příspěvky. Zájezd by se dal rezervovat, třeba v únoru mají volná místa i se slevou, ale s odjezdem z Brna. Krásný advent všem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
10.12.17 22:19

K tomuto tématu mě zajímá jen jedno. Proč chceš navštívit místo, kde zemřelo víc než milion lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
10.12.17 22:23

Tak přiznám, takovou reakci jsem nečekala. Když Tě téma nezajímá, proč to čteš? Já se o to zajímám proto, že takovouto hrůzu přežil můj děda, a chci uctít památku těch zemřelých

• Citovat
  • Upravit
27265
10.12.17 22:27
@divine woman píše:
K tomuto tématu mě zajímá jen jedno. Proč chceš navštívit místo, kde zemřelo víc než milion lidí?

Tak třeba já mám ráda historii. Bohužel i tohle k ní neodmyslitelně patří. Může být zajímavé toto místo vidět a uvědomit si skutečnost tý st 8) ašný doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
10.12.17 22:30

@lleennttiillkkaa To je pravda, i proto to místo hodlám navštívit. Asi kvůli dědovi to chci vidět

• Citovat
  • Upravit
pistalka1974
10.12.17 22:33
@rigousek
@rigousek To bude třeba. Z Prahy to tu žádný web nenabízel. Ale ještě zkusím i cestovky třeba v Písku, osobně
  • Citovat
  • Upravit
31435
10.12.17 22:35

@divine woman Myslim, ze je dobre, ze lide nechteji zapomenout na zverstva, co se v ne tak davne minulosti udala v blizkem okoli. Taky se tam chci jednou vypravit a uctit pamatku. Dost mozna jednou lide zase zapomenou, vsak historie se opakuje, ale cim dele to bude trvat, tim lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.12.17 22:50

Byla jsem s kamarádkou před třemi lety. Sehnala jsem tenkrát na slevomatu s nástupem ve Strakonicích, bylo to od CK Máj. Fantastický průvodce. Ale je pravda, že od té doby se to neobjevilo, i když, co jsem koukala, tak cestovka tam jezdí stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.12.17 22:54

Ale, i když autobus byl nový, tak teda cesta šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
10.12.17 22:57

Osvětim jsem navštívila 2×. Do dneška si pamatuju, že při prohlídce jednoho baráku se ozývala zvuková kulisa v podobě jedoucího vlaku. Mě teda mrazilo až do morku kostí.

• Citovat
  • Upravit
ČekánínaGodota
10.12.17 23:08
@Mmsg píše:
Pokud tam byl děda, tak je logické to místo navštívit… Ale bez malých dětí, které by to nemusely vstřebat bez psychických následků. :andel:

Souhlasím, nám průvodkyně říkala, že se nejednou stalo, že dospělý člověk se pozvracel nebo omdlel.

• Citovat
  • Upravit
1060
10.12.17 23:35

Byl to rozhodne silny zazitek, zejmena nektere exponaty :,( jinak Osvetim je blizko Krakowa a Wieliczky, takze to klidne doporucuji na prodlouzeny vikend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
10.12.17 23:41

@Plavuše

Přesně tak, obojí stojí za shlédnutí.

• Citovat
  • Upravit
12156
10.12.17 23:58
@divine woman píše:
K tomuto tématu mě zajímá jen jedno. Proč chceš navštívit místo, kde zemřelo víc než milion lidí?
:roll: to je zase reakce…a zajima me jen jedno, proc mas tak hloupou otazku? :think: jen recnicka, nechci odpoved ;)

Jinak @pistalka1974 idealni je to s prespanim a objednat si prohlidku v cestine primo pres web muzea. Ani za tech 5 hodin se nestaci rict a videt dost. Idealne vzit delsi prohlidku nebo si zaplatit soukr. prubodce. Obzvlast jeste pak po prohlidce se tam da byt klidne jesze nekolik hodin…je tam toho hrozne moc a je to hrozne moc silne. Kazdopadne jak tu padlo, urcite bez deti. My meli ubytovani kousek od hranic a jeli jsme z Prahy a dalo se to. Jedine co nas limitovalo byl nastup na prohlidku, ale dle meho lepsi nez zajezd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
11.12.17 01:52

Byla jsem několikrát, nic moc. A hlavně tam neberte děti. Ne kvůli jejich psychice, ale kvůli psychice ostatních návštěvníků. Není nic v horšího, než 4 hodiny mít za zády unuděné dítě :roll:. Ale jinak nečekejte žádný doják, prostě místo plné lidí s foťáky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí