Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K tomuto tématu mě zajímá jen jedno. Proč chceš navštívit místo, kde zemřelo víc než milion lidí?
Tak přiznám, takovou reakci jsem nečekala. Když Tě téma nezajímá, proč to čteš? Já se o to zajímám proto, že takovouto hrůzu přežil můj děda, a chci uctít památku těch zemřelých
@divine woman píše:
K tomuto tématu mě zajímá jen jedno. Proč chceš navštívit místo, kde zemřelo víc než milion lidí?
Tak třeba já mám ráda historii. Bohužel i tohle k ní neodmyslitelně patří. Může být zajímavé toto místo vidět a uvědomit si skutečnost tý st
ašný doby.
@lleennttiillkkaa To je pravda, i proto to místo hodlám navštívit. Asi kvůli dědovi to chci vidět
@divine woman Myslim, ze je dobre, ze lide nechteji zapomenout na zverstva, co se v ne tak davne minulosti udala v blizkem okoli. Taky se tam chci jednou vypravit a uctit pamatku. Dost mozna jednou lide zase zapomenou, vsak historie se opakuje, ale cim dele to bude trvat, tim lepe.
Byla jsem s kamarádkou před třemi lety. Sehnala jsem tenkrát na slevomatu s nástupem ve Strakonicích, bylo to od CK Máj. Fantastický průvodce. Ale je pravda, že od té doby se to neobjevilo, i když, co jsem koukala, tak cestovka tam jezdí stále.
Osvětim jsem navštívila 2×. Do dneška si pamatuju, že při prohlídce jednoho baráku se ozývala zvuková kulisa v podobě jedoucího vlaku. Mě teda mrazilo až do morku kostí.
@Mmsg píše:
Pokud tam byl děda, tak je logické to místo navštívit… Ale bez malých dětí, které by to nemusely vstřebat bez psychických následků.
Souhlasím, nám průvodkyně říkala, že se nejednou stalo, že dospělý člověk se pozvracel nebo omdlel.
Byl to rozhodne silny zazitek, zejmena nektere exponaty
jinak Osvetim je blizko Krakowa a Wieliczky, takze to klidne doporucuji na prodlouzeny vikend.
@divine woman píše:
Jinak @pistalka1974 idealni je to s prespanim a objednat si prohlidku v cestine primo pres web muzea. Ani za tech 5 hodin se nestaci rict a videt dost. Idealne vzit delsi prohlidku nebo si zaplatit soukr. prubodce. Obzvlast jeste pak po prohlidce se tam da byt klidne jesze nekolik hodin…je tam toho hrozne moc a je to hrozne moc silne. Kazdopadne jak tu padlo, urcite bez deti. My meli ubytovani kousek od hranic a jeli jsme z Prahy a dalo se to. Jedine co nas limitovalo byl nastup na prohlidku, ale dle meho lepsi nez zajezd…
Byla jsem několikrát, nic moc. A hlavně tam neberte děti. Ne kvůli jejich psychice, ale kvůli psychice ostatních návštěvníků. Není nic v horšího, než 4 hodiny mít za zády unuděné dítě
. Ale jinak nečekejte žádný doják, prostě místo plné lidí s foťáky atd…
Ahoj, ráda bych ještě tuto zimu navštívila Osvětim a hledám maminy, které by také rády jely a jsou z Jižních Čech.
. Totéž při zpáteční cestě. Asi by se muselo někde přespat. Budu ráda za Vaše příspěvky. Zájezd by se dal rezervovat, třeba v únoru mají volná místa i se slevou, ale s odjezdem z Brna. Krásný advent všem 
Není potíž cestu absolvovat třeba z Brna, horší je se na ten spoj dostat, aby navazoval. Zájezdy totiž odjíždějí brzy ráno