Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Keyllah píše:
je potřeba brát ho s rezervou, asi osobní zkušenost s týráním a projektuje si to do všech rodin, že ty děti všude týrají…jen by to nemusel cpát všude
Právě. Kdyz se ho někdo zeptá, tak není schopný adekvátně odpovědět. Jen všude cpe ty své bláboly. Aspon v tak závažném tématu, jaký holokaust je, by si mohl dát pokoj.
@Anna766 píše:
Právě. Kdyz se ho někdo zeptá, tak není schopný adekvátně odpovědět. Jen všude cpe ty své bláboly. Aspon v tak závažném tématu, jaký holokaust je, by si mohl dát pokoj.
pro někoho není nic svaté…
@Angana Děkuji za odpověď, mi by jsme chtěli jeden den do Osvětimi a druhý den do té Březinky. Na jeden den by toho bylo moc. Tak ta rezervace ničemu vadit nebude, už to tak necháme…
@Keyllah píše:
pro někoho není nic svaté…
Přesně. Pro dnešní matky není nic svaté. ![]()
@Jirka765 píše:
Přesně. Pro dnešní matky není nic svaté.
jak jsem řekla, evidentně nějaké trauma z děctví, se kterým by se mělo nějak pracovat…toto je spíš trapné.
@Lisadon píše:
@martina.se podle těchto stránek jsem pochopila, že od ledna je to jinak. Že by se měla rezervovat i individuální bez průvodce…
Jinak, aby s tím neměl někdo problém, nikde nepíšu, že tam bereme děti. Jedu jen já, přítel a moje nejstarší dcera ( letos jí bude 17 let).
o dětech jsem nepsala
jinak byla jsem v únoru bez objednání a v klidu ![]()
@Jirka765 píše:
Přesně. Pro dnešní matky není nic svaté.
máš asi psychický problém, že
chuďátko.. ![]()
@martina.se já vím, že ty jsi nic nepsala o dětech
to bylo pro upřesnění, aby si někdo něco nemyslel, znáš to tady ne?
Mě šlo hlavně o to jak dlouho tam můžeme být a jak je to s tou Březinkou.
Ono mimo sezonu bez registrace asi nebude problém, ale v sezoně to problém může být. Tak na to bacha. Osvětim poslední roky je stále pod větším a větším náporem turistů. Proto přistupují k různým opatřením.
@JoHoP Taky bych řekla, že ty rezervace jsou z toho důvodu. No každopádně nechám to zarezervovaný a s tou Březinkou uvidíme… Všem moc děkuji za odpovědi ![]()
My sme boli pred 3 rokmi. neviem, ci sa da ist aj bez sprievodcu, ale my sme si vybrali radsej prehliadku so sprievodcom, nech k tomu mame normalny vyklad a mozeme sa aj nieco spytat. priradili nas k ceskej skupine - väcsinu casu sme stravili v prvom tabore (je to vazne len pre silnejsie povahy, na tom mieste skutocne „citit“ smrt a utrpenie tolkych ludi).
presunuli sme sa potom autobusom do druheho tabora - tu nam sprievodca spravil vyklad na zaciatku, potom uz sme mohli ist individualne na koniec tabora k pomniku.
a tiez doporucujem solne bane Velicka - nepamätam sa uz, ci tam bola moznost aj prehliadky v ceskom jazyku, ale my sme boli v nemeckej skupine, nech ideme co najskor dnu - https://tiqets.com/…ets-l146011/
Plno lidí nadáváji na nacisty, ale tohle mi přijde ještě větší svinstvo vybírat a pořádat zájezdy na místa kde byli zabíjeny lidi…Taková hodně zvrácená atrakce ![]()
@Nina914 píše: Více
Naopak, je dobře, že se to připomíná! Navíc já jsem si třeba tu hrůzu, co se tam děla, naplno uvědomila až tam, ono z doslechu to tak silné není. Ale když vidíš, ty vlasy, boty, dětské hračky, miminkovské čepičky atd, to hrozné prostředí, model plynové komory, pece, pak teprve pochopíš, co to bylo za zvěrstvo.