Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, prosím měla bych prosbu. Nebyl jste někdo letos v Osvětimi? Potřebovala bych aktuální informace. Máme v plánu tam jet v květnu, máme i rezervovanou prohlídku bez průvodce na 8.00. Zajímalo by mě, jak to je, když tam půjdeme v těch 8.00 můžeme tam být jak dlouho chceme? A jak je to prosím v Březince se vstupem? Je to nějak omezené nebo podmíněné? Děkuji vám za jakékoliv aktuální info. ![]()
@Lisadon je to časově neomezné. Moc nechápu rezervaci prohlídky bez průvodce
na co? je tam volný vstup, navíc si max na místě můžeš pořídit sluchátka, tak leda že máte rezervaci na toto..
Rezervovaná prohlídka bez průvodce?
je to neomezené, obojí. Ale není celkem o co stát.
....... Ale není celkem o co stát.
@Jirka765 píše:, já se o tuhle problematiku celkem zajímám, ale že by mě napadlo tam jet, tak to ani náhodou. A už vůbec bych tam netahal děti do 15-ti let.
od nás tam jezdí děcka se základkou.. akorát že z toho smradi nemaj rozum.. zažili jsme, tak tam hopsaly po rozvalinách krematoria, to bylo na přesdržku.. jinak nevidím problém.. jezdím každý rok - osobní důvody..
Mě se to zdá moc drsný pro děti.
Na druhou stranu ony jsou zvyklé na nelidské zacházení z domova, takže jim to tam asi nepřijde tak hrozný. ![]()
@Jirka765 píše:
Mě se to zdá moc drsný pro děti.Na druhou stranu ony jsou zvyklé na nelidské zacházení z domova, takže jim to tam asi nepřijde tak hrozný.
Di už s tím do řiti.
@Bandii: …Ale není celkem o co stát.
Tohle nechapu. Jak neni o co stat? ![]()
@martina.se podle těchto stránek jsem pochopila, že od ledna je to jinak. Že by se měla rezervovat i individuální bez průvodce… ![]()
Jinak, aby s tím neměl někdo problém, nikde nepíšu, že tam bereme děti. Jedu jen já, přítel a moje nejstarší dcera ( letos jí bude 17 let).
Byli jsme v Osvetimi letos a na neplaceny vstup (bez sluchatek) rezervace potreba nakonec nebyla, ackoliv to na strankach pisou. Byli jsme tam v pondeli hnedka od rana a dobry, zadny problem. Jak je to v Brezince nevim, tu jsme bohuzel nestihli.
Osobne nerozumim tomu, jak nekdo muze rict, ze neni o co stat. Neni to samozrejme prijemny zazitek, ale lide by si tim spis meli uvedomit, co se delo a hlavne proc. Treba nekomu dojdou jiste souvislosti.. ![]()
@Anna766 píše:
Di už s tím do řiti.
je potřeba brát ho s rezervou, asi osobní zkušenost s týráním a projektuje si to do všech rodin, že ty děti všude týrají…jen by to nemusel cpát všude ![]()
Holky, no jasně, že uvažuji taky o individuální návštěvě, a proto se ten příspěvek dávám. Sama tu cestu nedám, tak se i takto snažím najít spolucestující. Na jaře to klidně může být taky, ale vymyslela jsem zimní období kvůli symbolice: Osvětim přece byla osvobozena Rudou armádou právě v zimě…Ale ve finále to je jedno, kdy se pojede. Takže jestli má někdo zájem se přidat, napište, díky