Návštěvy otce

51
7.11.12 18:28

návštěvy otce

Zdravím. Potřebuji radu. Odešla jsem od bývalého partnera cca před měsícem, od té doby máme spory, co se týče návštěv. Já mu umožňuji vidět dceru(bude jí 14 měsíců) jak jen to jde, ale už dvakrát přijed pozdě, do domu kde bydlím, vstoupit nechce, aby s ní mohl být co nejdéle. Teď došel s tím, že malou si bude odvážet, i když kojím a malá plače, když s ní nejsem v autě. Zle je jen, když sedím vepředu a ne s ní vzadu. Teď mi vyhrožuje, že to dá k soudu, že mu to nechci dovolit.Ale řekla jsem, že pojedu autem s ním a někde počkám na kafe, jen aby malá neplakala po cestě, že musíme hledět na její zvyky a nestresovat ji. Odmítá veškeré mé návrhy. Malou kojím po třech hodinách-jak chodí spávat. Vyloženě se mstí za to, že už se k němu nechci vrátit. Zítra jdu za právničkou, i s vytisklymy maily, že mu nebráním a navrhuji a on vyhrožuje, jestli jde podat předběžnou péči. Má s tím tady někdo zkušenosti u tak malého a kojeného dítěte? Jsem zoufalá, je nerváček díky němu-řval na mě několikrát před ní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
7.11.12 18:33

Takhle malé a kojené dítě - myslím, že má smůlu a nikam si jí nebude moct odvážet.. Neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.11.12 18:37

A není potřeba abys ji měla do své péče svěřenou soudně? Nevím, jak to je mezi nesezdanými páry, ale u sezdaných dokud to není soudně rozhodnuté, tak si dítě může odvézt domů kdokoliv z nich a než dítě vydá druhému, může uplynout i několik měsíců, když se mu nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
7.11.12 18:37

Popravdě nechápu, proč nemůžeš odstříkat a dát mu mlíko sebou :nevim: I on má na ni nárok a vymlouvat se na kojení mi přijde hrozně sobecký :nevim: mám 13 měsíčního syna a rozhodně se už nejedná o nějaké malé miminko co nemůže bejt bez mámy.

• Citovat
  • Upravit
51
7.11.12 18:39

Od pondělí to mám podané, právě proto chci podat dočasku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.11.12 18:41

14 měsíců není „tak malé“ dítě. Kojení je důvod, proč by ji neměl mít třeba dva dny v kuse. Soud mu pravděpodobně povolí ji mít bez tvé přítomnosti na 3 - 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 18:42
@Evelinda píše:
Zdravím. Potřebuji radu. Odešla jsem od bývalého partnera cca před měsícem, od té doby máme spory, co se týče návštěv. Já mu umožňuji vidět dceru(bude jí 14 měsíců) jak jen to jde, ale už dvakrát přijed pozdě, do domu kde bydlím, vstoupit nechce, aby s ní mohl být co nejdéle. Teď došel s tím, že malou si bude odvážet, i když kojím a malá plače, když s ní nejsem v autě. Zle je jen, když sedím vepředu a ne s ní vzadu. Teď mi vyhrožuje, že to dá k soudu, že mu to nechci dovolit.Ale řekla jsem, že pojedu autem s ním a někde počkám na kafe, jen aby malá neplakala po cestě, že musíme hledět na její zvyky a nestresovat ji. Odmítá veškeré mé návrhy. Malou kojím po třech hodinách-jak chodí spávat. Vyloženě se mstí za to, že už se k němu nechci vrátit. Zítra jdu za právničkou, i s vytisklymy maily, že mu nebráním a navrhuji a on vyhrožuje, jestli jde podat předběžnou péči. Má s tím tady někdo zkušenosti u tak malého a kojeného dítěte? Jsem zoufalá, je nerváček díky němu-řval na mě několikrát před ní :,(

Dnes jsem něco podobného řešila na OSPODu a tam mi paní řekla že takhle malé dítě notabene kojené, pokdu nezamezuješ návštěvám, což nezamezuješ máš plné a výhradní právo trvat na tom, že u návštěv budeš přítomna bez vyjímky. Pokud bude otec dělat problém, zavolat policii. Měla jsem totiž v podstatě stejný dotaz, jen nekojím. Klidně si na OSPOD zavolej, jsou tam velmi vstřícní a poradí jak to řešit aby tě manžel nemohl „napadnout“ že mu dceru odpíráš. Přeju ti hodně štěstí a sil :hug:

• Citovat
  • Upravit
51
7.11.12 18:42

Otec byl a je velmi problémový a výbušný. Když malá měla jen čtyři měsíce, tak ji jen v dupačkách vzal do mrazu na balkon, prý aby se otužovala. Navíc malá je na mě dost fixovaná. Tátu zná buď pod vlivem, nebo vzteklého z práce. Samozřejmě byly i světlé dny. Jenže on jezdí i se zbytkovám alkoholem v krvi. Píše mi dost sprosté maily-děvko atd.To by jste se o tak malou nebáli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.11.12 18:44
@Anonymní píše:
Dnes jsem něco podobného řešila na OSPODu a tam mi paní řekla že takhle malé dítě notabene kojené, pokdu nezamezuješ návštěvám, což nezamezuješ máš plné a výhradní právo trvat na tom, že u návštěv budeš přítomna bez vyjímky. Pokud bude otec dělat problém, zavolat policii. Měla jsem totiž v podstatě stejný dotaz, jen nekojím. Klidně si na OSPOD zavolej, jsou tam velmi vstřícní a poradí jak to řešit aby tě manžel nemohl „napadnout“ že mu dceru odpíráš. Přeju ti hodně štěstí a sil :hug:

už jsem tam byla. Dokonce mu volali. Řekli mu, že musí hledět na její režim a domluvit se musíme my dva.Ale s ním není domluva.On sám si neví rady, když má malá své hysterické stavy, to ji radši dá na prdel a nezvláda svůj hněv pak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 19:05

Pak neváhej využít rad OSPODu a jakmile začne být násilný nebo vzteklý nebo panovat že si malou odveze a hotovo zavolej bez milosti policii, po pár udáních ho to přejde :cert:

• Citovat
  • Upravit
51
7.11.12 19:13
@Anonymní píše:
Pak neváhej využít rad OSPODu a jakmile začne být násilný nebo vzteklý nebo panovat že si malou odveze a hotovo zavolej bez milosti policii, po pár udáních ho to přejde :cert:

ale já ji ještě nemám svěřenou do péče. To on si rozkazuje kdy a co.Ani nedodržuje čas, na kterém jsme domluvení. Agresivní je teď jen přez maily. Jinak to bylo ve společném soužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 19:14

Znovu to prober přes OSPOD, ale mě dnes opravdu paní říkala, že trvat na své přítomnosti v návštěvách na kterých se předem domluvíme mám plné právo i když není svěřená soudně mě v plné péči zatím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
51
7.11.12 19:17
@Anonymní píše:
Znovu to prober přes OSPOD, ale mě dnes opravdu paní říkala, že trvat na své přítomnosti v návštěvách na kterých se předem domluvíme mám plné právo i když není svěřená soudně mě v plné péči zatím :kytka:

chci si podat to předřasné opatření. Dote§ď jsem mu umožňovala styk kdykoliv a klidně na celý den u nás v domě, ale začal dělat problémy. Jen jestli to nesmetou ze stolu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.12 19:18

Hele, ja osobne jsem pro se vzdy domluvit. Klidne treba i ustoupit a vyhovet otci jen pro klid ditete (ja si tedy myslim ze ustupuju az dost) ale jakmile by to dcerce jen trochu nevyhovovalo, byl by ohen na strese!
Takze, pokud se snazi panovat, byt zly a sprosty a na potrebu male nehledi, tvrde si stuj za svym, na socialce by meli vydat predbezne opatreni a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.11.12 19:19

Jinak dnes jsem na OSPODU byla znovu. Říkala jsem, že s ním prostě domluva není, tak to mám zkusit podat i s doložením, jak se chová…Potřebovala bych vědět, zda s tímto má někdo zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová