Názor - bývalka a tchýně

Anonymní
7.10.21 22:48

Názor- bývalka a tchýně

Musím si vylejt srdce děvčata.
S přítelem jsem 15 let, máme dvě děti 10 a 3 roky. S mojí tchýní jsem si nikdy moc nerozuměla, nemáme se rády, ale respektujeme se. Beru ji jako matku svého přítele a to je tak vše. Je to zlý člověk, je panovačná a doma bylo dříve vyloženě na její povel…Tchán zemřel, její druhý syn se s ní nebaví (celá jeho rodina) a můj chlap prostě skáče jak píská. Děti jí MUSÍ každý večer volat přes Whats App atd…No jejich věc, nepletu se do toho…
Ale teď k věci. Delší čas je chlap prostě jinej, ženská to pozná, co si budem povídat. Náš vztah nikdy nebyl bez mráčku, zodpovědně můžu říct, že kdyby nebyly děti, nejsme spolu, ale ony ho milují, on je a já jsem ochotna leccos zkousnout. Jako rodina fungujeme… Říkala jsem si, že asi někoho má, ale mám to prostě položený tak, že teď jsem na něm finančně závislá a nemůžu začít z,,ničeho" a tak držím ústa a starám se…A kromě toho nemám důkazy, že…kromě toho, že je nalezlej teď na telefonu a píše někomu i v noci 8o.
Ale jak říkám, neřeším..
Jednou jsme byli v obchodním centru a potkali jsme tam ženskou, docela pěknou a z přítele vypadlo, že to je jeho ex, se kterou kdysi v mládí chodil, prý to měla doma blbý a i u nich chvíli bydlela. No zírali na sebe, pak začala zdvořilá konverzace, stoupla jsem si opodál a věnovala se dětem. No slyšela jsem všechno…podniká, rozvedená, 3 velké děcka, no zářila jak sluníčko…Taky se ptala na tchýni, začala vykládat, jak na ni často vzpomíná, jak byla super, jak si rozuměly…
Je to tak měsíc. Holky a dneska jsem na facebooku na kočkách (facebook mýho chlapa), nemáme tajnosti, takže to necháváme otevřený a zobrazí se mi konverzace, zrovna mu poslala fotku sebe a mojí tchýně, jak jsou někde v restauraci a obě mu jako mávají a drží se okolo ramen…Příště půjdeš s námi… a srdíčko smajlík.
Vyschlo mi v krku úplně, já to zavřela a nechci nic dál vědět…
Tak a poraďte mi, asi mám dál dělat jako že nic, protože prostě já do telefonu a tak nikomu nepolezu…Nebo mám udělat dusno, jen že o tom vím…
Tchýně si může chodit kam chce, s kým chce, to je jasný, ale je mi jasné, že kdyby došlo na lámání chleba, za udržení rodiny se mnou se nepostaví…
A ta paní na to půjde chytře, já to prostě tuším… a ani vlastně nemám sílu nějak bojovat, nebo tak něco…
Asi mi nezbývá, než dělat, že nic a tvrdě šetřit a řešit vše, až se vrátím do práce…
K rodičům jít nemůžu.
Prosím anonym, jinak smazat…
Děkuji za vaše názory…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
7.10.21 22:55

Já bych teda bojovala, ale chytře. Žádný scény. Pořádně si to promysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
7.10.21 22:55

Se ho normálně příjemným klidným hlasem zeptej: Ty jsi teď v kontaktu s tou bývalkou, co jsem potkali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.21 23:17

No, asi bych mu normalne rekla, ze jsem zrovna videla, ze ta uorava prisla, kdyz jsem byla.na Facebooku - jestli ho mate bezne otevrenej bez tajnosti, tak na tom asi neni nic divnyho…neni to nic, co bys zjistila hrabanim do soukromych vec8, mobilu a tak… No a bud bych sledovala reakci nebo bych se proste normalne zeptala zeptala neco jako: Vy se ted nejak vsichni tri scházite? Asi bych nevydrzela nedelat vubec nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
7.10.21 23:24

Dusno bych nedělala, tím nic nevyřešíš. Je to zvláštní situace, když v manželství zjevně nejsi moc šťastná, ale zároveň ho chceš/potřebuješ udržet… Když to napíšu blbě, paní může jít přes matku, ale ty zas přes děti. Samozřejmě jen rozumně, ne z nich dělat rukojmí a tahat je do svých sporů. Ale třeba je manžel dostatečně zodpovědný na to, aby kvůli milence rodinu nerozbíjel. Snad si uvědomuje, že děti potřebují oba rodiče víc, než jeho matka kámošku.

V každém případě pokud se manžel rozhodne odejít, bude to jeho rozhodnutí. Tchýni bych za tím nehledala. A jestli dojde na rozvod, budete mít s dětmi alimenty, takže pokud v dohledné době začneš i pracovat, určitě to půjde zvládnout.

Mimochodem, klidně to může být i tak, že si manžel chce jen užít bokem, ale neopustí tě. Pokud jsi ochotná to tolerovat, nechala bych je být a žila si dál svůj život jako předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.10.21 01:06

Tchyne s tim nema nic spolecnyho, res chlapa, kdyz uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.10.21 03:30

A to, že nejste manželé, to bylo společné rozhodnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.10.21 06:55

Nejak se mi to nelíbí. Nemají tě rádi ani jeden a ty, byt tebou teda, ja bych začala šetřit do polštáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
8.10.21 07:04

Chceš upřímnost? Ty o tom svém partnerovi mluvíš tak přezíravě a s despektem, že se celkem nevidím, že pokukuje jinde. A za co chceš bojovat? Kdyby nebylo financí, sama píšeš, že s ním nejsi.

• Citovat
  • Upravit
24831
8.10.21 07:47

No prostě vám to doma vůbec nefunguje, jste spolu jen kvůli běžnému fungování (peníze-bydlení-děti)… ne, že by tak nežilo víc lidí, ale šťastný v tom není nikdo, ani ty děti..
Nemáš ZA CO bojovat.. váš vztah je mrtvý.. tahle paní si prostě s jeho máti mohla klidně fakt rozumět - každý jsme holt jiný - takže stejně nemáš jak ovlivnit, zda se budou/nebudou bavit..
prioritní je vztah vás dvou, nikoliv exky a „tchýně“…
sama píšeš, že nejsi finančně soběstačná a že to jeho chování extra „neřešíš“,
takže nevím, co chceš za radu.. Dnes je bydlení drahé - ale asi bych se poohlídla po nějaké lepší práci a pronájmu. Nakonec by se ulevilo všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.21 07:51

Pokud fungujete spolu jen kvůli dětem, nevydrží to dlouho. Budeš si muset začít dělat rezervu, abys pak měla něco do začátku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.10.21 07:51

Ty jsi s ním jen kvůli penězům a divíš se, že se kouká jinde.? Hele, doma asi úplně láskyplnej a vřelej vztah mít nebudete, viď? Na vztahu jste měli pracovat už dávno, to je jen otázkou času, kdy si jeden z vás najde někoho jinýho. Neříkej, že kdyby se ti objevil v životě chlap, co by tě ochotně zafinancoval a zamilovala ses, tak s partnerem zůstaneš…
Asi byste si měli doma promluvit, jak váš vztah vidíte teď a do budoucna, protože momentální stav je jaksi k neudržení.

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.10.21 07:53

Ale ještě jedna věc. Potkat bývalýho, tak na něj taky čumím jak tele na nový vrata, protože jsem ho dlouhý roky neviděla. Nicméně s jeho mámou mám pěknej vztah, vídáme se i po letech a opravdu to nemá nic společnýho s bývalým. Prostě jsme si lidsky sedly..

• Citovat
  • Upravit
2558
8.10.21 07:55

Řekla bych, že si to tak trochu děláš sama, mluvíš o příteli dost hnusně, píšeš, že jako rodina fungujete - nefungujete - kdyby jste fungovali jako rodina, tak z tebe nikdy nevypadne věc typu, že jsi s nim jen kvůli dětem a penězům, my před sebou taky nemáme tajemství - to ale neznamená, že si lezem na fb, i když bychom mohli -, když jeden z nás potká někoho známýho (i bývalku) tak ten druhý nestojí stranou a potají neposlouchá, co si povídají, prostě stojíme pořád spolu, představíme toho druhýho a bavíme se normálně všichni, když už tam nechci být, tak jim slušně řeknu, že je nechám v klidu si popovídat a mezitim se kouknu třeba do nějakýho obchodu… :nevim:
Z toho co píšeš, tak Vám to spolu prostě nefunguje a chyba je u Vás obou, popravdě já jen čtu jak se chováš a nepředstavuju si tě podle toho moc lichotivě, asi bych se taky koukala jinde, kdybych tě měla jako partnerku… být tebou, tak o něj nebojuju - proč? Aby jsi dál byla takhle zapšklá a on nešťastnej? Neni lepší postavit se na vlastní nohy a žít si po svym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
8.10.21 08:18
@annali píše:
Dusno bych nedělala, tím nic nevyřešíš. Je to zvláštní situace, když v manželství zjevně nejsi moc šťastná, ale zároveň ho chceš/potřebuješ udržet… Když to napíšu blbě, paní může jít přes matku, ale ty zas přes děti. Samozřejmě jen rozumně, ne z nich dělat rukojmí a tahat je do svých sporů. Ale třeba je manžel dostatečně zodpovědný na to, aby kvůli milence rodinu nerozbíjel. Snad si uvědomuje, že děti potřebují oba rodiče víc, než jeho matka kámošku.

V každém případě pokud se manžel rozhodne odejít, bude to jeho rozhodnutí. Tchýni bych za tím nehledala. A jestli dojde na rozvod, budete mít s dětmi alimenty, takže pokud v dohledné době začneš i pracovat, určitě to půjde zvládnout.

Mimochodem, klidně to může být i tak, že si manžel chce jen užít bokem, ale neopustí tě. Pokud jsi ochotná to tolerovat, nechala bych je být a žila si dál svůj život jako předtím.

nejsou manželé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová