Babička odmítla dorazit na oslavu

Anonymní
4.10.21 14:45

Babička odmítla dorazit na oslavu

Dobré odpoledne, asi se chci jen vypovídat, je to rodinná záležitost, takže prosím o zachování anonymu. Pokud poradíte, budu též moc ráda.
Po narození syna se vyostřily vztahy s tchánem, na návštěvy k rodičům jezdí manžel sám. S tchýní mám vztahy dobré, slibovala, že se zastaví, když bude mít tchán ve městě doktora (má ho každý měsíc). No, ještě se nezastavila, vždy se domluvíme, čekáme s malym na babičku a ta ani nenapíše, že to ruší. Chtěla jsem ji k nám dovézt a odvézt, ale vždy má výmluvu. Takže malého neviděla 3/4 roku. Zvala jsem ji na svátek malého, zazdila to tim, že podle jejich kalendáře má svátek jindy. Teď jsem babičku zvala na narozeniny, nejdřív, že určitě přijede. Pak změna, že nemá dárek a nechce být u nás sama (na dárky nehrajeme, malej by byl rád za babičku). V den oslavy pro ni manžel jel, nechtěla, že nemá náladu. Můj bratr dal pár fotek z oslavy na fb. Pod fotkami začala babička psát, jak brečí, že nemohla na oslavu a nemá fotku s vnoučkem a že má právo na vnuka. Do toho pro mě cizí lidi psali, ať to dá k soudu, co jsem za krkavčí matku a jak se manžel po svatbě změnil. Bratr okamžitě fotky smazal, ale je mi to líto, přemýšlím nad tím. Chtěla jsem, aby měl syn alespoň babičku. Dřív jsem si říkala, zda jí doma zle nedělá tchán, ale po tom, co psala na fb. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
4.10.21 14:47
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne, asi se chci jen vypovídat, je to rodinná záležitost, takže prosím o zachování anonymu. Pokud poradíte, budu též moc ráda.
Po narození syna se vyostřily vztahy s tchánem, na návštěvy k rodičům jezdí manžel sám. S tchýní mám vztahy dobré, slibovala, že se zastaví, když bude mít tchán ve městě doktora (má ho každý měsíc). No, ještě se nezastavila, vždy se domluvíme, čekáme s malym na babičku a ta ani nenapíše, že to ruší. Chtěla jsem ji k nám dovézt a odvézt, ale vždy má výmluvu. Takže malého neviděla 3/4 roku. Zvala jsem ji na svátek malého, zazdila to tim, že podle jejich kalendáře má svátek jindy. Teď jsem babičku zvala na narozeniny, nejdřív, že určitě přijede. Pak změna, že nemá dárek a nechce být u nás sama (na dárky nehrajeme, malej by byl rád za babičku). V den oslavy pro ni manžel jel, nechtěla, že nemá náladu. Můj bratr dal pár fotek z oslavy na fb. Pod fotkami začala babička psát, jak brečí, že nemohla na oslavu a nemá fotku s vnoučkem a že má právo na vnuka. Do toho pro mě cizí lidi psali, ať to dá k soudu, co jsem za krkavčí matku a jak se manžel po svatbě změnil. Bratr okamžitě fotky smazal, ale je mi to líto, přemýšlím nad tím. Chtěla jsem, aby měl syn alespoň babičku. Dřív jsem si říkala, zda jí doma zle nedělá tchán, ale po tom, co psala na fb. :nevim:

Chtělo by to psychiatra pro babičku

Příspěvek upraven 04.10.21 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35861
4.10.21 14:48

Tak proč když tam manžel jezdí sám tak nevezme i malýho sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
4.10.21 14:48

Asi je labilní. Dospělá ženská a takhle komentuje fotky na FB :zed:
Normálně bych se jí zeptala, jestli má zájem vnuka vídat a pokud ano, ať se podle toho chová. Pokud ne, nejde to lámat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 14:58

Celá moje tchýně, radu nemám už nad sliby jen mávám rukou starší mi nedávno říkal že babička lže že nám tu vypráví jak nejí sladké a odmítá si vzít dort a zákusek a pláče že to nedokáže sníst a jim že snědla sušenky když tam byli
zakladatelko přestan jí řešit to řešení nemá

• Citovat
  • Upravit
9039
4.10.21 14:59

Tchyně taky po známých vykládá nesmysly. Kdo nás zná, tak ví kde je pravda a cizí lidé jsou mi jedno. Doporučuji se zařídit stejně. Fotky bych kvůli ní nemazala. Napsala bych, že k vám byla několikrát pozvaná a bohužel nikdy nedorazila, ale to že není vaše vina a pokud bude chtít vnuka vidět, tak se může kdykoliv stavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 15:02

@JancaS84 Tchán si vybíjel zlost ze mě na malém. Při návštěvách jsem musela malého stále hlídat. Probíhali tam takové schválnosti, že v zimě malému namočil boty, dal mu na hraní nůž, do lahve s vodou mu nalil alkohol, omylem pustil do domu jejich zlého psa- vlčáka. Pokud se něco rozbilo, mohl za to syn. Prostě pokaždé bylo něco, tak jsme návštěvy k nim ukončili.

• Citovat
  • Upravit
2776
4.10.21 15:04

A tomuhle říkáš dobré vztahy s tchýní? To je teda povedená rodinka… a proč jste tedy pod tu fotku nenapsali, že babička odmítla jet? To na sebe necháte házet špínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 15:05

@Petula306 Ona má zájem o vnuka, ale představuje si to, že přijedeme my k nim, ona se s nim vyfotí a po 10 minutách můžeme zase odjet. Do toho bych měla poslouchat tchána a nechat si od něj vše líbit, protože je chlap a hlava rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
4.10.21 15:06

Ježiš, celá moje babička. :zed: :roll:
Doporučuju jednoduchou radu - klidně se chovej jak do teď (tedy vstřícně, ale nepřetrhni se), ale tyhle útoky totálně ignoruj. Je to profi trpitelka, jde jen o reakce od okolí. Vy jste jí fuk. A to, jestli si o tobě nějaké její kamarádky myslí něco zlého, prostě a jednoduše ignoruj. Ty a tvůj manžel víte jak to máte a cizí lidi ti můžou být u zadele. :hug:

Já jsem teď taky satan černý smradlavý, že jsem si dovolila podotknout něco ohledně chování právě té mojí babičky, ale je mi to fuk. Jsem v právu a rodina za mnou stojí. A co si o mě myslí nějaké její babky kamarádky je mi úplně fuk.

• Citovat
  • Upravit
3155
4.10.21 15:11

Když jsem tu četla o tchánovi - to je teda psychopat na ultimum. Já bych s takovým chlapem být nemohla na místě tvé tchýně. Hele, kašli na ně, jsou oba svým způsobem zlí. Syna můžeš obklopit hromadou jiných super lidí, nutně to nemusí být babička s dědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 15:12

@safina Vztahy byly dobré. Před svatbou byli oba dva skvělí, hodní. „Cpali“nám domácí vajíčka a zeleninu, já zase zařizovala veškeré úřady. Pak se narodil syn a tchán mě začal sexuálně obtěžovat. Když jsem se jasně vymezila, tak si zlost začal vybíjet na malém. Manžel by se nejraději odstřihnul, já chtěla zachovat dobré vztahy alespoň s babičkou. Snad je to takto ve zkratce pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
31286
4.10.21 15:19
@Anonymní píše:
@JancaS84 Tchán si vybíjel zlost ze mě na malém. Při návštěvách jsem musela malého stále hlídat. Probíhali tam takové schválnosti, že v zimě malému namočil boty, dal mu na hraní nůž, do lahve s vodou mu nalil alkohol, omylem pustil do domu jejich zlého psa- vlčáka. Pokud se něco rozbilo, mohl za to syn. Prostě pokaždé bylo něco, tak jsme návštěvy k nim ukončili.

ježíši.
No, seš si jistá, že chceš pro syna takové prarodiče? Já být i tvým manželem, tak tam syna nepustím. A ty fotky z netu bych nemazala - naopak, babičce bych k nim, k jejím příspěvkům klidně napsala, že zvána byla, i jste pro ni dojeli, ale byla to ona, kdo odmítl přijet.
Hele milovat někoho a navštěvovat ho, nedonutíš. Mě by taková babička s dědečkem nestáli ani za špínu za nehty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
4.10.21 15:20

Já bych teda pod tu fotku dopsala, jak to bylo a ne, že bych ji mazala. Nenechala bych si od ní kálet na hlavu.
Nebo bych ji zablokovala, aby ty fotky neviděla, případně bych ji i odstranila z přátel, když už teda ty fotky musíte sdílet.
Základem je se nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
4.10.21 15:21
@Anonymní píše:
@Petula306 Ona má zájem o vnuka, ale představuje si to, že přijedeme my k nim, ona se s nim vyfotí a po 10 minutách můžeme zase odjet. Do toho bych měla poslouchat tchána a nechat si od něj vše líbit, protože je chlap a hlava rodiny.

mám na to jen jeden výraz
f*ck off
(pardon za expresivní výraz, ale co jiného se na tohle dá říct?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová