Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lear nechat ho byt. Jenže je tezke rozhodovat za dva. Vím, moc dobře že se to jen tak nezmění.
Takovych chlapu sikovnych, hodnych a nepijicich po svete beha, co by chteli rodinu. Tak proc si delat vrasky s takovym, co jde radeji na pivo nez aby se tesil domu. Dala bych mu nuz na krk-ultimatum. Tohle neni zadny tvuj rozmar. Cekate spolu dite, to je vazna vec (mj. i nasledna vychova ditete, potrebuje dobre vzory). Pokud neprestane denne chodit pit, odesla bych. Treba se chyti za nos ![]()
@adlita záleží jakou má chlap povahu… Jsou tací kterým se dá nůž na krk a jejich hrdost a ego je tak vysoko ze i když se pak žerou neustoupi.. Tohle je vážně těžký… Některým stačí pohrozit a zařvat a šlapou, někteří jsou drsný a pak čumí…
@DomísH Njn, tak zadna ho nezname.. zakladatelka snad vi, co na nej plati ![]()
@DomísH píše:
@adlita záleží jakou má chlap povahu… Jsou tací kterým se dá nůž na krk a jejich hrdost a ego je tak vysoko ze i když se pak žerou neustoupi.. Tohle je vážně těžký… Některým stačí pohrozit a zařvat a šlapou, někteří jsou drsný a pak čumí…
Na jejich ego jim ------,jsme se nenarodily proto, abychom jim ho leštily! ![]()
Joo, možná i kdyby šlapal, tak tento typ (od zakladatelky) jen chvíli a zas spadne do svýho modelu chování, to prostě musí mít v sobě.
A vůbec - soužití s tím, kdo chlastá???
Už jen to „stačí“… A je mu to přednější, než těhu partnerka? A to ještě dítko není na světě, to pak bude fičák.
Zakladatelko, být tebou, už počítám s náhradní variantou kam půjdeš i s miminem po porodu, takovýhle člověk se s největší pravděpodobností nezmění a věř že narození dítěte je velká zkouška i pro páry které jsou v pohodě a žádné problémy nemají, je to velká zkouška vztahu a veliká změna pro všechny.
No jinak teda jako chápu ze životních zkušeností, že i když ti tady celé emimino napíše abys od něj odešla ještě teď, tak si na to musíš přijít sama, tohle jsou prostě věci na které si člověk musí přijít sám, ale opravdu měj zadní vrátka pro případ že to nevyjde, účet o kterém on nebude vědět a kam si pravidelně budeš posílat určitou sumu ať máš něco do případného začátku.
Jinak bych ti ještě doporučila se obrátit na nějakou protialkoholní léčebnu, dát si tam schůzku s psychologem a probrala bych sním co tvůj přítel teď dělá, on ti krásně vysvětlí jak to bude postupovat dál
@Nikbrů
Tatiana Vilhelmová: Někteří chlapi si do králíkárny vlezou dobrovolně
http://ona.idnes.cz/…lecnost.aspx?…
Vztahy mezi mužem a ženou, to je nekonečná spirála. Protože hledání spokojenosti je vlastně motor vztahu. A pokud se hledání odvíjí v prostředí lásky, pokud ti dva spolu komunikují, potom je to nejkrásnější proces, co znám. Samozřejmě, když už to v lásce není a vy v tom vztahu necítíte svobodu, tak já jsem pro to dál nic neprotahovat. Tam, kde zmizela energie, se nová prostě sama od sebe neobjeví. Podle mého nemá cenu se trápit, lepší je vztah skončit.
Ono je totiž hrozně těžké se vymanit. Vy se někde narodíte, v něčem vyrůstáte. Každé dítě zraje tak, že kopíruje své rodiče.Proto není podle mě důležité řešit pořád dokola výchovu, ale myslet na to, že my sami jsme výchova. To, co děláme, naše skutky, to je vzor, podle kterého potomci jedou.
Na mě a na bráchu byla máma sama, partnera si našla, až když jsme byli dospělí. S mým otcem vůbec nekomunikovala. To bylo takové to „šoupni mi děti za dveře a my půjdem“. Naši se prostě rozešli a už spolu nepromluvili. Tohle jsem nechtěla připustit.
Tenhle model není pro sólisty. K tomu potřebujete hráče, kteří jsou stejného smýšleníjako všichni ostatní.Stačí jeden, kterému se do toho nechce, a celé puzzle se rozpadne a už s tím nic neuděláte.
Někdy i z pouhé sklenky vína popíjené pravidelně vznikne problém
http://www.novinky.cz/…problem.html
Toto jsi měla napsat před otěhotněním. Jseš s ním 6let a teď ti začíná něco vadit. Nechci být zlá, ale pořizovat si dítě s alkoholikem, to je děs. Co chceš slyšet za názor?
@Nikbrů píše:
Ano, naivita. Vím…a ráda bych na mimco myslela dřív, ovšem, HA ze zdravotních důvodů nemůžu a z jedné nechranene noci (plus po ovulaci) vznikl pro me malý zázrak. A jít na interrupci? Nooo to bych dokázala, ja jsem šťastna za to, že jsem tehotna, a vím že se postarám jak nejlíp dovedu. Ale nevím, zda bude i biologicky otec součástí života naší dcerky. Ano, na otázku zda jsem hodně mladá, tak ano. Je mi 23… a samozrejme jsem nikdy nevěřila, že dite dokáže někoho změnit, i když me už od samého počátku změnila.
Vis, problem s vyberem partnera je ten, ze tento clovek bude uz navzdy soucasti zivota tve dcery, pokud on bude chtit. A ty se budes moci stavet na hlavu, ale nic na tom nezmenis. Kazdy soud bude sledovat zajem ditete a ne tvuj. A mozna, ze ho dite zazrakem zmeni, ale uvedom si, ze pro muze zivot ditete nezacina tehotenstvim, to ma vyznam pro zenu, ale az porodem.
Prosím anonym, budu psát o manželovi velmi osobní věc.
Holka zlatá, myslím, že sama víš co dělat. Možná jsi trochu doufala, že Ti zde někdo napíš, jak to bude jednou fajn, jak to funguje v tom, že jakmile se dítko narodí, tak ten Tvůj se jako mávnutím kouzelného proutku změní.
Bohužel nezmění se narozením dítka. Mohl by se změnit jedině, že by se pro to sám rozhodl.
Je mi líto Vaší nenarozené dcerky, protože když pominu případnou (ne)výchovu, kterou ji Tvůj partner do života předvede (podle toho jak jeho chování popisuješ), tak nelze pominout, že předá Tvojí dcerce do vínku genetickou výbavu, kde ten alkoholismus prostě bude dřímat.
Neházím všechny do jednoho pytle, já sama mám manžela, který se před 11 lety zcela dobrovolně léčil z alkoholismu a sám nad sebou vyhrál. Už je 11 let čistý, úplně. A že to nemáme, díky postiženému dítku (nemá souvislost s jeho alkoholismem), jednoduché - vydržel, nenapil se.
Jak píší holky nade mnou, prosím, začni plánovat plán na samostatnost bez něj. Šetři si korunu ke koruně, nikdy nevíš, kdy to budeš potřebovat, ať pak nejsi bez prostředků.
Držím palce!
@Nikbrů - máš doma ALKOHOLIKA a věděla jsi to -poznala jsi to během 6 let. Jsi těhotná vlastní nerozvážností a je mmi líto děcka. Jediné dobré, co bys mohla udělat, je začít žít sama-bez alkoholika. Slova snažilky a těhulky raději nekomentuji.
U nás je to teď tak že chlast a kamarádi budou vždycky důležitější než rodina..
Jsme spolu 5 let. Před miminkem jsme si chodívali posedět spolu, nepřišlo mi že by měl problém s alkoholem..Pak jsem otěhotněla a začal si chodívat sám. Našel si další kamarády a já jsem zůstala doma sama s břichem..Za celý těhotenství se mnou byl doma 4 pátky..Prosil ať ho nechám chodívat, že až tu mimi bude s náma tak už nikam nepůjde nikdy s nikým..A tehdy se to asi zvrtlo..Co máme mimčo tak mu vždycky pohrozím a je hodnej (chvilku) Víkend co víkend jsem naštvaná, víkend co víkend mu balím tašku,..Už byl zase hodnej, dokonce jsem si už myslela že se dal dohromady, od středy je jak smyslu zbavenej..Prďolka má za měsíc rok, ještě tomu nerozumí ale už to na něj působí..Ve středu mi ho dotáhli z hospody ožralýho, krvavýho, počůranýho..(to tu ještě nebylo) od té doby leje..Bobinek od té doby špatně spí a jí (to tu ještě nebylo).Neustále mu domlouvám, vyhrožuju, nebavím se - nepomáhá nic..Stačí jeden telefon a jde..Radu nemám, tady máš názornou ukázku jak to může dopadnout když to nebudeš řešit včas nebo když něco podceníš..