Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenosti s autovakcinou a jestli vam pomohla. Našla jsem tu jednu diskuzi, ale moc jsem se z ní nedozvěděla.
Přišly jste nekterá z vás k doktorovi s nápadem autovakciny? Jsem objednana ke svému doktorovi a trochu se bojim, co by mi na to treba pan doktor řekl.
Děkuji za odpověď.
Mám také gynekologické problémy - e coli, kvasinky, streptokok, furt dokola, gynekologovi jsem se zmínila o autovakcíně a je dost razantně proti. Prý je normální, že v pochvě se vyskytují streptokokové, e coli a v kvasinky, ale jsou v malém poměru, ale jakmile se přemnoží teprve potom je z toho zánět, řekl, že autovakcínu opravdu nedoporučuje.
@misa.859 Já mam také dlouhodobé problémy, tak nevím no, napadlo mě to.
Jinak děkuji ![]()
@MarkétMo mně to také napadlo po kultivačních nálezích, přešla jsem k jinému doktorovi, protože předchozí do mě furt cpal antibiotika a k ničemu to nevedlo, naopak se mi hodně rozjely kvasinky. Tento gynekolog je naprosto fajn, říkal, že největší blbost co rádi gynekologové dělají, aby se pacientky už zbavili, je předepisovat antibiotika např. na streptoka. Nejde se ho zbavit, je celoživotní prý. Po antibiotikách se naopak rozjedou mykozy. Co mi doporučil tak dbát na hygienu ale zase nepřehánět. Ohledně e coli mi řekl, že ani se nemusí provozovat anální styk a stejně se tam e coli dostanou i když dodržujete hygienu. Někdo na to má sklony. V pochvě je opravdu plno bakteríí, ale pokud tě neomezují- žádný pálení, svědění, tak se to řešit nemá. Můžeš zkusit probiotika. Např. Feminella, Gyntima. Od dob, co je používám nemám žádné pálení.
My máme s autovakcínou výborné zkušenosti, ale u dětí a jednalo se spíš o potíže častých infekcí krku a průdušek.
Pokud stojíš i o takovou zkušenost, pošli sz. ![]()
Kamarádka si jí nechala udělat kvůli kvasinkám, bylo to drahý a prý to nezabralo.
Mně ji nechala udělat MUDr., když si nevěděla rady s mým bacilem v krku. Ovšem já měla od prvních dávek reakci jka blázen(ani v laboratoři to ještě neslyšeli, že by to někdy někomu udělalo), otekly mi hnusně uzliny po celém krku, krom toho zhoršení příznaků a tak. i přesto jsem ji dobrala a zabrala částečně- to znamená, že z toho původně nezničitelného množství bacilů mi jich zničila tolik že ten zbytek už zvládají jiné léky.