Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kupovala jsme barefoot, ale pak mě postupně otravila nejdřív ta kvalita (u malých dětí to ještě šlo, ale cca předškolní a starší mi je pravidelně zničily dřív, než z nich vyrostly), pak to že do nich teklo (impregnovat jsem ochotná třikrát za zimu, ne třikrát týdně) a pak i ty ceny. Nakonec mi dvě děti ze tří řekly, že chtějí tyhle boty (tenisky, co jsme dostali po někom), ne tamty (vymazlene super sedící barefootky), že v těch je na delších výletech bolej nožičky (dcera skautka) a špatně se v nich běhá (nemotorny syn). Tak jsem se na to vykašlala.
Boty kupuju v decathlonu, na úzkou nohu super (když vezmu ty nejširší), na širokou… no, něco vždycky najdu, ale barefootky měly lepší tvar. Do těhle ale zase neteče, nerozpadnou se za dva měsíce a stojí třetinu.
V lidlu jsem dobré boty ještě neviděla, ale třeba bundy tam kupuju.
@Platanka jako já netvrdím, že Barefoot je jediná správná cesta, ale stejně mě tvůj příspěvek překvapuje. Barefoot nosí obě mě děti, skolkove a nižší gympl (tam ze své vůle, ale ne výhradně, protože fakt nemám na patery boty vc. Všech sportů…) a s čistým svědomím mohu říci, že naprosto vždy z nich dřív vyrostly, než by se rozpadly. A ani do jedněch nikdy neteklo, teda pocitam-li boty s membránou. Kožené bez membrány úměrně impregnaci a hadrové pochopitelně promoknou i nebarefooty. Asi vybíráme jiné značky. Starší má už druhou zimu Koely s membránou v už dospělých velikostech (teda každou zimu jiné, noha roste) a naprosto v klidu i sněhová závěje a hnusná podzimní cvachtacka ![]()
@unuděná píše:
Zajímavý, u nás bývá většinou o dost tepleji, než jinde v ČR, a třeba dnes ráno v 7 hodin byly jen 2 stupně. Že nesněží a přes den je teplo i na horách to vím, u nás se taky rušily lyžáky, ale myslela jsem, že aspoň v noci ještě mrzne. Asi si sjedu pro nepřemrzlou travičku morčatům na hory
To můžeš, zahlédla jsem na stromech kočičky, v trávě už i pampelišku, sedmikrásky i fialky ![]()
Ne, nemrzne, po dlouhé době jsou teď jen 4stC ![]()
@Venett můžu potvrdit, kočičky jsou u nás už vykvetle, zlatý déšť už kvete, sedmikrásky snad celou zimu a sněženky, ty už máme více jak týden 😇.
@ugluk taky mě překvapuje stížnost na kvalitu, ještě nikdy se nám BF nezničily, a že dostávaj intenzivně zabrat. Nicméně dcera (7 let) už požádala na tělocvik o neBF tenisky, vybrala si v Decathlonu - že v BF se jí strašně špatně běhá. Skautské výpravy a naše rodinné turistické výlety ale nadále spokojeně absolvuje v BF. Já naopak na dlouhé chození nosím Altry - široká pohodlná špička, ale mají drop a jsou odpružené. Na moje kolena je to při 15-20 km rozhodně lepší ![]()
@Tatranka007 děkuji. Už to máme vyřešené.. Máme dost bot na to, aby mohla ve školce ničit a i kvalitní boty běhání mimo školky.. Kupovala jsem pro obě děti protetika celoroční + tenisky na teplejsi dny.. A pak boty kvalitní, ale do školky,.. Přeci jen, Boty za litr ve školce nevydrží celý rok, jako boty za 500,– a značka bugga.. Či kupované ve sportu a ano, jsou volné i u prstíku, takže si myslim, vyhovující boty 🙂
No, já uvažuji o těchto botách.. Už by je nosila, jak by bylo tepleji.. Ale tenisky nebsou bf.. 😏.. Ale ta ty kacky
dívčí sportovní boty HONE, Bugga, B00176-06, fialová