Zajímal by mě názor na moji tchýni

14335
13.10.10 08:16

Názor na moji tchýni....

Ahojte holky, docela by mě zajímal názor na moji tchýni.
Já osobně s ní nemám nějak vyhrocený vztah, co se děje za zády to samozřejmě nevím, ale jako řekla bych, že je to takový obyčejný.
Jako babička se zdá celkem dobrá, ale co mně teda zaráží a včera jsem si to potvrdila, že prostě jenom zábava a ta starost :nevim: .
Dřív když jsme přijeli k nim tak se s ním hrála, pěkně pohoda ale nikdy se takto nenabídla nakrmit přebalit - neni to její povinnost, ale například mamka se mi sem tam nabídla, když jsem třeba objedvala. Když jsme ho tam nechali na celý den - nákup, tak jsem se pak dozvěděla, že vlastně ona vařila a přebaloval a krmil děda!!! což nevidím nic špatného, ale divného, protože to se mi opakovalo buď děda a nebo teta - 20 letá holka..
Když se zeptám co jedl tak klasika jogurt, což mně nevadí, ale je to pokaždé :mrgreen: jakoby se jí nechtlo dávat něcosložitého, co dítě nechce-dělá kraviny.
Včera mi ho hlídala a já nachystala jídla jak blbec,protože jsem jela těsně než se vzbudil, nachystala jsem polévku do misku přikryla, na to lžičku co s ní jí, na talíř nakrájela maso s chlebem a zakryla.
Já přijdu večer, nic nebylo dotknuté, prý nechtěl, říkala mojem, hmm, ale s ničím hýbnuté nebylo, jak jsem to nachystala tak to bylo a prý snědl jogurt a půl :nevim: přebalovat pak musel můj když přišel :nevim: .
Kraviny to jo, ale přijde mi, že taková ty starosti moc ne :nevim: Na tom jogurtu nic neni, jde o to, že člověk něco nachystá, a navíc malý měl dopoledne jogurt, s ní jeden a půl a můj taky co, nejjednodušší jogurt, a já jsem polévku s masem vyzovala. :-?
Navíc mně přišlo, že byla taková divná, ani pro ni jídlo co jsem nachystala nejedla a navíc jsem měla bordel ve špajzu, asi tam šla pro toaleták a špinavé dva hrnce, tak asi si říkala jaké jsem prase, protože u nich je všecho jak ze škatulky, bohužel jsem nestíhala.Navíc hlídají měla ona, ale jako vždycky to odhlídal napůl někdo s ní.
Kyž jsem přišla hrála si s malým i její kamarádka z práce :think: byt je sice jejijich,a le žijem tu 3 roky a taková drzost ani se nezeptat a návštěva i když ji znám a je hodná no. ale nikdy takto s malým nebyla sama pokaždé s někým a jakoby péče napůl :nevim: .
JInak neni špatná, ani jako babička, ale toto mně někdy vytáčí, když všude, jak si vezme malého k nim a pak všechnu péče pomalu dělá její chlap :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5993
13.10.10 08:42

Kvačku, chápu že jsi se potřebovala vypsat, ale na druhou stranu vezmi si to takto. Vlastně můžeš být ráda, že si tchýně malého vezme. I když ho přebalí a nakrmí děda, ale furt ti ho hlídá. Co by za to jiné maminky daly? Nebere si to zle. Já mám třeba tchýni dost daleko a moc bych uvažovala, zda jí dítě nechat. Nevím, má prostě jiné zásady a ty se mi moc nelíbí. Hlavně se tě nechci dotknout, to vůbec. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.10.10 08:51

to beru, ale ona si ho bere a to neni vypnutí, ale lékař, autoškola - včera.
:-) Vím, co by jiné daly, ale spíš mi jde o to, že na okolí veliké hrrrrr, jak bude hlídat, všude to říká, a pak když tak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
13.10.10 08:59

No já nevím, ale mě by taky štvalo, že mimčo nepřebalí. Nedokážu si představvit, že se její manžel třeba zdrží v práci a do tý doby bude ve špinavý pleně :nevim: . A ten jogurt by mě za chvilku taky štval. To že nejí jídlo, který si jí připravila neřeš. Moje mamka je taky citlivá na to aby někde něco jedla, takže když ofrňuje nos, její chyba. A jak jsi psala, že u vás v bytě byla ve špajzu … . No to už je holt riziko, když hlídá u vás doma. My když jedem na dovolenou a vím, že tu budou manželovo rodiče každý den vše vypígluju, přesto že doma je uklizeno. Ale to je jen v mojí hlavě zakořeněný, že tu nesmí být smítko prachu :zed: . A cizí návštěvy bych taky netrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 09:10

Mně tchýně nehlídá, k lékaři si malého vozím s sebou. Ale když jsme u nich, udělá mu vždy něco k jídlu. Ten jogurt by mě štval, hlavně když bych udělala jídlo. Ale neuděláš nic, ony si stejně jedou po svým.. :) Hold se s tím musíš smířit, pokud chceš, aby ti hlídala.. snaž se tím neužírat, stejně to nevyřešíš ;) Já už zrezignovala :)

• Citovat
  • Upravit
1477
13.10.10 09:14

s tim prebalovanim to je docela vtipny, ja mam opacnej problem, obe dve babicky hlidaji rady presto ze je malimu teprve 8tejdnu. U tchyne jsme nechali asi pred tydnem na 4 hodiny prcka a jeli jsme do kina, za tu dobu tchyne zlikvidovala 6 plín!!!já myslela ze me jebne, já prebaluju jednou za 3 hodiny.. a to je tak vzdycky porad ji rikam at neprebaluje tak casto ale ona me neposloucha, tedka hlidala asi pul hodiny a zase 2krat prebalenej to jsem si jenom skocila do obchodu… :cert: jezis jsem se zase rozcilila :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.10.10 09:18
Já se musim přiznat že tomu textu vubec nerozumim.Nějaké nářečí nebo sem snad málo spala :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
13.10.10 09:22
freeonit píše:
s tim prebalovanim to je docela vtipny, ja mam opacnej problem, obe dve babicky hlidaji rady presto ze je malimu teprve 8tejdnu. U tchyne jsme nechali asi pred tydnem na 4 hodiny prcka a jeli jsme do kina, za tu dobu tchyne zlikvidovala 6 plín!!!já myslela ze me jebne, já prebaluju jednou za 3 hodiny.. a to je tak vzdycky porad ji rikam at neprebaluje tak casto ale ona me neposloucha, tedka hlidala asi pul hodiny a zase 2krat prebalenej to jsem si jenom skocila do obchodu… :cert: jezis jsem se zase rozcilila :cert: :cert:

Jednoduchá rada, dej jí jen 2 pleny a 3 si pro jistotu strč do kabelky, kdyby přece jenom byla nehoda. Jinak tě finančně zrujnujou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
13.10.10 09:31
kvaček píše:
to beru, ale ona si ho bere a to neni vypnutí, ale lékař, autoškola - včera. :-) Vím, co by jiné daly, ale spíš mi jde o to, že na okolí veliké hrrrrr, jak bude hlídat, všude to říká, a pak když tak nic

Takhle to je asi všude, každý sliboval, jak bude chodit vozit a skutek utek. Občas někdo zajde. Nejvíce se stará tátova přítelkyně, pro kterou je Vítek defacto cizý dítě. Vítek k ní má blíž jak k mojí mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
13.10.10 09:36
Kamča.dalmatinka píše:
Já se musim přiznat že tomu textu vubec nerozumim.Nějaké nářečí nebo sem snad málo spala :nevim:

Taky jsem měla problém :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.10.10 09:51

HOlky neber te mně tak vážně, ale opravdu mně to vytočilo, tak já přichystám jídlo pro ni i malého a ničeho se nikdo nedotkne..
Jí řízek s chlebem a okurek, a dezert ke kávě, malému polévku, maso a to všechno ještě na talířky, nakrájeno pro malého a stejně nic :-?

Ten jogurt mě vadí, protože když už něco přichystám a pak se to vyzahuje, tak mě to vadí.

Ale ano,můžu být ráda, že mi pohlídá, ale někdy mně zaráží, že blbosti s malým, hraní ano, ale jakmile jde okrmení, přebalování - už jsem říkala, že chodí na nočník, ale stejně ho nedala, měl plenku, tak to moc už néééééééééééééééé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.10.10 10:55

Moje tchyne taky neprebaluje. Proste se boji. Kdyz musi, tak ano prebali, kdyz ji reknu tak taky prebali, ale ze by sla sama nebo se nabidla, tak to ne. Ja to beru, kazdej jsme nejakej. :wink:

Ale to jidlo by mi vadilo. Asi bych jogurty zakazala, ze ma jist proste obed a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.10.10 12:42

Chápu, že máš pifku, ale mě to zase nepřijde tak hrozné, abych to řešila obšírnějí..
Ona hlídá, hraje si, a to že přebalí někdo jiný?? Ty přece také dáš tatínkovi přebalit ne???A to samé její kamarádka..K tobě když příjde někdo na návštěvu, tak jsi třeba také vděčná, že malého na čas zabaví..tedy já bych byla..
Není dokonalá, to ne..Ale ona se na vlastních dětech nastarala dost, proč by si nemohla myslet, že ted si užije jen to snadné hraní a usnadní si to jogurtem..
Já myslím, že už jen to, že hlídá je dost - to že to není ideální nevadí..Ideální to máš doma ty a jednou za měsíc u babi to může být jinak..
A jak známe děte - vždycky doma sní chleba nebo polívku, ale s někým jiným můžou dělat opičky a fakt si to nechtějí snís..To nemůžeš vědět.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.10.10 12:29

Dnes jsme měli k obědu koprovku a tříletý vnuk kupovanou hotovou sekanou.Už jsem se smířila s tím,že téměř nic nejí a denně řízky mu teda dělat nehodlám.Tu sekanou miluje.8mi měsíčnímu jsem vyvařovala zeleninku a kuřecí masenko,v závěru šlo vše slepicím.Dnes koupím,mnou zavrhovanou skleničku,kluk se nacpe k prasknutí a spokojenost na obou stranách.
L plínám,asi má tchyně zafixovaný přebalování z dob látkovek.I mě se zdý,že děti jsou v plínkách dlouho.Já si teda k nám kupuju plínky sama,tak něma tolik neplýtvám.

• Citovat
  • Upravit
4
8.1.14 13:46

ahojky

Ahojky,

ono s těma tchýněma je to něco, ta naše bydlí 20m od nás a nikdy jí nenapadlo malou pohlídat natož aby aspoň 1X k nám zašla se podívat, když tam nejdu já, tak sem nejde ani ona, ani tchán, a to jsou doma. Dneska jsem ráda, protože bych jí naší malou nesvěřila, i kdybych měla padnout, nevěřím jí, hlídá švagrové dcerku a ta je každou chvilku samá modřina, protože si s ní nikdo nehraje a nechají jí dělat si co chce a to je jí 1,5roku-copak to u tak malého dítěte jde?
Ta tvá tchýně chce asi být za hodnou, že děcko pohlídá, ale pak to nestíhá a nechce říct, že to nestíhá, s tím jídlem je to trošku trága, ale moje mamka to dělá taky-bohužel:-((((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová