Velké zklamání

1349
11.10.10 17:03

velké zklamání

Ahoj.

Tak jak to v diskuzích tohoto typu bývá,není to o dotazu ale spíš o vypovídání se.
Jsem čerstvá maminka třítýdenní holčičky.Bydlíme kousek za Prahou a moje máma a babička v Mostě.Babičce je už přes 70let a tak by se na mimi nemohla přijet podívat.Proto jsme se včera sbalili a jeli se za ní podívat.Celý víkend jsem volala i mámě,že přijedeme ale měla vyplý mobil.Dovolala jsem se jí až cestou v autě a to už do telefonu na mě spustila,proč jsem jí to jako nedala vědět dřív a proč jedeme i k mojí babičce.Máma je její dcera,ale už dva roky spolu nemluví.U babičky proběhla návštěva v pohodě,z Tarjinky byla nadšená.Pak jsme se jeli podívat k mámě že jí konečně ukážeme její jedinou vnučku.Už při příchodu nás sotva pozdravila a nahoře v bytě na mě začala příšerně ječet,co že si to dovolujeme přijet až v půl šestý večer,a že naušnice chtěla malý vybrat ona,že jí ze všeho vynecháváme a všichni okolo nám něco kupujou což je taky hrozný,protože ona nemá peníze a nic koupit nemůže a tak dále…Křičela tam na mě asi půl hodiny,já už jí s pláčem prosila at přestane,že jsme jí nic zlýho neudělali ale pořád si mlela svou.Nakonec nás její manžel pozval dál,kde nám pro malou dala nějaký starý oblečky a chrastítka,no vypadalo to,jak když to našla někde u popelnic.Jo a hlavně jsem ta nejhorší proto že jsme jí malou přivezli aspoň na chvilku ukázat.Původně jsme chtěli jet jen k mojí babičce s tím,že máma k nám přijede příští víkend.Jen já jsem neměla to srdce se u mámy nezastavit.A ve finále jí malá vůbec nezajímala,skoro se na ní ani nepodívala natož aby si jí pochovala.
Předem se omlouvám za román a případné chyby,či zmatek ve psaní ale stále se mnou cloumají emoce.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.10.10 17:11

Ahojky, nic si z toho nedělej. Užívej si malé a myslím si, že Tvá máma časem přijde na to, že udělala chybu. Krásné jméno holčičky - já ho chtěla taky dát dle své oblíbené interpretky, ale neměla jsem odvahu. Ať je brzy lépe, vím, že od vlastní mamky něco takového hodně bolí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 17:23

Moje máma má dvě dcery,já jsme mladší.Ségra má 11ti letého kluka já 4letého :srdce: .Když byl ségry syn malinký mohla se z něj poprdět,kupoval mu spousty hraček,vyvařovala mu i na doma do kastrůlků…mého syna má taky ráda,určitě ano.ale ten vztah je jiný…

Mámin životní partner mezi tím zemřel,poznal jen sestry syna,měli daleko víc peněz.mamina je teď sama,peníze nemá skoro žádné a já se tam bojím jezdit :cry: ano bojím.Pokaždé brečí,že nemá peníze,že ostatní nám dávají dárky.Nebo zavolá aby jsme nejezdili,že mu nemá z čeho uvařit oběd.Když řeknu že nakoupím tak další salva pláče :zed:
Syn jí má rád,ale druhou babičku zbožňuje :cry: :cry: Bolí to strašně,takže ti rozumím,ale podle mě je to jen obrana tvé mámy…Mrzí jí,že ti nemohla koupit pořádné dárky a ostatní na to mají.Zkuste tu návštěvu příště lépe naplánovat a uvidíš že to bude lepší.Zkus jí vysvětlit,že tam nejezdíte pro dárky.Snad to pochopí,moje máma zatím ne :cry:

Užívej si hlavně miminka,sama toho máš teď dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.10 17:24

Jěště,nejde mi o to aby mu vařila nebo něco kupovala,ale ona je celkově už tak nervózní a pořád smutná,že ani nejde s malým ven.Byla s ním tak 1× za 4 roky?!

• Citovat
  • Upravit
5463
11.10.10 17:32

Tak já to mam podobně.Když měla sestra mimčo tak se moje máma pohla pos… vše kupovala byli tam denně na návštěvě apod.U druhého to bylo to samé.A když se narodil mě syn tak moje máma nemá skoro vůbec žádný zájem.Přijela jednou a to den co jsem přijela z porodnice a ani si ho nepochovala jinak u nás nebyla.Když k ní přijedu tak pořád nemá čas takže se jen na malého koukne a pak si jde zase dělat ty svý dorty tak jsem tam tak nějak přestala jezdit,pokaždé,když jsem přijela neměla na nás čas.Malýmu nic nekoupila atd.Když jsme byli sestře na svatbě tak to se mohla rozdat pro malého pořád ho chovala atd,aby ostatní viděli jaká je babička,ale to bylo dosti hrané.Ani se nezeptá kolik vážil apod.
Dost mě to mrzí,ale co nadělám třeba si časem uvědomí,že není něco v pořádku nebo jí to náš syn vrátí až k ní nebude chtít jezdit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 17:42

sexyfraga- 8-o 8-o myslela jsem,že se takhle chová velmi málo matek :cry: a když mi pak kamrádky povídají jaký mají ony vztah s mámou tak se mi chce brečet.Já chápu,že měla těžký život,ale ne všechno musí být špatně.Mrzí mě to hodně,u tchánů jsme několikrát za měsíc a u mojí mámy jsme tak 1× někdy ani to ne.

• Citovat
  • Upravit
1349
11.10.10 17:53

U nás to bohužel s největší pravděpodobností dopadne tak,že malá bude bez babičky.Sporů mezi mnou a mojí mámou už bylo dost,já se pořád snažila krotit a být na ní hodná,ale včera mi už došla trpělivost.A přítel když to slyšel tak taky řekl že bude nejlepší k ní nejezdit.To jsem do toho ještě v sobotu v noci musela začít odstříkávat a dávat MM z flašky,protože mi malá totálně dorasila prsa tak už z toho jsem byla zničená a ta máma mě včera fakt dorazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
11.10.10 18:10

ach jo.. tohle fakt nechápu… :-( No my to máme opačně,u nás nemá zájem babička (maminka) od tatínka-Danečka viděla za 5 měsíců 3× a to ještě jen jednou protože opravdu chtěla,podruhý ho viděla u prababičky (babičky)přítele,když jsme se tam stavili a ona tam přivezla svoje syny na hlídání a pak ho viděla asi 2 minuty v kočárku,když si přišla pro přihlášku do práce.. Jezdí sem každej víkend za známou,která od nás bydlí 5minut autem,ale ani jí nenapadne se zeptat,jestli se třeba na otočku nemůže stavit podívat se na Danečka,ona už se na něj vlastně neptá vůbec a nám se taky ozve jen když něco potřebuje… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 18:35

Ahoj, já jsem z mojí mamky taky rozčarovaná. Do mimča nás pořád nutila, ale teď to nějak opadlo. Miminko se nám má teprve narodit, ale mamka se mě na nic neptá. Jak dopadl ultrazvuk či kontrola, co jsme koupili, jakej chceme kočárek, jestli nepotřebuju s něčím pomoct, prostě nezájem a to bude její první vnouče. Štve mě to strašně, protože manželovo rodiče se můžou přetrhnout. Dokonce i moje babička. Manžel ví, jak mě to trápí a tak mě utěšuje, že se to určitě časem změní. No nevím, už teď mi mamka řekla, že se nebude řídit vnoučetem a každý volno s ním trávit, přitom si bere cizí děti. Ségra se chystá vysadit antikoncepci a já už teď z toho šílim, protože vím že se z jejího dítěte zblázní. Ségra nebydlí ve stejném městě jako my, ale mamka je tam častěji na návštěvě. Za to když odjede, očekává že se o vše postaráme my.

• Citovat
  • Upravit
5463
11.10.10 18:36

Tak to my ke tchýni jezdíme každých 14 dní a k mojí mámě ani né 1× do měsíce to si ani nevoláme já jsem hlava tvrdohlavá a čekám až se ozve a třeba měsíc nezavolá,ale já si s ní skoro už nemam co říct :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.10.10 19:09

Obdivuji snahu v šestinedělí cokoli podnikat, natož navštěvovat kontroverzní příbuzné..
i když jde o mamku, měla by ses uchovat v klidu a nenervovat se.
To za to nestojí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
11.10.10 19:24

Ach jo, to je fakt smutný. Jen, na mě takhle začít křičet moje mamka, tak se otočím na patě ( no a i kdybych to neudělala, tak manžel by mi určitě řekl, že se balíme a jdeme ) a jedu domů, já bych s mojí mamčou taky takhle nemluvila, vážím si jí, tak nevidím důvod, proč by na tebe měla maminka takhle ječet :-( , bezdůvodně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
11.10.10 19:26

heh, tak teď sem měla skoro pocit, že popisuješ mou mámu :lol: u nás byl úúúúplně nachlup stejný výstup a trucovačka spojené se svatbou (mimíse sme naštěstí ohlásili včas že vyrábíme). Ale máti je toho názoru že celý dny přemýšlíme čím ji naštvem, vykolejíme, čekáme za rohem a stavujem se jen když má doma bordel (pardon neuklizeno). Dokonce mi v jednu slabou chvilku sdělila, že si šla na naši svatbu pujčit,aby si nechala ušít něco na sebe. Vadí jí dokonce i to, jak nám manžovi rodiče kupují všecko možné. Teď nevím jakého sem dát smajla. Je to tragikomické.
Jenže Kathystar, matky prostě nepředěláš, takže se obrň, přečkej si v klidku šestinedělí a počkej si až se maminka uráčí se stavit (a doporuč jí, že by s sebou mohla vzít kousek dobré nálady). Víc ti neporadím, protože si s podobným individuem také nevím rady. Sebelítost a soustředění sama na sebe, to je prostě těžké. A soudím že mamka asi nemá žádného taťku, který by ji krotil, když o něm nic nepíšeš. Tím hůř no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
11.10.10 19:50

Máma je podruhé vdaná,její manžel je pro ní středobodem vesmíru a nikdo jiný jí vlastně nezajímá.Vůbec jí netrápí,že se už stihla rozhádat s úplně každým.Její manžel je docela dost nemocný a pokud máma zůstane bez něj tak se asi najednou bude hodně divit že už nikoho jiného nemá :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
11.10.10 20:04

ajo tak takle klapky na očích :-( to je blbé no..
To pozitivní je, že aspoň s někým vychází. Moje máti nesnese nikoho. Má svůj svět.
NO hele vidím to tak, že se divit nebude, protože žádné nebavení se s ní neproběhne, a když, tak dlouho nevydrží. Chybovat je lidské a člověk naštěstí nakonec odpouští i ty největší křivdy. Protože krev není voda a obrat malou o babičku, to by ti utrhlo srdce.
btw vzpomněla jsem si jak „mile“ matinka přivítala moje oznámení o těhotenství - ani jsem jí to nestihla říct (čekali jsme až 12tt screening abychom něco nezakřikli) a ona mi říká na uvítanou při jednom setkání „jééé ty seš tak strašně škaredá a oteklá, ty musíš být v tom!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová