Názor žen na ženu…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.5.25 10:43

Necekal jsem, ze se diskuze natolik rozjede a bude tak barvita :) Kazdopadne jsem si přečetl spousty nazoru a vsem dik. Komentáře jsou rozdílné, stejne jako lidé a já mam o něco jasněji a muzu se na vec podívat z různých úhlu. To jsem potřeboval. Ať se Vám vsem nejen ve vztazích dari.

• Citovat
  • Upravit
My Melody
23.5.25 10:44

Videla bych to stejne a duverovala bych tomu vystraznemu pocitu… kdyz chrape se zenatymi, je to signal bezohlednosti, nevadi ji, ze se muze kvuli tomu jina zena a deti trapit. Ano, je pravda, ze muzi byli zodpovedni za sve rodiny, ne ona, oni podvadeli, ne ona, ale ona byla vedome soucasti toho podrazu.

Příspěvek upraven 23.05.25 v 10:56

• Citovat
  • Upravit
7142
23.5.25 10:53

Tak to je masakr. Ano jsme lidi, nejsme v drtivé většině lilie, ale to je fakt špatně mít v sobě nějaké hranice a přemýšlet o nich i v případě partnera? V konečném důsledku se tu povyšujete vy ostatní a zpochybňujete, že někdo prostě to nastavení má jinak. Nakonec je „red flag“ ten chlap, vážně?
Kdybyste potkaly chlápka, co před vámi klátil vdané paničky s dětmi, vůbec byste to neřešili? Tak jo, mně by to minimálně šrotovalo v hlavě, vyvolávalo nějaké otázky (což se v podstatě děje u zakladatele).
Zamilovat se do zadaného, něco si prožít, ok, ale opakovaně? Kdo tohle zažil, ví, jak to člověka semele. A pak tu je taky ta věc, že jistí lidé žijí intimně jen ve vztazích a potřebují k tomu něco víc. Jiní jdou zase klidně jen za sexem a potěšením. Nehodnotím, ale ta kompatibilita je v tomhle taky docela důležitá. Jak vnímám sám sebe, co pro mne je a co už ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
23.5.25 10:54
@pisisvori píše: Více

Díky za pokus o psychoanalýzu, ale trauma z dětství není důvod, proč mám určitý morální rámec. Ten jsem si vybudovala sama. To, že s někým nesouhlasíš, neznamená, že má „nezpracované emoce“ – možná prostě jen vnímá věci jinak. A pokud jediný způsob, jak ten jiný názor odmítnout, je snaha shodit mě nebo moji mámu, pak to není diskuze, ale výpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 10:55

Já za mlada, jako nezadaná, taky milenkovala s pár ženáčema s malými dětmi. Žádného jsem tedy urvat nechtěla, byla to prostě jen zábava a sex. Manžel o tom věděl, věděl, že si nebere žádného svatouška, Je teda pravda, že na cizích lidech mi nezáleží, proto, kdyby mi položil stejnou otázku, jakou si položil ty své partnerce, tak bych ti dopověděla, že mi to bylo jedno, lidi se scházejí a rozcházejí z různých důvodů. Pro své blízké a svého manžela bych se ale rozkrájela a to je pro něj důležitější, než nějaká bujará minulost a ohleduplnost vůči cizím lidem, naštěstí jsme oba docela sobečci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7142
23.5.25 10:57
@Anonymní píše: Více

A to je právě to. Někomu se z lidí jako Ty zvedne kýbl a prchají, pro jiného jsi dokonalá partnerka. Ale tak nějak nechápu, proč je tu osočován někdo, kdo neví, jak s touto informací naložit a má to v hlavě poskládané jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098

Empaticky se ovšem dá vžít do role podvádených manželek i milenek, dá se to chápat a koukat na všechny soucitně, ale taky je v pořádku se jako zakladatel zeptat sám sebe, jakých lidí, a ideálů se v životě držet, jestli podlézat laťku nebo ještě hledat lidi, kteří jisté věci vidí stejně.
Proč se o to nepokusit…

Když se bude dobře koukat, život ho stejně naučí ;). Ale k tomu musí vyrost a to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
@Pidulka1991 píše: Více

Presne.

• Citovat
  • Upravit
2116
23.5.25 11:04
@Pidulka1991 píše: Více

Jenže ten tvůj arogantní pocit, že máš nějaký morální rámec je bohužel jen to, že si, třeba jen zatím, prostě nevidíš na špičku nosu:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2116
23.5.25 11:12
@jasperka2 píše: Více

Ano jistě, je to přesně o té míře a proto jsem uváděla krásný starý film „Mravnost nade vše“ :-), ten to popisuje zcela přesně…:-) i když samozřejmě s notnou dávkou nadsázky a kulisami situace dané doby:-). S empatií se můžeme dívat i na toho podvádějící…co když to byl útěk od sociopatické, narcistické ženy a jen kvůli dětem neodešel, ale chtěl mít trochu hezkého…Dalo by se takhle pokračovat do nekonečna:-). Možná je to tím, že jsme zažila hodně pokrytců a narcisů ve svém životě a opravdu hodně z nich bude řešit - mluvení sprostě, nevěru a další v podstatě malichernosti…zatímco sami lidem kolem sebe svoji amorálností dělají ze života peklo… A naopak mám kolem sebe opravdu morální a obětavé lidi, kteří nad něčím jako tohle mávnou rukou, protože o životě skutečně něco vědí, zažili válku (třeba kamarád významný kardiochirurg Kurd) bídu, hlad, utrpení…nejpoctivější a nejobětavější, nejslušnějěí člověk jaký může být…atd atd atd. Prostě je o nadhledu, životních zkušenostech…ne jen o morálce…
Proto jsem psala, že já bych měla větší problém s papírovým rádoby moralistou zakladatelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
23.5.25 11:21

Jo, rozumíme si. Ale o zakladateli nic nevíme, já bych ho opravdu nijak neodsuzovala, jak moc je, nebo není papírový. Ale fakt chápu, na jaký typ lidi poukazuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
23.5.25 11:26

@pisisvori Myslím, že tady moralizuješ hlavně ty. Děláš z toho filozofickou úvahu. Ježišmarjá, co je na tom, že zakladatel zapochyboval o kvalitě partnerky na základě nějakých jí podaných informací. A kde jinde se má zeptat, jak to vidí ostatní, než na tomhle o ničem plkacím fóru?! Nic o něm nevíme, nejspíš chce jen náhled nezainteresovaných, cizích lidí, netřeba z toho dělat morální úvahu, kdo je lepší, ne? Některé diskutující mu napsaly, že je to v pohodě, jiné že ne, a co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
23.5.25 11:36

Ale Ty úplně opomíjíš fakt, že existují lidé, co mají nastaveno, že se zadanými nespí. V podstatě se nad ně teď povyšuješ, srážíš je, jsi arogantní a nazýváš je pokrytci.
Nejlepší model je „svý k svému“. Kdo má sex jako potěšení a nehledí na stav svého protějšku k potěšení, ať hledá partnera, co to má podobně. Budou se pak ve své minulosti chápat. Viz výše anonymní diskutérka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
23.5.25 11:40
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42010
23.5.25 11:43

takže ten, kdo má morální rámec, ho vlastně nemá, ale je to jen jeho arogantní pocit? tedy mít morální rámec znamená být podle tebe arogantní? :think: zajímavé :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí