Nebaví ho hračky!

941
12.1.12 15:38

Nebaví ho hračky!

Obracím se na vás ve stádiu největšího zoufalství. Co mám dělat s ročním dítětem, které nebaví hračky. Největší zábava je poslední dobou honit psa a lozit na konferenční stolek, gauč, postel, prostě kamkoli vysoko.

Kolem hraček jen projde, poplácá je a neztratí s nimi ani dvě minuty. A to u nich sedím, hraji si s nimi, ukazuji je a nic. Naprosto „pod jeho úroveň“. Bohužel tak se chová k hračkám co jsou pro mimina, pro jeho věk, ale i pro tříleté děti. Prostě ho to nebere.

Takže co s ním? V létě se dá být celý den venku a chodit do dětských heren. Ale přes zimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
12.1.12 15:39

To je naprosto normální :lol:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
12.1.12 15:43

Tak dcera mívá různé období kdy sedí celý den a hraje si a nebo celý den nevezme hračku do ruky a baví se tím, že leze na parapet, jídelní stůl,skříň, vytahuje nádobí…Takže to je asi normální :) jo a je jí 16.měsíců…

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
12.1.12 15:44

U nás pomáhá když nějaké hračky na nějakou dobu schovám a pak je vytáhnu , jsou zase neokoukané ;) . Zajímají jí více než kdyby je měla každý den na očích ;) .

• Citovat
  • Upravit
2616
12.1.12 15:44

Přesně tak- normálka. Vezmi ho někam do mateřského centra, kde je hodně hraček, třeba se mu tam něco zalíbí a pak to můžeš pořídit. Anebo ho tam přihlaš na cvičení a akrobacie si tam užije, až si z toho rád sedne k autíčku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
12.1.12 15:50

Dělám vše co píšete :) Hračky schovávám, jsou pryč třeba měsíc, pak vytáhnu a nic. Beru ho do MC a ke kamarádkám a tu hračku, od které se na návštěvě nemůže odtrhnout, tak tu koupím. A doma se na to tváří stylem „co to jako má být“.

Spis by me zajimalo, co s detma cely den delate, kdyz si s hrackama nehraji? 2× denne ven se mi s nim chodit nechce, kdyz je takhle (ale stejne chodi, nekdy i 3×). Mate kazdy den nejake placene aktivity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
12.1.12 15:52

Nemáme, ale docela ho bavily v té době knížky, motorka (takže jezdil i doma) a mlátit s věcma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
12.1.12 15:56

Mě kluk vyklízí a přerovnává nádobí :lol: občas si teda chce hrát, tak třeba jezdíme autama, stavíme kostky, skládáme puzzle, tancujeme, zpíváme, většinou dopoledne mám dost práce,tak ho mám za zadkem, luxujem, otíráme prach, skládáme prádlo, vaříme.Ale on je už větší,ve věku tvého syna ho hračky vůbec nezajímali, uklízel spodní skřínku s nádobím, tahal petky, přendával kolíčky z krabičky do krabičky atd, ale vždycky jsem ho měla u zadku, takže třeba vaření byl zážitek, kdy jsem pod nohama měla nastláno :lol:

Aktivity v MC nemáme, ale už tak rok se chystám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1760
12.1.12 16:05

Máme to úplně stejně (prcek 17 měsíců), s tím lezením kde tam už dal trošičku pokoj, ale na hračky ho nenalákám :roll: Nejradši má ovládače, telefony, plastové lahve a jiné blbiny pro dospěláky :) Jediné co funguje jsou knížky, zkus si s malým ukazovat, předčítat … Jinak ta zima je opravdu chvilkama na palici :zed: už se těším, až ho vypustím na zahradu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
12.1.12 16:08
terak píše:
Dělám vše co píšete :) Hračky schovávám, jsou pryč třeba měsíc, pak vytáhnu a nic. Beru ho do MC a ke kamarádkám a tu hračku, od které se na návštěvě nemůže odtrhnout, tak tu koupím. A doma se na to tváří stylem „co to jako má být“.Spis by me zajimalo, co s detma cely den delate, kdyz si s hrackama nehraji? 2× denne ven se mi s nim chodit nechce, kdyz je takhle (ale stejne chodi, nekdy i 3×). Mate kazdy den nejake placene aktivity?

Já s malým taky dopoledne uklízím, vařím, nebo pouštím cd, a malý u toho hopsá. Žádné placené aktivity ještě neprovozujem, tak se snažím mu dělat pestré dny doma. Narozdíl ode mě ho to uklízení náramně baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
12.1.12 16:10

pokud neprší, chodíme min. 1× denně ven, jinak by mě omylo :roll: když jsou vylítaní, tak si potom i chvilku vydrží hrát - jako hračky jim slouží vše, co uznají za vhodné, popř. knížka či stavebnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.1.12 17:54

…měla jsem to stejné…ale postupně se zvyšujícím věkem se to mění…teď mi všude čmárá, ale jinak máme jen mobul ovladače a PC, jinak chodí a dělá éééééé…ach..éééé to je jako že se nudí, je nemocný a ven to nejde, už taky nevím co s ním dělat…a je nám 21 měs.už ani nespí přes den.. pomáhá mi schovávaná..dřevěné kostky, tabule a křídy..je to asi jen o tom to zkoušet..je to o povaze,ale určo si hrát začne..Jeto takový věk přechodu z miminka na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.1.12 18:33

:lol: tak mu umožni nakoukout do linky,vytáhni hrne,misky,vařechy,najdi staré prázdné tuby od mýdel apod,atˇsi šroubuje,otvírá,zavírá platové lahve, vaří v mističkách,míchá vařechou v hrníčku,čteš s ním knížky? Ukazuješ mu,jak se obléká třeba čepice,ponožky apod? Bud´vynalézavá,mám stejně staré dítě a hračky ji nechávají chladnou. DOMA JE TOLIK JINÝCH VĚCÍ K POZNÁVÁNÍ ! :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
12.1.12 18:41

Máme to samé a dcerce budou teď 3 roky-hračky jí nebaví a nebavily od miminka......jí zajímám nejvíc já :mrgreen: :P :srdce: Ani hračky ani knížky, ani pohádka v televizi-nic…někdy si říkám, že nechápu, jak ten den vlastně strávíme.......Asi tě nepotěšim, ale asi to co píšou holky-chodit co nejvíc ven-a jináč nevim…venku ale taky nemůžeš být pořád…No rada prostě žádná-nejsi v tom sama…možná to co píše berry-hrnce, vařečky…to malou vlastně trochu bavilo a baví-teda jen na chvilku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
12.1.12 21:14

Malému byl rok a mám přesně to samé. Hračky ho baví jenom chvilku ráno a nebo když u něj sedím. Jakmile poodejdu, tak hned za mnou, takže dopoledne, kdy mám dost práce, tak děláme všechno spolu. Teda já dělám a malý se okolo mě motá. Luxuju (leze za mnou, chytá vysavač), věším prádlo (vyhazuje ho ven z koše, vyndává kolíčky), vařím (míchá si lžičkou v hrníčku). Všeobecně u ničeho moc dlouho nevydrží, takže zase vymýšlím něco jiného. Dneska měl hroznou prču z toho, že jsem seděla na zemi, on se chytil mých zad a já se posouvala dopředu a on za mnou, měl mě jako interaktivní chodítko a řechtal se tomu na celé kolo :mrgreen:. Taky si hrajeme na schovávanou nebo řeknu, že ho chytím a on se utíká (leze) schovat. No, doufám, že hračky budou časem víc v kurzu. Nejvíc ho asi baví knížky, když mu ukazuju zvířátka a předvádím, jak dělají. Nebo když stavíme kostičky nebo si hrajeme s vkládačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí