Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem 3 roky na mateřské a samozřejmě uvítám jakoukoliv změnu zaběhlého stereotypu, jakoukoli „akci“, i syn má rád různé výlety, atd. Jen s manželem máme trochu problém. Když navrhnu společný výlet, většinou je mu to jedno, neví. Nakonec s námi třeba vyrazí, ale celou dobu se tváří otráveně, bez zájmu o mě i o syna. Mám prostě v poslední době pocit, že ho to s námi nebaví, bere to jako ztrátu času. Chápu, že může být unavený, ale jakmile se vrátíme domů, bývá zpravidla po únavě, je zase „normální“.
jeeeeeeeeee nemas doma nahodou naseho tatinka???? ne asi ne protoze to neni normalni ani po prichodu domu
jinak mi radi do bazenu,na prochajdu do lesa, nebo popojedeme vlackem atd. je toho spousty, ale malej chodi po jeste spat takze to je trosku narocnejsi
![]()
kvítko ,a bylo to tak vždycky, nebo až po narození syna? Třeba je fakt jenom unavený - mě osobně se totiž stává docela často, že jsem venku jak mátoha, celá rozlámaná, sotva mluvim. Už se těšim dom, jak si trochu odpočinu(příp.schrupnu),ale jen co se za náma zabouchnou dveře,dítko usne (nebo ho nemám na starosti), tak jsem najednou živá jak rybička a mohla bych skály lámat. Fakt nevim,čim to je, ale je to prostě tak.
Doufejme, že je opravdu „jen“ unavený, má toho opravdu hodně. Před narozením syna takový nebyl, alespoň jsem si toho nevšimla. Program teď ale musíme samozřejmě podřizovat synovi, což je asi ten kámen úrazu, manžel by odpoledne či den trávil jinak. Sám ale žádný program nenavrhne. Mrzí mě to hlavně kvůli synovi, i když ten asi tatínkovy otrávené obličeje zatím tolik nevnímá. Nevím co s tím.
Kvítko, nemáte třeba kamarády s malými dětmi? Výlet, kde si dva tatínkové spolu popovídají (ať už o dětech a rodinném životě nebo naopak o naprosto odlišných tématech), by ho třeba mohl bavit víc.
U nás tohle naštěstí problém není, ale když se přidají kamarádi, je to o něčem jiném. ![]()
Tak bohužel, je protivný, i když jsme se známými, kteří mají stejně starého chlapečka jako je náš malý!
U nás to bylo obdobný. Začaly jsme podnikat věci samy, s mýma známýma, výlety, občas nákupy. Aniž bych to předem nějak oznamovala. Užívaly jsme si, prostě jsem se tím přestala trápit. Užívala jsem si malou, byla jsem spokojená.
Asi mu možná došlo, že se dokážeme bavit i bez něj (nevím neptala jsem se). Ale mně už nebavilo trápit se tím, jak mu zvednout náladu, jak ho zabavit. A fakt to zabralo. Časem se to obrátilo, chce jezdit s náma, vymýšlí, kam by jsme mohli jet společně. Ale dělám, jakože nic, rozhodně ho za to nechválím, aby si to neuvědomil ![]()
Třeba je to jen přechodné období… dej mu trošku prostoru, aby se mu po Vás stýskalo.
Holky, je to náročné s těma tatíkama!!! ![]()
U nás je to obdobné - než se někam vyhrabeme a jedeme na výlet nebo do ZOO to je keců plno, proč by jsme tam neměli atd. atd., ale v tom okamžiku kdy sedíme v autě nebo přijedeme na výlet nebo na návštěvu tak úplně obrátí a je to super!!!
Minulý týden jsem ho přemlouvala asi hodinu a půl aby jsme jeli k jeho otci na návštěvu - mimochodem on i jeho manželka měli svátek - pořád měl milion výmluv proč by jsme tam neměli jezdit a bla bla bla (určitě to znáte)! A jak jsem seděli v autě tak už byl natěšený a tam se rozplýval jak to byl super nápad a domů jsme přijeli až kolem 8 hodiny večer!!!!
Nedávno jsem ho zase pro změnu přemlouvala ať jdeme do ZOO, že jsme tam dlouho nebyli - no on prostě nepojede ani za zlaté prase - přemlouvala jsem ho 3 dny!!!!!!!!! Večer volala úplně náhodou kamarádka, že v PÁ jedou s manželem a s dětma do ZOO a jestli nechceme taky a tak jsem jí řekla, že Martina přemlouvám už 3 dny a on prostě nechce a jen co jsem položila telefon tak mi říká! Víš co, pojedeme do té ZOO - myslela jsem, že už řeknu něco hooooodně sprostého
, ale neřekla a zavolala jsem kamarádce! No nic, užili jsme si to skvěle, byli jsme tam od rána až do zavíračky a Martin si tu ZOO pochvaluje ještě dnes!!!
Ahoj, malé děti jsou pro většinu chlapů prostě jen překážka.Trvá dost dlouho než se všichni vypraví a pak se jde většinou na místa,která je vůbec nebaví a není tam nic pro ně.Jsou to taky takové „děti“ a chtějí si taky „hrát“. Když jsou děti větší a můžou třeba na motokáry, závody motorek, aut atd,tak je to s chlapama lepší. Mimo to se už s sebou netahá takových věcí a děti se i sami vypraví. Vydržte. Určitě se to zlepší ![]()
@Potvurka166 měla jsem doma stejného kreténa, dva roky jsem to vydržela, pak ho vyhodila a našla si nového patnera.
@Potvurka166 píše:
Ahoj, malé děti jsou pro většinu chlapů prostě jen překážka.Trvá dost dlouho než se všichni vypraví a pak se jde většinou na místa,která je vůbec nebaví a není tam nic pro ně.Jsou to taky takové „děti“ a chtějí si taky „hrát“. Když jsou děti větší a můžou třeba na motokáry, závody motorek, aut atd,tak je to s chlapama lepší. Mimo to se už s sebou netahá takových věcí a děti se i sami vypraví. Vydržte. Určitě se to zlepší
S chlapem možná, ale pak zase trpíte vy. Výrazy některých z vás na takovýchto akcích hovoří za vše ![]()