Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky maminky,
tak potřebuju další radu
. Mám 3 měsíční holčičku, pije mi z flaštičky protože jsem přišla o mléko, a poslední asi týden mi pořád strká jazykem flašku ven z pusinky nebo se při tom směje nebo něco povídá, tak nevím nakonec tu svojí dávku vypije ale je to půl hodinový nebo někdy i hodinový boj. Zkoušela jsem i jiná mlíčka pije Nutrilon HA ale ty nepila vůbec, zkoušela jsem i jiný tvar dudlíku ale ty taky nechtěla vůbec nebo spíš to neuměla mám od Aventu. Tak nevím někdy jsem z toho docela něšťastná nevím jestli prostě jen dělá kraviny nebo jí to nechutná nebo jen nebaví … nevím měla jste to některá podobně? ![]()
U nás to pravě bylo nejdřiv mlíko Nestle Beba to furt zvracel.
.tak jsme přišly na Sunar a to taky chvili papal pak mu zas vadila flaška to jsem měla tu antikolokovou pak jsem prešla na normální široký dudák a teď je vše ok.. ![]()
Ahoj my to máme podobně já teda odstříkávám moje mlíčko a vždy je to hodinový boj, ani si tu dávku nevypije, většinou se u toho směje nebo u toho kroutí hlavičkou. Míša je nedonošený (5měsíců a 3 korigovaně) když jsem to říkala mudře tak mi řekla, že s tím mi nepomůže, že to tak některé děti dělají. Když spěchám tak mi to dělá naschvál, jěště mi mudra poradila nechat vyhladovět, ale to nám nepomohlo. Fakt nevím, já už taky vyzkoušela vše. Kromě změny mlíčka. ![]()
Nám právě poradila doktorka změnit mlíčko teď jsme na Sunaru..a moc nám chutná ![]()
Sukkubus píše:
Nám právě poradila doktorka změnit mlíčko teď jsme na Sunaru..a moc nám chutná
teď nevím, abych si nepřivlastnila tvoji reakci, moje mudra právě nechce, abych přešla na UM, když má oodstříkaný moje, ale fakt mě to láme přejít na UM a neodsávat, stejně se u toho kroutí a dostat to do něj je boj a nikdo ho nechce krmit. Blbý je to, že je nedonošený takže na mlíčku by měl být do 8 měsíců místo do 6.
no,podle mého lelkuje
U nás je to přesně to samé, teda pokud ji nenechám vyhládnout „durch“
EvaG píše:Sukkubus píše:teď nevím, abych si nepřivlastnila tvoji reakci, moje mudra právě nechce, abych přešla na UM, když má oodstříkaný moje, ale fakt mě to láme přejít na UM a neodsávat, stejně se u toho kroutí a dostat to do něj je boj a nikdo ho nechce krmit. Blbý je to, že je nedonošený takže na mlíčku by měl být do 8 měsíců místo do 6.
Nám právě poradila doktorka změnit mlíčko teď jsme na Sunaru..a moc nám chutná
No ja jsem pravě měla malo mlika.. a prišla jsem Na UM nebo spíš musela malemu to nestačilo..začinala jsem právě Bebou to malej nechtěl tak pak nám radíla doktorka změnit značku mlíka..
Mam podobny problem, holcicka ma 8 tydnu, plne kojena, ake ted posledni tri dny ji uz nebavi sat. Kdyz odstrikam do flasticky, vyzahne 100ml jak nic, alemz prsu si vytaha 50 a uz ji to nebavi (poctive vazim). Nekdo napad, co s tim? Kojim moc rada a nerada bych skoncila na exkluzivnim odstrikavani ![]()
A není to tím, že z lahve jí to prostě teče lépe, tak se jí pak nechce tahat z prsu?
@Drahotuse píše:
Mam podobny problem, holcicka ma 8 tydnu, plne kojena, ake ted posledni tri dny ji uz nebavi sat. Kdyz odstrikam do flasticky, vyzahne 100ml jak nic, alemz prsu si vytaha 50 a uz ji to nebavi (poctive vazim). Nekdo napad, co s tim? Kojim moc rada a nerada bych skoncila na exkluzivnim odstrikavani
Jo, to mi ta naše dělá taky. Chechtá se, povídá, prohýbá se, mlátí do flašky, mlátí mně do ruky a do obličeje, šije sebou… Prostě živé miminko. ![]()
@micelinka píše:
A není to tím, že z lahve jí to prostě teče lépe, tak se jí pak nechce tahat z prsu?
Taky si myslím, že je pro ní pohodlnější pít z flašky, kde se nemusí snažit. Mě napadá jen, ať přikládáš častěji a flašku nedáváš vůbec. Jinak bys mohla ztratit mlíčko a byla by to škoda, když ho máš.
Já bych zkusila dudlík s větší dírkou. Možná ji nebaví sát. Avent má ty dirky hrozně malinké. Velikost otvorů se přitom nemění, ale s věkem přibívají dirky. Takže nemá jednu, ale třeba čtyři. U nás zabrala až savička od Aventu s variabilním průtokem. To je prostě díra jako blázen ve tvaru obdélníku. Osobně nějak nechápu, jak by měl být ten průtok regulován natočením toho dudlíku… ale prostě u nás jako jediný zabral, když malý lenivec nechtěl tahat.
Taky si myslím přikládat častěji a lahvičku nedávat, zvykne si na to, že je to pohodlnější a skončíš na odsávání, já tak skončila ![]()