Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem,
moje dcerka má dnes tři týdny a od porodnice dokrmujeme.. Vždy napřed kojím a pak dokrmím UM. Doposud jsme používali Bebu, s kterou jsme odcházeli již z porodnice.
Malá papá pěkně, taky velmi často kaká, prdíkuje taky řádně.. Přesto má velké bolesti bříška..
Zkoušela jsem Sab simplex - nic, teď máme Infacol - zatím taky nic… Dále používáme peckový polštářek, ale bolesti pořád stejné. Díky tomu moc nespí, je nervózní, já také a mám strach, abych nepřišla o mléko úplně…
Dnes přinesl manžel z lékárny mastičku Flatulin, tak zkusíme..
No a k dotazu - známá mi radila změnit Um, že je možné, že teď jak už vypije více, jí nemusí dělat dobře..
Hledala jsem tedy na netu a asi nejlepší mi přišel Nutrilon Comfort, ale ona netrpí zácpou, jen tím bolení, je dobré ho vyzkoušet? Četla jsem, že některým maminkám to pomohlo na bolesti..
možná bych zkusila hledat u sebe- píšete že kojíte, některé děti nesnáší pokud maminka jí čerstvé pečivo apod. pak bych asi konzultovala celou věc s dětskou lékařkou.
Jíš správně co máš coby kojící?
Jinak nám se na bříško osvědčil až krém Pupík ( v lékárně asi za 70,–), potom nošení na tygříka, a po jídle dávání na bříško…
Myslím, že správně jím, dávám si pozor… Na tygříka taky nosíme. Pomáhá to na prdíky, ale jak říkám, prdí pěkně, ale předtím se chuďátko kroutí, někdy hodně pláče, kroutí se, rudne a je vidět, že je to od bříška… Proto mě napadá jedině změna UM..
Tak zkus jinou značku, my jsme od narození na Nutrilonu (obyč. 1)
neviem ci ti zmena UM pomoze, tiez mam trojtyzdnoveho drobca, plne kojeneho a problem mame uplne rovnaky, problemy s prdikmi, srdcervuci plac, pritahovanie noziciek… riesime to podobne, masaz bruska, masaz zadocku z porodnice, teple vrecko s ceresnovymi kostkami a nosenie na predlakti dolu bruskom… sice to zmierni, ale celkom nepomoze…
Nam naprosto skvele pomohly kapky Babycalm
Maji se sice davat od ukonceneho 1. mesice, ale priznam se, ze jsem pro ne bezela do lekarny uz kdyz malemu byly tri tydny, protoze brisko ho kroutilo a nic nepomahalo
Zabraly rychle, az jsem mela podezreni, ze do nich snad musi tajne pridavat nejake opiaty
protoze misto obvykleho revu bylo doma najednou ticho a maly spal cely den jak zabity ![]()
Holky už všechno řekly, ale já bych možná přidala i nějaká probiotika.
gabi.design píše:
mne doporucili Biogaia, ale tie u nas nepredavaju.
matenka32 píše:gabi.design píše:mne doporucili Biogaia, ale tie u nas nepredavaju.
Já dávám Laktobacily Baby od Biopronu. Jsou v kapslích, dává se jedna kapsle denně do lahvičky s krmením. Jsem s nima maximálně spokojená a jsou hlavně za velmi přijatelnou cenu.
Já jsem si taky myslela, že nám malá plakala z bolesti bříška, ale nakonec to byla 3měsíční kolika a jediné, co nám pomáhalo bylo pevně zavinovat a pouštět bílý šum