Jak zvýšit laktaci?

153
23.9.11 11:48

Jak zvýšit laktaci

Ahoj všem, mám doma 7,5 měsíční cácoru a poslední dobou mám čím dál méně nalitá prsa a bojím se, že za chvílik budou úplně prázdná. Malá totiž odmítá jakékoliv umělé mléko, ať je to Nutrilon, Sunar nebo Hamilon, ani zelenu, žádné příkrmy, převážně pořád kojím. Tak bych od Vás potřebovala poradit nějaký zaručený fígl na zvýšení tvorby mléka, Caro a meltu a kojící čaje zkouším, pořád i hodně piju, ale od pondělí mám místo prsou placky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
23.9.11 11:52

Kefír, tvaroh, pivo, homeopatika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
23.9.11 12:25

množství mléka se upravuje dle potřeby dítěte, předpokládám, že už jí i příkrmy, hlavní je se nestresovat (což nejspíš víš) :wink: jinak mě pomáhala melta a osvědčená je bazalka :wink: taky se mi zdálo, že mám čím dál méně nalitá prsa a kojila jsem do roka a půl :wink: pak vzal na milost sunar :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.9.11 12:30
šóšannáh píše:
množství mléka se upravuje dle potřeby dítěte, předpokládám, že už jí i příkrmy, hlavní je se nestresovat (což nejspíš víš) :wink: jinak mě pomáhala melta a osvědčená je bazalka :wink: taky se mi zdálo, že mám čím dál méně nalitá prsa a kojila jsem do roka a půl :wink: pak vzal na milost sunar :-D

Právě, že příkrmy odmítá, pereme se s nimi již měsíc a stále bezúspěšně, ze v šeho se jí zvedá žaludek :-(. No nejsem z toho zrovna v klidu, takže to na to má asi taky vliv. Meltu jsem začala pít od včera, tak uvidíme, jinak při kojení malá vytáhne i 160, tak fakt nevím,no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
23.9.11 12:36

no tak to je krásný :palec: zkoušela jsi jí dát do příkrmu trošku odstříkaného mlíčka ? nevím, co už jsi všechno vyzkoušela, jestli doma vaříš nebo dáváš skleničky :think: v tomto věku může být klidně na mlíku a pomalu to zařazovat do jídelníčku, hlavně klídek, chodíte na kontroly a ví se jak přibírá, kdyby bylo něco v nepořádku, tak by to dr. určitě řešil. :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.9.11 12:42
šóšannáh píše:
no tak to je krásný :palec: zkoušela jsi jí dát do příkrmu trošku odstříkaného mlíčka ? nevím, co už jsi všechno vyzkoušela, jestli doma vaříš nebo dáváš skleničky :think: v tomto věku může být klidně na mlíku a pomalu to zařazovat do jídelníčku, hlavně klídek, chodíte na kontroly a ví se jak přibírá, kdyby bylo něco v nepořádku, tak by to dr. určitě řešil. :wink: :-D

Já ani ty svoje placky odstříkat nemůžu :-D , bych pak neměla nic pro malou, no nezbývá, než bojovat, nevzdám se, teď jsem jí vážila a máme 8,5 kg, takže necelých 600g za 1,5 měsíce :-) , tak snad to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
23.9.11 12:58

Ahoj, já kojím dvouletou holčičku a před 14 dny se mi narodila drhá holka. Obě kojím, někdy každou zvlášt někdy dohromady. KDYŽ JSEM KOJILA JEŠTĚ STARŠÍ DCERU A BYLO JÍ KOLEM TOHO 8 MĚSÍCE TAKY JSEM MĚLA POCIT ŽE SNAD V PRSÁCH UŽ NEMŮŽE NIC BYT. aLE BYL TO OMYL. oD TÉ DOBY JSEM UŽ NIKDY NEMĚLA PRSA NALITÉ ALE MLÍČKO TAM BYLO POŘÁD. kOJILA JSEM PLNĚ AŽ DO ROKU, TAKY MĚ NECHTĚLA PŘÍKRM. tAK JSEM TO NEŘEŠILA. Ale s toho si nic nedělej. Mlíčka máš jistě dost. a KYBY JSI CHTĚLA TAK VYSKOUŠEJ HOMEOPATIKA, TY JSOU SUPER VĚCIČKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
23.9.11 13:11
Katuska1983 píše:
Já ani ty svoje placky odstříkat nemůžu :-D , bych pak neměla nic pro malou, no nezbývá, než bojovat, nevzdám se, teď jsem jí vážila a máme 8,5 kg, takže necelých 600g za 1,5 měsíce :-) , tak snad to stačí

to je slovo do pranice :palec: krásný přírůstek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
23.9.11 13:54

ahoj,my řešíme to stejné,s tím rozdílem,že malému je 6,5měs.včera jsme byli u dr. a ptala jsem se ho ohledně příkrmů.říkal,že dát pauzu 14dní a zkusit pak znova,ale že to nevadí,když nebude chtít,zná případy,kdy děti do roka byly jen kojenéjá to sice nijak ještě nehrotím,ale aspoň v poledne bych už chtěla přestat kojit.malý je u prsa totiž každé 2 hodiny,někdy dříve…a to i v noci!!!!!!!už mě to docela vyčerpává.ale jídlo prostě nechce,zamkne pusinku nebo ještě dá mezi rty jazyk,abych mu tam tu lžičku nemohla vůbec dát :roll: a přibrali jsme teď za 3 týdny nějakých 300g,tak snad to stačí.snad se nám ty dětičky brzy umoudříí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.9.11 15:29

já tedy musím říct, že kolikrát mám ty prsa taky tak měkký, že bych přísahala, že tam nic neni, a přitom malej se nacucá a je spokojenej, takže pokud se ti dítě nezdá po kojení hladový, tak budeš mít mlíka určitě dost, ač se to nezdá…
a jinak pořád hodně pij, dávej si kojící čaje, pivko, jsou na to i různé homeopatické přípravky…
s příkrmama hodně zdaru! My taky bojujem! :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.11.16 13:43

Zvýšení laktace v 6,5 měsících?

Ahoj všem, prosím o radu. Mám 6,5 měsíčního syna a poslední týden bojujeme s kojením, mám málo mléka, takže synovi nestačí a musím dokrmit Nutrilonem. Několikrát se mi stalo, že se ani nechtěl pokoušet sát, ale přitom hlad měl - Nutrilon pak vypil.

Od 6 týdnů byl dokrmovaný Nutrilonem (většinou jen odpoledne a večer). Od 4 měsíců jsme začali s příkrmy a postupně nebylo třeba dávat Nutrilon, stačily příkrmy a kojení. Teď baští svačinu (ovoce), oběd (maso se zeleninou) a večeři (kaši). Po svačině a večeři většinou dokojím. Ostatní jídlo přes den a 1× v noci měl v poslední době jen MM. Až teď poslední týden mu MM nestačí a musím znovu dávat Nutrilon.

Půjde ještě zvýšit laktaci? Jak? Zkouším kojící čaj, meltu, ale bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.11.16 14:18

A proč mu dáváš ten Nutriolon? Já bych mu prostě přidala kojení, kolem 6m má růstový skok, tak chce víc mlíka. No a když přidáš kojení, tak se ti laktace sama zvýší. Nebo zkus čaj z pískavice, ten mi zvyšoval laktaci (vydrž tak dva, tři dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.11.16 14:26

@Iva575 Nutrilon mu dávám, protože mi jinak brečí hlady. Dám mu prso, chvíli pije, ale začne se odtahovat a není najezený, tak začne plakat. Vypije mi pak třeba ještě 90-120 ml Nutrilonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
3.11.16 14:31

@Lendeš Mně hodně pomohly homeopatika Ricinus communis 5CH :palec: brala jsem 5 granuli, ale bohužel už si nepamatuju, kolikrát denně :nevim: zkus pogooglit, já to tenkrát někde našla ;) a zruš Nutrilon a místo toho koj a koj, případně odsávej, poptávka určuje nabídku :) pokud prckovi Nutrilon chutná, vypije ho, i když je zasycený. Je to pro něj samozřejmě snadnější, než sát z prsa ;) i když se ti bude zdát, že má hlad, radši přikládej a vydrž 2-3 dny, laktace by se měla postupně zvýšit, pokud bude odběr ;) držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.11.16 14:33

@Lendeš Vypadá to, že mu Nutrilon chutná víc než MM :). A pláče opravdu hlady? Nedal by si pak MM z lahve? Zkusila bych ho mít přes noc u sebe, klidně u prsu. Ve spánku by nemusel řešit, co zrovna pije. Ale těžko říct, já pro jistotu Nutrilon nikdy nedávala, protože bych se pak nerozkojila vůbec (pořád jsem pila pískavici a benedikt a vždycky po kojení odstříkávala, abych udržovala hladinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová