Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
mala nechce pít vubec mlíčko na noc ma 15 měsícu myslíte že je to dobré?odmíta to a nechce to ja sem ještě chtěla aby pila sou v tom vitaminy?nebo mam zkusit normální poradte?mate nekdo podobné zkušenosti?
Tak jí ho na noc nedávej, zkus nějakou mléčnou kaši nebo jí tu porci mléka dej přes den. Mléko se taky dá nahradit jogurty.
Dávala bych kaši
A po čase ještě zkusila mlíko dát,třeba má jen přechodné období kdy mlíko nechce.
Mně dcera kolem 15 měsíců, taky vůbec nechtěla pít mlíko, tak jsem ho nedávala, vyzkoušela jsem několik druhů, ale nechtěla. Později začala pít normální kravské.
Liduš88 píše:
Dávala bych kašiA po čase ještě zkusila mlíko dát,třeba má jen přechodné období kdy mlíko nechce.
Přesně tak, moje dcerka asi taky v tomto věku přestala pít mléko večer a pila ho jen ráno. Teď je jí 18 měs a už ho asi týden pije zase i večer.
j.borufka píše:
mala nechce pít vubec mlíčko na noc ma 15 měsícu myslíte že je to dobré?odmíta to a nechce to ja sem ještě chtěla aby pila sou v tom vitaminy?nebo mam zkusit normální poradte?mate nekdo podobné zkušenosti?
borufko, mám stejně starou a UM nemá, občas ještě kojím. Má přes den kaši z kravského mléka, jogurty, hodně jíme zakysanou smetanu nebo sýry, jinak občas jí dám hrnek kakaa nebo čistě kravského mléka. Vitamíny má i v normální stravě, pokud jí pestře, mělo by jí to stačit. UM do ní rvát nemusíš, pokud ho nechce.
My měli taky takové období,večer nechtěl mlíko,takže k véče měl jen kaši a nebo jogurt…pak se to zase srovnalo,ted mu budou brzo dva roky a na to mlíko večer se zase klepe a pak ho má ráno.už jsme zkusili i normální kravské,protože Sunar došel a měl šílený průjem,takže budeme zatím na UM
My jsme ted meli asi 2 mesice, kdy maly odmital pit mleko uplne (jakekoliv), tak jsem davala hodne jogurty, tvarohy, kasi. Proste jsem se snazila. A jednoho krasneho rana jsem mu zkusila dat znova Sunar a vypil ho 210ml. Takze to chce fakt vydrzet a zkouset.
Drzim palce
![]()
Ahoj, to ze ho nepije na noc bych vubec nevidela jako problem. Zvys ji davku behem dne a nebo ji mleko zamichej do kase. Taky davam stale Sunar misto normalniho mleka - kvuli vsem vitaminum a protoze jsem presvedcena, ze uprava Sunaru je pro dite setrnejsi nez normalni kravske mleko. Ale jestli mleko pije pres den, jen bych upravila davkovani.