Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 3 dny před termínem, dneska jsem i všimla, že mám na kalhotkách už po několikáté mokrý flek, neodchází mi plodová voda pomale? jak to poznám? děkuji
měla jsem to také tak, utíkej do porodnice, pokud odtéká voda, už si tě tam nechají, je riziko infekce, takže kabelu sebou a val
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 3 dny před termínem, dneska jsem i všimla, že mám na kalhotkách už po několikáté mokrý flek, neodchází mi plodová voda pomale? jak to poznám? děkuji
plodovka většinou rupne a je to jak když se počůráš. Jestli máš obavy, dej klasickou vatovou vložku, jak bude mokrá, tak do porodky. Jednoduchým testem zjistí, zda je to plodovka.
@Anonymní píše:
Jeď už do porodnice, aby nevznikla infekce. Přeji rychlý porod ![]()
Me odtekala pomaloucku pul dne..myslela jsem ze to je vytok..pak uz mi to nedalo, volala jsem do porodnice a ty at prijedu..no a za hodku uz jsem sla pod nuz ![]()
Holky fakt? já myslela, že když odtéká plodová voda, že toho jako vyteče hodně, já nikam ještě jet nechci, mám strach.
Me taky odtekala fakt pomalinku.. dala jsem si vlozku a supajdila do porodnice, uz si me tam nechali. Dali me na kapacky, plodovka me pomalinku odtekala jeste vic jak 24 hodin. Nakonec stejne cs. Drzim palce.
Mě taky nejdřív jen tekla pomaličku a až v porodnici mi rupla úplně. Já bych to neriskovala.
@Nikolllet to jsi tam ležela jen tak 24 hodin? a proč císař, jestli nevadí, že se ptám?
@Jitus.Slavickova já mám jak na kalhotkách tak trošku mokrýho, vůbec by mě nenapadlo, že je to plodovka, taky jsem si myslela, že je to výtok, nevím, jak to rozeznat?
Mě odtékala plodovka asi týden před porodem, došlo mi to až zpětně, že to nebyl výtok. Vem si porodní vložku a šupajdi k doktorovi ať ti udělají test na plodovku, i když ten taky nemusí být průkazný
Me taky plodovka odtejkala pomalu. A jestli je to plodovka, tak uz si te tam nechaj.Kdyz by se ti porod do zejtra netozjel, tak by zacli vyvolavat
@Nikolllet Měla sem to podobně, plodovka si začala odtékat kolem 9té ráno po kapkách a odtékala si až do porodu následujícího dne ve tři ráno
a taky nakonec císař