Nechat 9- ti měsíční dítě na starost babičkám?

7008
2.2.12 20:36

nechat 9 měsíční dítě na starost babičkám?

Na příští leden jsem měli naplánovanou cestu po Austrálii, pokud vše půjde jak má, mělo by našemu dítku být 9měsíců. Vím, že je to strašně brzy, ale aby si partner vzal dovolenou na tři týdny a i všichni naši známí, musíme to začít řešit s předstihem.
Takže, v 9měsících z cestování asi moc mít nebude, na druhou stranu jak bych jen takové robátko mohla nechat mamce na krku na tři týdny??? Ona se tedy hlásí a s ní i tchýně a předsvědčují nás, že dítku bude lépe u nich než tam, ale já bych raději nikam nejezdila a nechala to na vyšší věk.

Jaké máte zkušenosti? Cestovali jste? S dítětem? Nebo bylo u babičky? Nebo jste raději zůstali doma?

Partner neměl dovolenou dva roky (tedy před dvěma lety jsme byli na tři týdny) jinak je prostě pořád v práci, naštěstí bude mít dovču 14dní po porodu prcka, ale taky se strašně těšil na tuhle větší cestu.

Moc ocením Vaše zkušenosti a typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9821
2.2.12 20:39

pokud jim ho necháš tím pádem už nebudeš kojit? na měsíc je dle mého hodně brzo, v 9 m jsme dala syna pryč na jeden den :think: a ještě něco kolem 7 - 9 m má miminko tzv. separační úzkost takže potřebuje hlavně maminku. Pokud ti teda odpovím jako matka - nenechala bych ho tak dlouho beze mě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.2.12 20:41

já myslím, že je fakt mooooc brzo nad tímhle uvažovat. Není devítiměsíční robě jako devítiměsíční robě :mrgreen:

Představa že naší dračici nechám na starosti babičkám (i za předpokladu že jedna vychovala mně a druhá 4 děti)… to abych k věcem pro malou přibalila kanistr rumu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.2.12 20:42

Já bych tedy dítko vzala s sebou… sice jsem s takhle starým dítkem za hranicema nebyla, kor ne takhle daleko, ale babičkám bych jej nenechala. Nato je ještě malá, kor na tak dlouhou dobu… V tomhle věku jsem měla dceru s sebou na dětském táboře, je to nesrovnatelné, ale dalo se to.

Jak moc tam budete cestovat? Chce se to vybavit třeba kvalitním nosítkem, či kočárem, atd, atd… Budete s sebou potřebovat spoustu věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.2.12 20:43

než dítě s sebou to bych raději nejela :mrgreen: nebo ještě nápad vemte s sebou nějakou chůvu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
2.2.12 20:44

Tak já myslím, že v 9 měsících už není problém aby to u babiček zvládl.Jo, 3 týdny jsou dlouhá doba,ale pro vás příležitost .Takže já osobně bych se připravila na variantu,že bude u babiček.Od narození prcka bych je nechala vozit a sem tam hlídat,ať nejsou pro něho „cizí“ a viděla bych jak jim to jde,abych pak nebyla na nervy úplně 8o .Snad to zvládnou,ne? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.2.12 20:46

Ja bych dite vzala s sebou. S malou jsem letela poprve v jejich 5ti mesicich a zvladla to naprosto bez problemu. Ale nebylo to teda tak daleko… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠtěpánkaČ13
2.2.12 20:46

Já sem byla s pětiměsíčním na 14 dní v USA. Celkem sem se bála, ale bylo to perfektní. Výhoda byla, že většinu času prospal a byl plně kojenej, takže odpadl problém s příkrmama. Strašně záleží na povaze dítěte: náš je kliďas a zvyklej cestovat od narození.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
2.2.12 20:49

Ja bych to nikdy neudelala, ani starsimu diteti.
Kdyz mi byl jeden rok, nechali me rodice u babicky na dva tydny a jeli na dovolenou do Nemecka a na dalnici do nich najel kamion a oba skoncili v nemocnici. Prezili to, ale bylo to spis stesti v nestesti.
Vim, ze se cokoliv muze stat i tady v CR, ale proc zvysovat pravdepodobnost tim, ze odjedu od miminka tak daleko na tak dlouho? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
138
2.2.12 20:51

tak já bych u babiček 9 měsíční dítko na 3 týdny nenechala, neužila bych si dovolenou, protože bych furt myslela na to jak to zvládají a jestli je všechno v pořádku a taky by se mi strašně stýskalo, s sebou bych dítě klidně vzala, ono 9ti měsíční dítko ještě nechodí a i přes den ještě spí, takže si myslím, že si víc užijete dovču s 9ti měsíčním než třeba s 18ti měsíčním nebo dvouletým..teda aspoň z mých zkušeností :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
2.2.12 20:56

Deviti mesicni dite bych dobrovolne nikde nenechala. Ono dost zalezi na tve povaze, znam holky, kterym to nevadi, osobne na tom nic spatneho nevidim, ale ja bych to nedokazala. Leda treba v pripade zavazne zivotni situace, ale to tahle neni. Byvala bych pred prvnim porodem mozna i rekla, ze mimco necham u babi a pojedu treba na lyze, ale hele- nenecham :jazyk: .
Syn 3,5 byl maximalne 4 dny beze me, holka 14m jen par hodin, stale kojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
2.2.12 20:59

Před porodem jsem si hodně věci plánovala moc optimisticky, teď s půl ročním prckem vím, že bych nezvládla ani tak dalaké cestování, ani ho nechat u babiček. V těhu bych ti řekla, že to cestování bychom určitě zvládli. Ono fakt záleží na tvé povaze a na tom, jaký prcek bude. Takhle dopředu těžko soudit…Třeba by zvládl být u babiček v pohodě a třeba bude mít zrovna separační úzkost a mohlo by to udělat pěknou paseku. Rozhodovat se teď je docela loterie. Asi bych zůstala doma na tvém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
2.2.12 21:00

Já když jsem byla těhotná, tak jsem si taky představovala, jak pojedu bez prcka na dovolenou, že ho babička s dědou pohlídají :). Ale jak už jsem máma, tak bych bez něj nedala ani ránu a raději bych nikam nejela. Každý to má ale jiné. Je rozdíl den, nebo dva a tři týdny, jak píšeš. Bylo by Ti smutno a dovolenku by sis možná ani neužila, jak bys na prcka myslela. Teď je ale asi zbytečné na to myslet, když ještě není nasvětě ;). Podle popisu plánujete hodně cestovat, uvidíš, jaký vaše mimčo bude, jestli by to zvládlo. A taky ten let není na chvilku. Možná všechno přehodnotíte a nebude se Vám nikam chtít. I když Tě chápu, taky ráda cestuju a když se sejde dobrá parta, tak to nemá chybu :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.2.12 21:01

Pokud si budou babičky i dítě na sebe od začátku zvykat, tak to určitě zvládnou, o tom žádná. I když třeba tvoje máma nebo tchýně nikdy nenandavaly papírový plíny nebo neznají pořádně příkrmy ze sklenek a krmily naposled dítě před 30ti lety, to všecko doženou. Jiná věc je ale ta, jestli počítáš s tím a jsi připravená na variantu, že až se vrátíte, nemusí vás dítko poznat, může se vás bát..Nechali jsme na týden dceru u našich ve 14m, pouhý týden stačil, aby pak před manželem utíkala a ječela a až po několika hodinách se srovnala. I na mě koukala jak husa do flašky, jako nepřála bych nikomu ten pocit, když vidíte, že vás vlastní dítě nepoznává :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
2.2.12 21:01

A jeste tech 9 mesicu je zrovna obdobi, kdy se deti dostavaji do separacni uzkosti a jsou silene fixovane na maminku.
Mohlo by mu to psychicky ublizit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová