Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vadilo by me to akorat skrz ten exzem to bych neco rekla.
Jinak nase mala dosla ve 2 letech s nalakovanyma nehtama. ![]()
Ja to neresim.
Tak mě by to nevadilo,určitě to tchýně nemyslela zle.Ale k tomu ekzému to asi dobrý není.
Mně by to vadilo, mně vadí i to, že tchyně dceru často stříká nechutně smradlavýma sprejema ![]()
a babička věděla že má malá ekzém? Asi bych to neřešila, babaičkce to vysvětlila a jsem si skoro jistá že to příště neudělá…Nevidím na tom nic špatnýho, jen komunikační šum na frekvenci rodič - prarodič ![]()
Ahoj, tak to já mám se svojí mamkou. Syn ma 14m a ona neustále dělá něco proti mojí vůli. Např. Nedávej mu tu čokoládu! -Ale proč? -Protože neměl svačinu? -mamka nezájem -Dedávej mu tu čokoládu! -Šup a má to v puse..
Nebo dám ho u ní spát. Malý si stoupne a ona ho chce uložit. Říkám jí, ať ho nechá, že bude řvát. Ona stejně jde a násilím ho položí, takže místo spánku půlhodinový řev..
A tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Nedávej mu taveňak, tuňák, malé harčky (stále rve vše do pusy)…
Nemá to cenu! když zasáhnu a vezmu jí malého, tak je oheň na střeše, ona přece vychovala tři děti a nic se jim nestalo.. Teď škemrají, že by chtěli malého na celý den. Tůdle nůdle! To tak. I když jsem u nich, dávají malému třeba sladkosti TAJNĚ. Když měl malý půl roku, říkala jsem, ať me nedávají jahody, že je to alergen a má na ně ještě čas. Výsledek? Taťka si ho další návštěvu vzal ven a jahodama ho nadopoval, že malý druhý den kadil snad jenom semínka z jahod. Jsem z nich už na palici. Manžel už k nim nechce jezdit, protože mají i neustálé námitky na naši výchovu… Pokud ti dá někdo radu, jak postupovat a nezbláznit se z toho, budu mooooc vděčná!
me by to nevadilo. dcera se mi doma maluje leskem na pusu. pry se jde taky malovat a pak se pta jestli je krasna ![]()
a kdyz se vyjimecne lakuju nehty, tak chce taky ![]()
spis bych ji to nejak rekla kvuli tomu ekzemu, to by urcite vedet mela, mozna ji to jen nenapadlo ![]()
me co teda malem trefil slak, dceri jsem nechavala rust vlasy, no moc jich nema a moc nerostou a kdyz ji ofina konecne zacala prerustat, tak ji tchyne chtela zas smiknout podle hrnce
. nastesti se julca nedala ![]()
Petorka píše:
Mně by to vadilo, mně vadí i to, že tchyně dceru často stříká nechutně smradlavýma sprejema
Nápodobně
, moje by si to naštěstí už nedovolila, mám ji po 20 letech manzelstvi uz vycvicenou. ![]()
Holky ale nikod vam nerika ze tam ditka mate davat. Jako pokud je v tom exzem tak rict.Ale co dela babicka s malou kdyz tam nejsu je mi jedno.
no… štve mě,že mě ani jedna babička nebere vážně
Taky to co řeknu ,tak babičky dělají opak
Jenomže ta rťenka jí udělala ekzém okolo rtů ! No jsem nasr.aná! Jinak babi věděla,že má ekzém na tvářičkách…
Jako když tak někdy čtu jak někdo píše o svých tchýních tak mám strach co si ti naši dva klukánci jednou dotáhnou domů…
Asi nemám dost zkušeností, ale tchýně mi hlídá docela často a vše je o komunikaci, pokud si najdete chvilku a neafektovaně a ublíženě vše babičkám vysvětlíte tak prostě problémy nebudou a nebo když tak se určitě omezí… Nechápu proč se to řeší tady a ne zváří tvář prarodičoi, copak jsou retardovaní aby reálné, nepřemrštěné důvody nepochopili? Ach jo…neberete to jako útok proti ničemu co tu bylo napsáno,ale občas mám po setkání s některými maminkami a jejich řečech o příšerných tchýních co jim kazí výchovu, fakt strach jaké polovičky si jednou dovedou domů ti naši dva ![]()
Teď už bych hodila za hlavu nějaký vyčítání, jen při příští návštěvě bych jí sdělila aby jí ničím nemalovala, že ta rtěnka jí vyvolala exem a třeba pohrozit že to máš zakázaný od doktorky…na to babičky slyší ![]()
kattkka píše:
Holky ale nikod vam nerika ze tam ditka mate davat. Jako pokud je v tom exzem tak rict.Ale co dela babicka s malou kdyz tam nejsu je mi jedno.
Pokud s toho pak nelítáme týden po mudrech
(to se nám nikdy nestalo
)
![]()
Mě by to nevadilo,nemyslela to zle,ten ekzém je na prd,ale tchýně to neudělala schválně.Jen bych jí příště řekla,že z toho má vyrážků at jí to už nedává,v klidu bez emocí.Každé malé dítě se chce čančat.
Proto já malou na hlídávání dávat babičkám nebudu,u jedné to nehrozí vůbec,ta se naštěstí ani o to nehlásí,prakticky se nevídáme,a mojí matce bych ji taky nesvěřila,stačí my když jsme s malou chvíli u ní,řeči typu,asi má hlad i když zrovna dojedla třeba mléko na svačinu,asi chce spát,když před pár minutama vstávala
atd. nedávno ji měla na klíně a v nestřeženém okamžiku jí dala do ruky sušenku ne dětskou,ale jakousi máslovou a ještě mi tvrdí že nééé,malá od drobků i na puse v ruce kousíček,byla to chvilinka,malou sem sebrala,ji seřvala na dvě doby,ještě mi řekne že přeháním,že my už v půl roce jedli krupici atd
kdyby mi došla namalovaná rtěnkou totálně by mě to vytočilo,že by ji namalovala ona,tyhle věci,že někdy příjde a bude chtít trošku láknout nehet,či trošku balzámu nebo rtěnky na rty,já budu ta co jí to dovolí a dá,ne žádná babička! Nevím co ti staří lidi mají v hlavě,dělat takové naschály
A to moje matka není zas tak stará za rok padesát. Pokud Vám někomu vadí přístup prarodičů,jednoduše nepůjčovat
Malou mi nikdo nehlídal krom mojeho chvíli,a když k tomu svolím tak jedině mojí ségře nebo v nouzi švagrové ![]()
Dobrý den maminky, potřebovala bych radu… Neboli jak by jste zareagovali na tohle? : Moje tchýně hlídala moje malou (má16M),přijela jsem domů a malá měla namalovanou pusu od rťěnky-červená barva. myslela jsem že mě trefí šlak! Navíc má malá atopický ekzém po celé pusince,takže jsem z toho byla fakt hotová a neměla jsem slov… Nejvíc si vyčítám že jsem jí nic neřekla! Byla jsem asi v šoku z toho,že manžel byl s ní a řekl jí jen,ať to nedělá-ale formou jako by se nic nestalo.
Jak by jste zareagovaly vy?