Rtěnka v 16 měsících?

Anonymní
1.2.12 08:54

Rťenka v 16M ???

Dobrý den maminky, potřebovala bych radu… Neboli jak by jste zareagovali na tohle? : Moje tchýně hlídala moje malou (má16M),přijela jsem domů a malá měla namalovanou pusu od rťěnky-červená barva. myslela jsem že mě trefí šlak! Navíc má malá atopický ekzém po celé pusince,takže jsem z toho byla fakt hotová a neměla jsem slov… Nejvíc si vyčítám že jsem jí nic neřekla! Byla jsem asi v šoku z toho,že manžel byl s ní a řekl jí jen,ať to nedělá-ale formou jako by se nic nestalo. :evil: Jak by jste zareagovaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
1.2.12 09:02

Vadilo by me to akorat skrz ten exzem to bych neco rekla.
Jinak nase mala dosla ve 2 letech s nalakovanyma nehtama. :lol:
Ja to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
1.2.12 09:09

Tak mě by to nevadilo,určitě to tchýně nemyslela zle.Ale k tomu ekzému to asi dobrý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
1.2.12 09:12

Mně by to vadilo, mně vadí i to, že tchyně dceru často stříká nechutně smradlavýma sprejema :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.2.12 09:15

a babička věděla že má malá ekzém? Asi bych to neřešila, babaičkce to vysvětlila a jsem si skoro jistá že to příště neudělá…Nevidím na tom nic špatnýho, jen komunikační šum na frekvenci rodič - prarodič :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
1.2.12 09:16

Ahoj, tak to já mám se svojí mamkou. Syn ma 14m a ona neustále dělá něco proti mojí vůli. Např. Nedávej mu tu čokoládu! -Ale proč? -Protože neměl svačinu? -mamka nezájem -Dedávej mu tu čokoládu! -Šup a má to v puse..
Nebo dám ho u ní spát. Malý si stoupne a ona ho chce uložit. Říkám jí, ať ho nechá, že bude řvát. Ona stejně jde a násilím ho položí, takže místo spánku půlhodinový řev..
A tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Nedávej mu taveňak, tuňák, malé harčky (stále rve vše do pusy)…
Nemá to cenu! když zasáhnu a vezmu jí malého, tak je oheň na střeše, ona přece vychovala tři děti a nic se jim nestalo.. Teď škemrají, že by chtěli malého na celý den. Tůdle nůdle! To tak. I když jsem u nich, dávají malému třeba sladkosti TAJNĚ. Když měl malý půl roku, říkala jsem, ať me nedávají jahody, že je to alergen a má na ně ještě čas. Výsledek? Taťka si ho další návštěvu vzal ven a jahodama ho nadopoval, že malý druhý den kadil snad jenom semínka z jahod. Jsem z nich už na palici. Manžel už k nim nechce jezdit, protože mají i neustálé námitky na naši výchovu… Pokud ti dá někdo radu, jak postupovat a nezbláznit se z toho, budu mooooc vděčná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
1.2.12 09:17

me by to nevadilo. dcera se mi doma maluje leskem na pusu. pry se jde taky malovat a pak se pta jestli je krasna :-D
a kdyz se vyjimecne lakuju nehty, tak chce taky 8)
spis bych ji to nejak rekla kvuli tomu ekzemu, to by urcite vedet mela, mozna ji to jen nenapadlo :jazyk:

me co teda malem trefil slak, dceri jsem nechavala rust vlasy, no moc jich nema a moc nerostou a kdyz ji ofina konecne zacala prerustat, tak ji tchyne chtela zas smiknout podle hrnce :cert: . nastesti se julca nedala :lol:

• Citovat
  • Upravit
2845
1.2.12 09:18
Petorka píše:
Mně by to vadilo, mně vadí i to, že tchyně dceru často stříká nechutně smradlavýma sprejema :twisted:

Nápodobně :twisted: , moje by si to naštěstí už nedovolila, mám ji po 20 letech manzelstvi uz vycvicenou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.2.12 09:21

Holky ale nikod vam nerika ze tam ditka mate davat. Jako pokud je v tom exzem tak rict.Ale co dela babicka s malou kdyz tam nejsu je mi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.12 09:21

no… štve mě,že mě ani jedna babička nebere vážně :evil: Taky to co řeknu ,tak babičky dělají opak :evil: Jenomže ta rťenka jí udělala ekzém okolo rtů ! No jsem nasr.aná! Jinak babi věděla,že má ekzém na tvářičkách…

• Citovat
  • Upravit
18651
1.2.12 09:23

Jako když tak někdy čtu jak někdo píše o svých tchýních tak mám strach co si ti naši dva klukánci jednou dotáhnou domů…
Asi nemám dost zkušeností, ale tchýně mi hlídá docela často a vše je o komunikaci, pokud si najdete chvilku a neafektovaně a ublíženě vše babičkám vysvětlíte tak prostě problémy nebudou a nebo když tak se určitě omezí… Nechápu proč se to řeší tady a ne zváří tvář prarodičoi, copak jsou retardovaní aby reálné, nepřemrštěné důvody nepochopili? Ach jo…neberete to jako útok proti ničemu co tu bylo napsáno,ale občas mám po setkání s některými maminkami a jejich řečech o příšerných tchýních co jim kazí výchovu, fakt strach jaké polovičky si jednou dovedou domů ti naši dva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
1.2.12 09:24

Teď už bych hodila za hlavu nějaký vyčítání, jen při příští návštěvě bych jí sdělila aby jí ničím nemalovala, že ta rtěnka jí vyvolala exem a třeba pohrozit že to máš zakázaný od doktorky…na to babičky slyší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.2.12 09:30
kattkka píše:
Holky ale nikod vam nerika ze tam ditka mate davat. Jako pokud je v tom exzem tak rict.Ale co dela babicka s malou kdyz tam nejsu je mi jedno.

Pokud s toho pak nelítáme týden po mudrech ;) (to se nám nikdy nestalo :lol: )
:potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
1.2.12 09:32

Mě by to nevadilo,nemyslela to zle,ten ekzém je na prd,ale tchýně to neudělala schválně.Jen bych jí příště řekla,že z toho má vyrážků at jí to už nedává,v klidu bez emocí.Každé malé dítě se chce čančat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
1.2.12 09:39

Proto já malou na hlídávání dávat babičkám nebudu,u jedné to nehrozí vůbec,ta se naštěstí ani o to nehlásí,prakticky se nevídáme,a mojí matce bych ji taky nesvěřila,stačí my když jsme s malou chvíli u ní,řeči typu,asi má hlad i když zrovna dojedla třeba mléko na svačinu,asi chce spát,když před pár minutama vstávala :zed: atd. nedávno ji měla na klíně a v nestřeženém okamžiku jí dala do ruky sušenku ne dětskou,ale jakousi máslovou a ještě mi tvrdí že nééé,malá od drobků i na puse v ruce kousíček,byla to chvilinka,malou sem sebrala,ji seřvala na dvě doby,ještě mi řekne že přeháním,že my už v půl roce jedli krupici atd :pocitac: kdyby mi došla namalovaná rtěnkou totálně by mě to vytočilo,že by ji namalovala ona,tyhle věci,že někdy příjde a bude chtít trošku láknout nehet,či trošku balzámu nebo rtěnky na rty,já budu ta co jí to dovolí a dá,ne žádná babička! Nevím co ti staří lidi mají v hlavě,dělat takové naschály :cert: A to moje matka není zas tak stará za rok padesát. Pokud Vám někomu vadí přístup prarodičů,jednoduše nepůjčovat :nevim: Malou mi nikdo nehlídal krom mojeho chvíli,a když k tomu svolím tak jedině mojí ségře nebo v nouzi švagrové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová