Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
RyBANA píše:
Jitka007: však na tebe nijak snad neútočím, jen ti říkám - že někdy prostě nestačím zírat…a je jedno jestli se jedná o tchýni nebo matku, obě snad porodily a vychovaly děti.To jaké budeme my, je samozřejmě ve hvězdách.
Jo v pohodě , taky nejsem kolikrát 100% spokojená , ale jako babička je milionová , ale jak jsem psala tchýně je ještě horší než tady kolikrát popisují
, ne mě jenom zarazilo to negativum u některých . ![]()
Tak ono to není příjemný poslouchat něco, co je ti vytýkáno a ty víš, že to děláš dobře..nebo že tě mají furt za neschopné malé děcko. Ale je potřeba se přes to nějak přenést no.
Na to je expertka zase moje babička - je to nejlepší člověk na světě, ale někdy mi dokáže tak zvednout mandle
Teď naposledy to bylo ať za ní nechodíme, že je moc zima a my Darka neumím oblíkat - něco jí na to řekneš a ona ti jede furt dál - že ví moc dobře, že ho neoblíkáme a schválně mu zaděláváme na nemoc
Takže už nic neříkám, jedním uchem tam - druhým ven a usmívám se a je klid ![]()
Jo souhlasím , to dělá s oblibou moje tchýně . Udělá si to stejně podle svého .. př. když se nám narodila Terezka před 8,5 lety tak se narodila ve 30 tt. celkem síla po návratu z porodnice si u ní v pohodě zapálila , my ač oba kuřáci ,kteří doma nekouří a u dítěte už vůbec ne , jsme šli do vývrtky
, manžel jí řek ,že takhle teda ne … odpověd : já kouřila u všech vnoučat
, přišel zákaz a výhrůžka toho , že ji nebude vídat
, odpověděla že jsme přecitlivělí … takže chápu
Jitka007 píše:petka86 píše:Nezlobte se na mě , ale jak takový člověk jako je Vaše maminka mohla vychovat Vás ( ironie). Pane bože , dyť to byly taky mámy . Neříkám , že všechno dělají správně , ale jsou to babičky a babičky jak je známo dělají všechno jinak než mi chceme . Taky kolikrát nesouhlasím co dělá moje mamka ,ale jednou je u nich tak mě to nějak nedrásá , a určitě by neudělala nic co by ji ohrozilo na životě . Nezlobte se to byl můj názor .
Proto já malou na hlídávání dávat babičkám nebudu,u jedné to nehrozí vůbec,ta se naštěstí ani o to nehlásí,prakticky se nevídáme,a mojí matce bych ji taky nesvěřila,stačí my když jsme s malou chvíli u ní,řeči typu,asi má hlad i když zrovna dojedla třeba mléko na svačinu,asi chce spát,když před pár minutama vstávalaatd. nedávno ji měla na klíně a v nestřeženém okamžiku jí dala do ruky sušenku ne dětskou,ale jakousi máslovou a ještě mi tvrdí že nééé,malá od drobků i na puse v ruce kousíček,byla to chvilinka,malou sem sebrala,ji seřvala na dvě doby,ještě mi řekne že přeháním,že my už v půl roce jedli krupici atd
kdyby mi došla namalovaná rtěnkou totálně by mě to vytočilo,že by ji namalovala ona,tyhle věci,že někdy příjde a bude chtít trošku láknout nehet,či trošku balzámu nebo rtěnky na rty,já budu ta co jí to dovolí a dá,ne žádná babička! Nevím co ti staří lidi mají v hlavě,dělat takové naschály
A to moje matka není zas tak stará za rok padesát. Pokud Vám někomu vadí přístup prarodičů,jednoduše nepůjčovat
Malou mi nikdo nehlídal krom mojeho chvíli,a když k tomu svolím tak jedině mojí ségře nebo v nouzi švagrové
Tohle nebudu blíže komentovat
Ono možná kdyby jste moji mamku znala,tak by jste mluvila jinak…
A ohrozit na životě,věřte že i dokázala,stačilo mi co udělala jednou se synovcem když šel ke schodům,měl přes rok,kdyby ségra nevyletěla ze dveří bytu a nedrapla ho sletěl by dolů a dál nepřemýšlím co by bylo,ale moje matka klidně řekne že ona za to nemůže,ale ségra,že ho učí chodit do schodů
Matka nikdy nepřizná chybu,nikdy jsme neslyšeli omluvu nebo přiznání ,že udělala něco blbě,všechno jen my,nebo náš otec nebo okolí,ona nic ona je super hvězda neomylná
![]()