Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezky to máš napsané
situaci nezávím
vím,jaký odpor k ní cítíš.Mám tchýni vygumovanou z alkoholu,a i její syn by ji nejradši neviděl.Bohužel,bydlíme v jednom baráku.
Asi Tě nepotěším se svým názorem. Myslím, že byste měly brzdit obě dvě. Jsou věci, které bych také nedovolila, a jsou věci, z nichž, podle mého názoru, děláš zbytečně velblouda. Trocha tolerance na obou stranách by neškodila. Třeba soudím chybně, ale z toho co píšeš, mi to tak vychází…
Chawa píše:
Asi Tě nepotěším se svým názorem. Myslím, že byste měly brzdit obě dvě. Jsou věci, které bych také nedovolila, a jsou věci, z nichž, podle mého názoru, děláš zbytečně velblouda. Trocha tolerance na obou stranách by neškodila. Třeba soudím chybně, ale z toho co píšeš, mi to tak vychází…
Taky mám ten ocit, ale spolkla jsem to, už jsem dneska jednou prudila ![]()
A ano, Rexík ji stejně oblízne, tomu nezabráníš ![]()
Moje tchýně taky není stejná „krevní skupina“ jako já. Taky se mi snaží se vším radit, pomáhat, atd. Něco jí kývnu, něco se mi nelíbí, tak jí to prostě řeknu. Ale respektuju jí, je to přeci jen starší paní, má víc zkušeností než já a nemyslí to s námi zle, malou miluje a dá jí první poslední. Taky mají psi-2. Jeden smrdí, ale je nemocnej a starej. Když malá lezla, tak jí taky čuchali … hlavně když udělal velkou potřebu
Doma to taky nemají přepychové, spoustu věcí se mi tam nelíbí … ale naučil jsem se to prostě tolerovat. Tak zkus na tchýni být pro změnu občas trochu milá, třeba se to změní a bude líp ![]()
Ale tohle je jen můj názor, nechci poučovat ani tě nijak urážet, tak to ber tak nějak normálně
Chawa píše:
Jasně, snažila jsem se to popsat „rádoby vtipně“… Jsem poprvé mamina tak to moc žeru a někdy dělám z komára velblouda, ale jsou věci co jsem tu nepsala a co jsou moc prostě … Jako např. my s chlapem alergici a atopici (malé už se atopák rýsuje) a ona to ví, a mluví, co jí všecko na návštěvě bude dávat. Příjde mi to jako naschvály. Jinak v rámci možností respektuju starší osoby a v duchu si myslím něco o prdeli. ![]()
Chawa píše:
citím to stejne.
jinak nic neporadim, ja mam tchyni daleko a o deti se moc nedere
Anonymní píše:Chawa píše:
Asi Tě nepotěším se svým názorem. Myslím, že byste měly brzdit obě dvě. Jsou věci, které bych také nedovolila, a jsou věci, z nichž, podle mého názoru, děláš zbytečně velblouda. Trocha tolerance na obou stranách by neškodila. Třeba soudím chybně, ale z toho co píšeš, mi to tak vychází…Jasně, snažila jsem se to popsat „rádoby vtipně“… Jsem poprvé mamina tak to moc žeru a někdy dělám z komára velblouda, ale jsou věci co jsem tu nepsala a co jsou moc prostě … Jako např. my s chlapem alergici a atopici (malé už se atopák rýsuje) a ona to ví, a mluví, co jí všecko na návštěvě bude dávat. Příjde mi to jako naschvály. Jinak v rámci možností respektuju starší osoby a v duchu si myslím něco o prdeli.
a ani kdyz ji to vysvetlite tak svuj nazor na to nezmeni ??
Bohužel mě nenapadá nic jiného než okřídlená hláška kosích bratrů..... jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
Tchyně je rozhodně svérázná - jak už babičky bývají. Ale Tebe mít za snachu, to musí být taky docela „potěšení“. Neumím - a asi ani nechci - to napsat jemněji.
Mě teda zase zaujalo, že své děti nevychovala dobře. Se divím, že jsi si toho nevychovance vzala a máš s ním dítě. Jinak jak už bylo psáno, ubrat na obou stranách.
No já jsem si to několikrát přečetla a nezdá se mi, že by zakladatelka napsala něco co by znamenalo, že je stejná jako tchýně nebo divná snacha.
Taky by mi vadilo, že si tchýně (sama) plánuje samostatnou cestu s miminkem. O tom by snad měla rozhodnout matka tedy zakladatelka.
Nekonečné vysedávání na návštěvě (i když u syna) taky nemusí být přece každému a vždycky vhod. Navíc pokud bydlí tchýně nedaleko, tak může přijít i jindy, třeba ve vhodnější čas. Divení se, že malé miminko spí, když si zrovna přišla návštěva (tak by mělo být přeci vzhůru a nastoupené!! ať se můžeme pobavit
) znám z vlastní zkušenosti. Nic moc.
To že zakladatelka řekla tchýni svůj názor až když byly samotné, tak to oceňuji. Já bych asi na nic nečekala.
Jinak Rexík si batole někdy v budoucnu olízne, tomu se zabránit nedá. Ale chápu, že teď když je to ještě malé miminko, tak se zakladatelka právem bojí.
Proč hned každému kázat, že?
Napočítat do pěti, zhluboka se nadechnout, zvonek se rozezvoní a ve mě se zase všechno sevře. Ano opět máme návštěvu, z partnerovy strany. Pozval je se slovy (to řekl jen mě), ať si to zase na čas odbudeme. Tentokrát se neozvali v delším intervalu, dovolili jsme si říci něco, co se nám nelíbilo a asi za trest (aleluja, pro mě je to dar z nebes
) se neozvali měsíc.
S tchýní jsme na ostří nože, já i chlap,protože si dovolila něco, co všichni hodnotí jako trapné, jen ona je přesvědčená, že chyba je jen na mé straně, protože jsem se ozvala…přesto jsme pro, aby vídala miminko. Před porodem mi nadávala, že já teda budu určitě super máma a super tchýně a bůh co všecko, přitom ona sama své děti nevychovala dobře (dle slov jejích dětí)
Snažila jsem se ze všech sil s ní vyjít, ale už nechci. Chlap nevyvíjí žádnou snahu a propo, je to přece jeho rodina. Jsem ráda, že spolu sdílíme stejné názory, jako dítě k ní bez dozoru nepouštět a držet si celkově odstup. Má psa. Starého smradlavého (asi nemocného) psa. Pravda, je hodný a dítěti by neublížil …neublížil by ani mouše, ale je nevychovaný. Tchýně ze začátku říkala, jak bude hlídat, aby se k miminku nepřiblížil a neskákal na gauč, kde leží mimino, ale poslední návštěvu komentovala - tak ono se to tedka nějaký čas bude hlídat, až se bude batolit, von si ji Rexík stejně voblízne. Jedině přes mou mrtvolu… Další kecy typu, že miminko vídají málo, bydlej vedle a lítali tu imrvére, než se jim to zatrhlo. Protože slušná návštěva ví, kdy mají odejít a ne sedět a sedět a divit se, že mimino spí, nebo jí. „A to má zas růžové body?“
Tak je to holka, ty kr..o jedna. Plánuje na léto cestu sama s dítětem (naším půlročním dítětem!) do Čech, kdy mám v plánu teda ještě částečně kojit. Nemůžu ji vystát, mám k ní averzi, jen ji vidím. Myslí si, že když probíhá návštěva, že musí mít mimčo na rukou celou dobu, minule vypila nějaké to víno a sedla si s ní na gymn. balon, malém spadla. Bylo mi trapné na návštěvě před celou rodinou dělat scénu, ale když byla u nás naposled o samotě jsem ji teda něco řekla. Každou návštěvu pak všude hodnotí - jak mladá (to jsem já) zase byla pěkně vostrá. 
Potřebuju se vypsat, načerpat síly a taky odvahu, protože vtipné hlášky a debilní odpovědi na jejich ještě debilnější dotazy mě totiž napadají většinou min. půl hodiny po jejich odchodu.