Články o tom, jak by se měly chovat návštěvy k mimi

32
24.1.12 09:40

Články o tom, jak by se měly chovat návštěvy k mimi

Ahoj všem,
prosím o radu, kde bych našla nějaké články o tom, jak by návštěvy měli přistupovat k miminku a „nové“ rodině.
Včera jsem byla nařčena, že dítě (5m) izoluju od světa, protože si nepamatuje „babičku“, a to je přece KATASTROFA!!!! S manželem jsme jí řekli, že dítě se na každou návštěvu musí znovu a znovu adaptovat, že děti v tomto věku mají krátkodobou paměť, a že už jsme to špačkovali několikrát. Bere si osobně, že když právě probuzené dítě nesu do obýváku, nesu jej pomalu a otočené bokem tak, aby první obličej, terý dále uvidí, byl obličej tatínka.
Ale je to marné, je to marné, je to marné!
Nechci tady rozebírat tchýni - to by bylo na novou diskuzi - ale chci poradit, na kterých serverech a časopisech je nějaký takový článek.
Předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
24.1.12 09:50

Moje nejstarší dcera viděla babičku a dědu obden a stejně měla hysteráky do tří let. Vždycky když je viděla začala ječet jako siréna. Potom to přešlo. Takže asi tak. Pětiměsíční dítě si fakt nemůže pamatovat, že zrovna tahle paní je jeho babička a mělo by se na ní smát. :mrgreen:
Ať žijou tchýně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 09:53

Syn přestává mít z tchýně strach teď, v téměř dvou letech, už ho může i vzít do náruče! :mrgreen:

článek nemám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
24.1.12 09:54

Myslím, že článek nepomůže :roll: . My tu měli babičky a dědečky pečený vařený, malá řvala při každý návštěvě a mi jí celou dobu jen uklidňovali a oni chodili stále častěji :zed: , až jsem pak řekla dost, že je prostě malá a bojí se, tak ať na ní nemluví, nechaj jí rozkoukat, že až bude chtít, tak k nim půjde. A tak jsem každou návštěvu poslouchala řeči o tom, jak se jich bojí právě proto, že je málo vidí. Popravdě, to už by jsme spolu mohli bydlet :P , jak tu byli často. Malá z toho vyrostla, ale trvalo jí to skoro až do 8-9 měsíce. Prostě nějaké dítě má rádo společnost od mala, nějaké se bojí a každého vnímá jako vetřelce :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.1.12 10:01

Myslím, že někomu tak hloupému jako je babička, která si myslí, že jí kojenec bude z dáli kynout a zdravit, budou všechny odborné články k prdu..
Prostě si jí nevšímejte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.1.12 10:11

My pokaždé špačkujeme ty samé věci, a tak mne napadlo poslat jí články do mailu. Když nevěří nám, snad pomůže odborný článek, mmm.
Jde mi o články na tato témata:

• Intomní prostor „nové rodiny“
  • Adaptace miminka na svět
  • Matka v nepohodě = dítě v nepohodě a naopak
  • Vnímání světa očima dítěte (jednou js.viděla super dokument, kde bylo řečeno, že dítě v kočárku vnímá okolí jako opilý dospělý, který se ocitne na arabské tržnici :-) )
  • Na prvním místě potřeba mimi, pak rodičů a na posledním místě zájmy a přání ostatních

Je mi to sice strašně trapné poučovat dospělé lidi, ale když nepomáhají vlídná slova, musí se prostě „trknout“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
24.1.12 10:26

článek nevím, akorát najdeš články kolem 7-8 měsíce, že mají děti strach z „cizích lidí“ kvuli separačce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
24.1.12 10:32

Já teda nevím, proč z toho dělat vědu, a to z obou stran. Ale věta, že když neseš dítě do obýváku , musí být otočené tak aby první pohled patřil tatínkovi tak mě to připadá dost ujetý u 5měs. dítěte. Co když jdeš ven na procházku, to mu zavazuješ oči. Neberte se tak vážně, tchýně byla taky máma. Jo a o tom adaptování, naše malá je čtyři měsíce a asi je teda společenská, protože se směje na každého kdo na ni hezky promluví. Chápu, že jsou děti plačící, znám takové, ale myslím, že je to povahou a možná i tou izolací.

• Citovat
  • Upravit
12658
24.1.12 10:35

Clanok nemam ale myslim ze by nepomohol. U nas bol problem trasenie 3 mesacnym dietatom ktore chytilo hysterak ked bolo na rukach u babicky. Zatriasla nou tak ze som myslela ze umriem, a este nas presviedcala ze urobila spravne adieta ma vediet kto je dospely a je panom situacie. Obrecela som to, manzel vysvetloval, posielal clanky(v tej dobe sme s dcerou chodili este na hematologiu pretoze mala zdravotne problemy) necitala to, len urazene rozpravala v rodine ze ju ponizujeme a ona uz dve deti vychovala predsa … Takze ked su zatati stejne neprecitaju :(
Ja premyslam ako vysvetlit ze dieta (so zvysenym rizikom astmy) nesmie byt v zafajcenom. Nie bezne zafajcenom ale takom ze sa tam neda nadychnut ani mne a to som v minulosti fajcila.. :-(((( babicky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.1.12 10:42

Chci ty články a vím, že mi pomůžou. Takže prosím ty z vás, kteří chtějí v diskuzích jen zesměšňovat, aby mi tu nepsaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
24.1.12 10:43
Jenika píše:
Já teda nevím, proč z toho dělat vědu, a to z obou stran. Ale věta, že když neseš dítě do obýváku , musí být otočené tak aby první pohled patřil tatínkovi tak mě to připadá dost ujetý u 5měs. dítěte. Co když jdeš ven na procházku, to mu zavazuješ oči. Neberte se tak vážně, tchýně byla taky máma. Jo a o tom adaptování, naše malá je čtyři měsíce a asi je teda společenská, protože se směje na každého kdo na ni hezky promluví. Chápu, že jsou děti plačící, znám takové, ale myslím, že je to povahou a možná i tou izolací.

no ja neviem ale ked prideme niekam s dvojrocnou dcerou tak najprv potrebuje aby sa mohla rozkukat sama a nik na nu nehovoril, nik ju nechytal .. o to viac to chapem u 5 mesacneho dietata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.1.12 10:48
pata308 píše:
Jenika píše:
no ja neviem ale ked prideme niekam s dvojrocnou dcerou tak najprv potrebuje aby sa mohla rozkukat sama a nik na nu nehovoril, nik ju nechytal .. o to viac to chapem u 5 mesacneho dietata…

Souhlasím! Venku se rozkoukává dítě samo, nikdo ho neobtěžuje, vše si koriguje samo. Ale chtěla bych vidět vás v těle, které ještě neovládáte a jste NĚMÁ. HA! A zkuste se v této „kůži“ bránit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
24.1.12 11:05

a co napr tento clanok ? nic moc som nevygooglila :-( http://www.rodina.cz/clanek6128.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
24.1.12 11:07
Jenika píše:

To je blbost. Návštěv tu bylo habaděj a reakce pokaždé stejná :roll: . To, že tchýně byla taky máma mi přijde úplně ujetý. My sice netrvali na tom, aby malá viděla první obličej tatínka, ale mohlo mě vytočit, když se malá vzbudila, já šla pro ní do postýlky, ona se smála a najednou do pokojíčku vlítla tchýně a začala na ní mluvit (je hodně hlučná). V tu chvíli malá řvala jako tur a sápala se po nás a ještě víc to zhoršovala, když jí chtěli oni. To se mi prostě nelíbilo a mohli se stavět na hlavu, ale nechápu proč by měla malá řvát jen proto, aby byly babičky spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
24.1.12 11:11

Články bohužel nemám, ale dovolím si přesto přispět.

Jamalko, naprosto chápu tvé názory a pohledy na věc, to především. Ale zkus se zamyslet nad tím, s jakými pocity neseš mimčo do místnosti s ostatními. Možná by bylo dobré se na to tak nesoustředit, protože děti mají sice krátkodovou paměť, ale na druhou stranu jsou hodně vnímaví a může vnímat tvůj stres z toho, že zase budeš poslouchat nějaké řeči apod… Ono je to možná blbost, a tchýni to neřeší, ale pro tvůj klid a klid dítěte bych se nad tím zamyslela. Možná by pomohlo na dítko hezky mluvit a připravovat ho slovně na to, že tam bude i někdo jiný, mluvit cestou o babičce a tak… prostě i když je to mimino a nejspíš tomu nerozumí, tak hlas a pozitivní přístup někdy udělá hodně. Určitě nedávat hned z ruky, ale posadit na klín čelem k ostatním aby cítilo tvou oporu a přesto se mohlo rozkoukat.

Hele našemu prckovi je rok a půl a když ho já nebo manža přineseme dolů po spaní, tak taky k nikomu jinému nechce, jen být u toho kdo ho přinesl. Jednou je to manža a nechce jít ke mě, pak jsem to já a nechce jít k manžovi… Takže normální stav :mrgreen:

Ale určitě vysvětlit babičce, že se musí rozkoukat a teprve potom pokud je dítko v klidu, tak ho pozitivně motivovat a předat třeba té babičce… Nesmí z tebe vycítit negativní postoj vůči ní, jinak ho může přebírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová