Napadla mě vlastní mamka :(

Anonymní
22.1.12 09:34

"Napadla" me vlastni mamka :(

Predem chci rict, ze se nejedna o zadny zert. Potrebuju od vas radu, mozna povzbuzeni, ani nevim co. Priznavam, ze poslednich par tydnu mam nervy na krajicku. Mam spoustu starosti a problemu, ale jsem nekonfliktni typ a nerada se hadam. Dnes tomu nebylo jinak. Sla jsem detem uvarit snidani a dole v kuchyne uz se hadala mamka s otcem. Neni to jejich normalni hadka, jedna se o spoustu vulgarismu a to dost hlasite. Slusne jsem je tedy poprosila, at se ztisi, ze deti uz nespi, a syn takove hadky nese spatne, zacne plakat a schovavat se pod stul. Ale to jsem nemela delat, veskara negace se strhla na me. Ustojim nadavani ohledne meho rozvodu (byla jsem tyrana), i to ze jsem si znicila zivot ci nemam vysokou skolu, a valim si „sunky“ doma. Jsem na md. Snazila jsem se nijak zvlast neodporovat a rychle snidani dokoncit, aby jsem mohlo zpet k detem. Mezitim dolu slezl muj syn a mamka mu zacala nadavat, ze ma neschopnou mamku a nejsem schopna je obstarat. Zvysila jsem hlas a rekla ji, at rve po me, ale ne po nem (5 let), a kdyz nepomahalo, rekla jsem ji, ze je jak negramotny blbec a mela by se sebou neco zacit delat :oops: Vim, ze se to rodicum nerika, ale ja uz mela vseho dost. Chytla me za vlasy a mrskla se mnou. Stoupla jsem si a zduchla do ni :oops: stydim se, ano stydim, ale ve me uz to tak vypenilo a zapusobila asi sebeobrana. Pote jsem hned vzala deti a sla pryc, zavrela a nevsimala si. A mezitim jeste hodinu poslouchala, jaka jsem d…a, p..a, k…a, rozhodnozka atd.

Co ted delat? Jit se omluvit? Nereagovat, prechazet? Nebo se snad branit - svou cest? Nechodim do hospod, nepiju, nenahanim chlapy, jsem porad doma s detma, naplno se jim venuji. Nevodim si sem kamaradky a deti rozhodne nenechavam rodicum na hlidani ani jine aktivity. Je mi ouzko, cela se klepu. Nemela jsem komu to rict, tak pisi sem. Moznost na prestehovani prozatim neni a co se tyka financi, tak si vse poctve platim - elektrinu, vodu, najem.

Prominte za anonymitu, anonymni L.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
22.1.12 09:41

No, vůbec se nechod omlouvat… Já bych si matky ani otce ted nevšímala. Straej se o děti. Dělej si svůj porgram. Je dobře, že se s bránila a bran se dál. Matka pozná, že si nenecháš nic líbit, příště si to snad nedovolí- nebo ji včas zarazíš.
Je mi líto,že jsi v takové situaci

• Citovat
  • Upravit
byron
22.1.12 09:42

Jinak co dodat, no? Je to šílený, tvoje máma nemá možná všech pět pohromadě, nebo je to, čím jsi nazvala

• Citovat
  • Upravit
10872
22.1.12 09:44

:hug: :hug: :hug: Nemáš to jednoduchý… já bych se neomlouvala, obě jste ujely, spíš bych čekala první krok od máma 8o Být tebou, tak bych se i přes nemožnost přestěhování snažila něco sehnat - dát žádost na obecní byt atd… Když můžeš platit za bydlení rodičům, tak to zvládneš i někde sama.. raději v klidu v garzonce, než znova prožívat „týrání“ - i když u rodičů to bude spíš psychické :think:

Drž se :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
22.1.12 09:45

Ahoj zakladatelko, je mi moc lito v jaké situaci se nacházíš!i já se svou mamkou prožívala něco podobného a z podobných důvodů,ale ne až takový extrem.jediné co pomůže je se odstěhovat.Toho člověka nikdy nepředěláš,jen s ním budeš moci se nějak „snášet“.Pamatuji si jak jsem se bála říct slovo,jak jsem se bála každý den co bude,jaká bude nálada…tohle není život,to je přežívání.Jak píšeš,tak asi tuším,že jsi to neměla v životě jednoduché s exmanželem,zasloužíš si být šťastná a tvoje děti také,můžeš požádat o pomoc nějaké středisko,linku pro svobodné maminky s dětmi a pod.,oni Ti určitě poradí jak máš postupovat,ale jestli ti můžu radit,tak rychle pryč,v zájmu psychického zdraví tvého i tvých dětí,tvoje děti potřebují hodnou maminku,která je v pohodě,a ne vystresovaného člověka.Na mamku se vykašli,vůbec nic bych s ní neřešila,ať tě nenapadne se omlouvat,ty nemáš za co!přeji ti hodně síly,určitě to zvládneš a vše bude dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
22.1.12 09:48

Ježiš, tvoje máma by se měla omlouvat, ne ty. Máš děti, o ty se staráš a máš za ně zodpovědnost a taky je musíš chránit. A chránit je musíš i před babičkou která útočí na jejich matku. Udělala jsi co jsi měla udělat jako správná máma.

Určitě bych hledala možnost jak z toho pekla zmizet, ono to asi lepší moc nebude. Nějaký podnájem se snad najde.
Jsi statečná že jsi odešla od týrajícího muže. Tak se nenech týrat matkou.
A co na to otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 09:48

Uf, to je hrozný. Nemáš to jednoduchý. Docela i chápu, že jsi vypěnila. Nechápu tvou matku, jak ti ubližuje, nadává a shazuje (nemáš vš,…). To je neomluvitelné.
Drž se ! Útěcha je alespoň to, že máš kde bydlet. Jsou maminky na md, které nemají bydlení a rodiče také ne… bydlí po podnájmech, azylácích.
Do budoucna bych se snažila osamostatnit a odstěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.12 09:52

Diky moc holky,nebudu se hadat,ani si ji vsimat,snad to pomuze :roll: za tu dobu co tu jsmeuz bylo neco podobneho,asi dvakrat,ted se zdalo byt vse v pohode,fakt jsme zacaly nejak vychazet,a ted tohle :? volala jsem do azyloveho domu pro radu,misto u nich neni,a doporucily mi ubytovnu,kam ale ja s detmi jit nechci,za prve na ni proste nemam,a za druhe ta na kterou bych mela,je v hroznem stavu,fetaci,bezdomovci atd.Verim,ze jak nastoupi do prace,tak se to zlepsi,a prestehuju se.diky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.12 10:00

holky jsem stastna za strechu nad hlavou opravdu,plne si uvedomuju,jak bych se mohla s detma tahat po aszylacich.tatka se me zastal,postavil se prede me,a hajil me :srdce: a to ji jeste vic rozcililo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
441
22.1.12 10:03

no nemas to vubec lehké ale neomlouvej se.já taky měla takových konfliktu s mamkou dost když jsem tam bydlela ale ono se to změní až nebudete pod jednou střechou..ale jako já bych k rodičum už asi nešla.to radči najít nejaky levný podnajem a makat i po nocích,samo že doma.já vim že nikdy to nejde ale tak snad mas rodičák a manžel platí na deti ne??za to se da taky neco zaplatit.ja když uvažovala že odejdu od chlapa,vše jsem si protočítala a vyšla bych.těžce ale vyšla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 10:04
Anonymní píše:
holky jsem stastna za strechu nad hlavou opravdu,plne si uvedomuju,jak bych se mohla s detma tahat po aszylacich.tatka se me zastal,postavil se prede me,a hajil me :srdce: a to ji jeste vic rozcililo :nevim:

A hádají se rodiče často ? Ono asi když bude hádka probíhat, vůbec bych tam nechodila - hlad nehlad - a počkala, než se to přežene. Třeba to tvou mamku teď taky mrzí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.1.12 10:07

promiˇm, ale nebyl by lepší azylák? Má tohle vidět tvůj syn? Co si z toho odnese? Já bych odešla - azylák, chráněné bydlení… to, že tě týral tvůj manžel neznamená, že tě může týrat vlastní máma - a k tomu to směřuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 10:08
kovinka2 píše:
ja když uvažovala že odejdu od chlapa,vše jsem si protočítala a vyšla bych.těžce ale vyšla.

A můžeš nám prosím poradit konkrétně ? Jak to má maminka na md udělat ? Já když si vezmu, že za pronájem garsonky tady chtějí 10tis… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
22.1.12 10:10
Anonymní píše:
holky jsem stastna za strechu nad hlavou opravdu,plne si uvedomuju,jak bych se mohla s detma tahat po aszylacich.tatka se me zastal,postavil se prede me,a hajil me :srdce: a to ji jeste vic rozcililo :nevim:

u nás to bylo naprosto stejně!!!zastal se mě vždycky taťka a pak z toho měl problémy i on a to mě strašně trápilo… :( ale u nás se to mooooc zlepšilo až jsme s malou odešly,sice do podnájmu,musela jsem začít pracovat,ale nedalo se nic dělat,už se to nedalo vydržet!dneska se to zlepšilo,pořád má tendenci do mě „rýt“,chce o všem vědě a tak,ale když toho mám dost,tak prostě hezky řeknu,že už musíme domů,žádná vážnější rozepře nebyla od té doby a myslím,že psychika se zlepšila všem.Ovšem mám to štěstí,že ikdyž malá nechodí ještě do školky,tak mi malou hlídají hlavně oni,a nemáme problém,vím,že když jsou z malou,tak nic negativního neprobíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.1.12 10:15
kovinka2 píše:
no nemas to vubec lehké ale neomlouvej se.já taky měla takových konfliktu s mamkou dost když jsem tam bydlela ale ono se to změní až nebudete pod jednou střechou..ale jako já bych k rodičum už asi nešla.to radči najít nejaky levný podnajem a makat i po nocích,samo že doma.já vim že nikdy to nejde ale tak snad mas rodičák a manžel platí na deti ne??za to se da taky neco zaplatit.ja když uvažovala že odejdu od chlapa,vše jsem si protočítala a vyšla bych.těžce ale vyšla.
Já teda moc nevidím do celé situace…ale v ČR neplatí ani tatkové co prostě odešli od rodiny takže nepředpokládám že z od chlapa co jí týral uvidí alespon dárek k Vánocům pro děti !!! natož nějaké peníze !!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová