Nevyžádaná pomoc

Anonymní
19.1.12 10:32

Nevyžádaná pomoc

Za chvíli už to zase začne, jaro…Ne že bych se netěšila, ale…Deptá mě, že ráno odjedeme do práce a tchánovci nám začnou zvelebovat okolí domku. Víte co, kdyby to dělali nezištně, tak jsem snad i vděčná, ale takhle…Pořád poslouchám, co pro nás dělají, každýmu to vypravujou, přitom to po nich nikdo nechce :cert: .Já přijedu večer z práce a už to poslouchám, co všechno udělali, jak se nadřeli…A když na to řeknu, že ať to nedělají, že to po nich nikdo nežádá, tak se urazí, že nejsme vděčný…Já fakt nevim, jak na ně, manžel to už vzdal, že je prostě nezmění, ale mě to příjde uplně nahlavu a i mě to uráží, že nám snad chtějí dokázat, jak jsme neschopný…Třeba vás něco napadne…Dík.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27265
19.1.12 10:37

Napadá mě snad jedině ignorace. V momentě, kdy začnou mluvit, jak se předřeli, tak odejít z místnosti, změnit téma a nebo je prostě rovnou poslat do křoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
19.1.12 10:40

beton :mrgreen:

…třeba to dělají opravdu rádi a čekají za to „děkuji“ s projevem radosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 10:44
lleennttiillkkaa píše:
Napadá mě snad jedině ignorace. V momentě, kdy začnou mluvit, jak se předřeli, tak odejít z místnosti, změnit téma a nebo je prostě rovnou poslat do křoví.

Jo, to je dobrý nápad :palec: Mě úplně dostává, když přijedu a normálně se tchyně zeptám ahoj, tak je se máš, tak na mě začne chrlit, co zase všechno udělali a stihli…Já se s nima nechci úplně rozhádat, já je mám i docela ráda, ale tohle je fakt nenormální…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.12 10:46
K-a-č-i-k píše:
beton :mrgreen:…třeba to dělají opravdu rádi a čekají za to „děkuji“ s projevem radosti?

Pokud něco dělám ráda, tak to druhému nebudu otloukat o hlavu a vykládat, jak jsem z toho udřená…

• Citovat
  • Upravit
1937
19.1.12 10:46
lleennttiillkkaa píše:
Napadá mě snad jedině ignorace. V momentě, kdy začnou mluvit, jak se předřeli, tak odejít z místnosti, změnit téma a nebo je prostě rovnou poslat do křoví.

pokud to jinak nejde, tak ignorace je nejlepší nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.1.12 11:01

A nešlo by se nad to povznést? No tak ať to udělají a řekněte, děkuju a uděláte jim radost? Nebo oni někde vykládají, že jste neschopní a že bez nich by ta zahrada vypadala pod obraz?

Nebo mě napadlo, že byste jim pořídili zahrádku v nějaký zahrádkářský kolonii? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
19.1.12 11:03

Mě přijde, že chtějí pořád dokola chválit - jako malé děcko :D Je mi jasné, že ti to musí lézt neskutečně na nervy. Ale řekla bych, že vám prostě chtějí pomoct a udělat radost. No a taky za to chtějí být náležitě pochváleni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
19.1.12 11:07

Já bych jim možná něco pohanila…
Třeba „Hmm, ale já jsem ten záhonek nechtěla tady, ale támhle…no tak nic no, když už jste ho dali sem.“ Cokoli… Jinak nevím :nevim: :nevim: :nevim:
Třeba jim to docvakne. Mě by to teda došlo! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 11:12
Aladina píše:
A nešlo by se nad to povznést? No tak ať to udělají a řekněte, děkuju a uděláte jim radost? Nebo oni někde vykládají, že jste neschopní a že bez nich by ta zahrada vypadala pod obraz?Nebo mě napadlo, že byste jim pořídili zahrádku v nějaký zahrádkářský kolonii? :mrgreen:

No, takhle přesně to je, oni o tom pak všude mluví a nejradši nám hrabou před domem, aby byli vidět… Jinak oni mají zahradu obrovskou i pole, fakt se nadřou i na svým, z mýho pohledu dělají spoustu zbytečností, ale je to jiná generace, tak ať si to dělají, my jim i v rámci možností pomáháme, ale abych lítala a sháněla, co mám dělat, aby to bylo, tak jak podle nich má, na to už jsem dost dospělá, je nám s manželem přes 40…čas chceme trávit i jinak, než honěním se…

• Citovat
  • Upravit
4026
19.1.12 11:16
K-a-č-i-k píše:
beton :mrgreen:…třeba to dělají opravdu rádi a čekají za to „děkuji“ s projevem radosti?
:mrgreen: jinak sopuhlasím, někteří lidé v důchodu, potřebují vědět, že už nejou k ničemu, a pokud by jste jim s manželem dokonce řekli cíleně, aby udělali to nebo to, tak myslím, že by byli nejspokojeňejší lidi na světě a budete mít klid a hlavně pod kontrolou. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173

Večer vyvěs na pozemek cedule „ZÁKAZ REKONSTRUKCE“ a dál bych se k tomu už nevyjadřovala. Prostě pouštěla druhým uchem ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Jediný co mě napadlo je odstěhovat se z dosahu tchána s tchýní, jiný řešení není, protože oni se už nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
19.1.12 11:20

Možno majú strach, že keď budú potrebovať pomoc od vás, že im ju neposkytnete, tak si to u vás „nadrábajú“ dopredu, aby mali páku v ruke, že „veď oni vám pomohli, tak teraz pomôžte vy im“. :think:
Asi by som skúsila I'm dať najavo, že sa niet čoho obávať, že sa u nás pomoci vždy dovolajú… Za pomoc by som im poďakovala a ďalej to nerozmazávala. I keď chápem, aké je to nepríjemné, i ja mám s tým isté skúsenosti…

• Citovat
  • Upravit
Holma
19.1.12 11:25

Přitvrdit! Důrazně říct, že si nepřeješ, aby vám zvelebovali zahradu že se ti nelíbí, jak to dělají, že místo růže jsi chtěla tulipány a že si to nepřeješ!! myslím, že už ti nezbyde nic jinýho, než je takto „ranit“, ale oni musí pochopit, že je to vaše a vy si s tím budete dělat, co chcete!! V případě, že nebudete stíhat, ať max posekaj zahradu, ale i to by bylo pro mě příliš! A jestli to ještě jednou udělají, budeš vážně uvažovat o stěhování a basta! Já bych se s tím nepárala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová