Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko ještě mě napadlo odkud jsi? My máme jednu zahrádečku, kterou potřebujeme zvelebit a následně udržovat a budu klidně úslužně děkovat, když to za mně někdo udělá
Jó, holky a risknete, že se vám na to vrhnou jak kobylky a udělají k obrazu svému? ![]()
To si budou muset vyřešit s mojí mamkou, zahrada je její
Já se jí snažím odlehčit od sečení trávy ![]()
No je fakt, že kdyby jí to tam někdo začal předělávat, že by ji mohl i trefit šlak - ona je tak trochu přítel Monk
Beztak by jí to neposekli dobře ![]()
Tvůj přítel Monk, jo?
Tak v tom případě bych do toho nešla. ![]()
K narozeninám jí můžeš koupit hřeben na trávu. ![]()
Jj, ten by se jí hodil k elektrickým nůžkám na zastřihování okrajů (to fakt má)
Ale chválabohu za to, dřív nás nutila to trhat ručně
![]()
Ahoj,
mám v podstatě dost podobný problém jako zakladatelka. Jde teda o to, že tchýně je hodná ženská, dětem pořád něco kupuje (oblečení, sem tam hračky),ale pořád to všem vykládá, že to pěkný oblečení děckám kupuje ona (jak kdyby my jsme bez ní byli prd), ale toto jsem celkem překousla. Moje rodina a hlavně my víme jak to je, takže to neřeším, pokud chce koupit, ať koupí.
Ale včera byla poprve pro malou ve školce, přišli domů a řekla že malé zaplatila Srpš. Takže jsme jí poděkovali, že jí to teda dáme hned po výplatě a konec debaty. (srpš má být zaplaceno do konce února, tak jsem myslela že po ní učitelka ty peníze chtěla nějak dřív, nebo vlastně ani nevím co jsem si myslela). No a tchýně že né, že jí to zaplatila ona tak. Tak jsem dneska šla do školky s tím, že učitelce řeknu jestli bude potřeba něco zaplatit dřív, že není problém, ale pokud nebudu ve školce já, tak ať mi zavolá, nebo to po rodině vyřídí. A z učitelky nakonec vypadlo, že učitelka řekla tchýni ať mi vyřídí, že do pondělí máme zaplatit 100 školkovné, normálě v termínu, jen upozorňovala na termín a tchýně tak v podstatě udělala asi scénu (podle učitelky to tak vyznělo), že a jí ukáže co ještě nemáme zaplaceno, že ona to všechno musí zaplatit
Takže vypadáme jako naprostí magoři, že se nás musí platit tchýně a kdyby jsme jí neměli tak se asi po. sereme
Ještě že máme učitelku hodně rozumnou, takže se nad chováním tchýně pousmála a v podstatě tam vypadala blbě ona, ale i tak mě to neuvěřitelně žere ![]()
Pokud se chce vychvalovat jak je nejlepší, tak ať to dělá, nikdo jí to nezakáže, ale ve školce?
Dělá blbce z nás..Manžel je tak naštvanej, že nechce aby tam tchýně chodila (nepotřbujeme to, já jsem s mladším doma, ona tam chtěla jít sama, byla u doktora, tak měla paragraf z práce). Máte doma něco podobného? Jako naučila jsem se ignorovat spoustu věcí, spoustu věcí přecházím, neřeším, ale aby ze mě někdo dělal blbce ve školce, že nejsem schpná bez ní zaplatit ani nic, tak to je pro mě dost hrozný ![]()
Kdyby tam byla jiná učitelka, dovedu si představit jak by to vypadalo. Mě je 22 máme už druhé dítě, pro malou tam hodně chodí moje mamka, protože sem tam jezdím do práce, tak hlídá obě děti, ale v životě jsme nezaplatili nic pozdě, malá chodí pěkně oblíkaná, čistě, nic jí ve školce nechybí, je vždycky učesaná, všechno jak má být, ale pak tam přijde ona a dělá tam z nás neschopeny
Zakl.
Jako chápu tě, člověk vypadá jako blbec nebo nějaká socka co nemá na školku, ale s tím nic moc neuděláš, stejně se akorát urazí a že co je špatného, že jen chtěla pomoct, bla bla bla. Máme to podobné, tcháni jsou oba v důchodu, naše přijmy a úspory jsou opravdu dost jinde než jejich důchody a stejně mají furt pocit, že nám musí přispívat, něco kupovat (a pak se doma hádají mezi sebou co kdo zaplatí), zvlášť jsou ujetí na ovoce, takže posílají banány, mandarinky, jablka, minule už jsem se trochu utrhla, když se mě tchýně ptala zda máme ovoce, že peněz máme dost a taky nejsem idiot a ovoce taky umím koupit (máme ho opravdu dost a jím to většinou stejně jen já).
Nic si z toho nedělej i když tě to štve. Tchýně chce být důležitá. Když se něco takového dozvíš, tak si jen posteskni, že to tchýně dělá pořád. Oni ji za chvíli budou tak všichni brát. Nežijete pro lidi okolo, žijete pro sebe. Když si o vás někdo bude chtít něco špatného myslet, tak tomu nezabráníte. Berte ji s rezervou a myslete si svoje. Kdyby se válela opilá po silnici a vedle ní běhaly vaše děti, neřeknu ani slovo. Ale tohle jsou hlouposti a moudřejší ustoupí. Buďte to vy. ![]()
Máme to naprosto stejně a to je nám už přes 40. Tchyně za nás platí za psa a za popelnice, my ji to sice pak samozřejmě dáme, ale stejně se o nás vypráví, že to platí za nás. Příjde mi, že všude chodí platit schválně co nejdřív, aby to za nás mohla zaplatit
. Vypráví o nás, co všechno si nemůžeme dovolit a jak nás sponzoruje. Jednou řekla přede mnou, že si nemůžeme koupit lepší sýr, že musíme jíst eidam…to jsem fakt řvala
. Přitom vůbec neví, jak na tom jsme, ani co jíme. Tahá ze mě info, kolik beru, a protože jí nic neřeknu, myslí si a všude roztrubuje, že mám minimální mzdu
. Teď ji trochu bereme vítr z plachet. Děláme poměrně velkou rekonstrukci, tak ji docela sklaplo. I když samozřejmě nechápe, kde jsme na to my „chudáci“ vzali ![]()
Kvůli stokoruně musíte čekat na výplatu? V tom případě tchýni trochu chápu.