Nevyžádaná pomoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10007
12.2.16 11:19
@hanka.br. píše:
Kvůli stokoruně musíte čekat na výplatu? V tom případě tchýni trochu chápu.

Ale ne, tchyně zakladatelky zaplatila jak školkovné tak SRPŠ. Alespoň jsem to tak pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 11:19

@hanka.br. celkem s obedama a srps to delalo 1200, ano cekame kvuli 1200 na vyplatu, nevydim duvod to platit po castech, pokud je to do termínu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80472
12.2.16 12:07
@Anonymní píše:
Pokud něco dělám ráda, tak to druhému nebudu otloukat o hlavu a vykládat, jak jsem z toho udřená…

Otloukat o hlavu - co jim fakt poděkovat a říci, že si vážíte jejich pomoci a hotovo? Oni možná čekají na to uznání. Nakonec vy snad taky čekáte, když pro někoho něco děláte, ocenění, ne? Na pochvalu jedou děti, zvířata i dospělí - a podle vědců dokonce i rostliny mají rády milé slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.2.16 12:10
@Kallistó píše:
tohle by podle mě zbytečně vyústilo v konflikt :nevim:

Proč v konflikt. Naopak, oni by měli radost, že vám udělali radost, ne? Hele - ty prostě nechceš, aby dělali cokoliv, to je úplně jasné. Zase prostě - kdyby se tchyně na uši postavila, bude to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
12.2.16 12:22

@inkakřivák Reaguješ na starou diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
12.2.16 12:51
@Paoloska píše:
@inkakřivák Reaguješ na starou diskusi

Ano, právě jsem se chtěla omluvit - a navíc můj příspěvek patřil úplně jinému názoru. Takže omyl, omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 11:48

Mámina "pomoc"

Ahojte, mám hodnou fajn mámu, nikdy jsme neměly větší problém, ale teď to trošku drhne.
Jsem doma se 2 dětmi (necelých 5 let a 2,5 roku), 3. dítě na cestě. :) Obě holky jsou teď nemocné a já taky nejsem úplně OK a samotné rizikové těhotenství mě už docela zmáhá. Mám taky nějakou práci z domu, kde mi tak trochu hoří termíny…Tak jsem byla šťastná, když mi moje mamka nabídla, že si tento výden vezme v práci volno a pomůže mi tady. Žehlím věci pro miminko, vyklízím skříň, chystám kočár a podobně - termín máme začátkem června.
Od pondělního večera je teda máma tady a bohužel musím říct, že její pomoc je o ničem. :oops: Když jsem jí prosila, aby mi pomohla třeba s praním, žehlením nebo vyklízením, tak se vždycky rozpovídá o tom, jak dělám všechno blbě na poslední chvíli a že ona ve 36. týdnu rodila - já jsem ve 35. Ale neudělá nic, nepomůže. Táhnu třeba těžký koš do sklepa a poprosím ji, jestli by mi nepomohla. A ona místo pomoci spustí monolog o tom, že tohle vůbec nemám dělat sama a že to má dělat můj chlap a že je sobec, když mě to nechá dělat :roll:…Teď třeba obě holky spí a ona sedí na židli vedle jejich postele a kouká na ně. Asi už 2 hodiny. Když jsem jí říkala, že to není třeba, tak odvětí, že to je v pořádku, že ona se o to postará a že si můžu dělat svou práci. Jenomže mně tohle nepomáhá - holky by tam přeci mohly spát samy a na to tady nikoho nepotřebuju (pracovnu mám vedle jejich pokoje).
Ještě mě štve, že si neustále chodí na balkón kde s cigaretou v puse obvolává své známé, kterým se sebelítostivým podtónem zdůrazňuje, že teď je strašně zaneprázdněná, protože mně pomáhá s tím a tím a jak je to hrozně náročné. Furt jí leží v žaludku chlap, že málo dělá a nechává mě samotnou. Přitom ona s prominutím nedělá vůbec nic, jen mi kecá do toho, co dělám blbě (aniž by řekla, jak to tedy podle ní dělat dobře) a nadává na chlapa.
Hrozně mě to štve a cítím se zároveň trapně. Bojím se jí to takto do očí říct, protože je bohužel opravdu hodně urážlivá a bere si věci osobně, je to cholerik jak řemen. :cert:

• Citovat
  • Upravit
13048
24.4.19 11:55

Osobně si myslím, že s tvým chlapem má pravdu, pokud si to neděláš sama. Vůbec nechápu, proč an rizikovém taháš těžký koš a nepočkáš, až přijde domů partner.
Navíc ještě pracuješ na rizikovém z domu se dvěma malými dětmi. Tak něja si říkám, že zníš jako dost nezodpovědná osoba, která si potřebuje něco dokazovat.
Ovšem jí bych řekla to, co tady říkáš nám, protože je taky na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 12:03

@Sany80s Já ale nemám rizikové z důvodu hrozícího předčasného porodu. De facto můžu fyzicky dělat co chci, ale naše miminko má nemocné srdíčko :,( :,( - to je důvod naší rizikovosti. S tím ale koš nemá moc co do činění. Navíc to není nic padesátikilového, ale prostě koš s dětskými věcmi, možná tak 10-kilový, ale jednomu člověku se prostě blbě nese a tak jsem si myslela, že když už tady mám mámu, tak mi právě s takovými věcmi pomůže.
Asi jsem to napsala tak, že se chovám jako nějaká Rambo žena, která si musí dokazovat sílu, to ale vůbec ne. :mrgreen: Jen když už něco dělám, snažím se to dělat efektivně a pod pojmem „pomoc“ si představuju úplně něco jiného než dělá moje máma.
Je pravda, že chlap doma opravdu moc nebývá, v poslední době chodí z práce třeba v 10 nebo 11 večer, ale nedělá to schválně, prostě toho má teď moc a někdo nás živit musí.
Moje práce z domu taky není nic super náročného, jedná se o přivýdělek pár tisíc jednorázově. Slíbila jsem to v době, kdy se jevilo vše v pohodě, ale samozřejmě se to nějak zvrtlo a teď nestíhám… :oops:

• Citovat
  • Upravit
21091
24.4.19 12:03

Tak v rizikovém si teda dost zahráváš. Jinak bych jí dala koš s prádlem a poprosila, ať ho vyžehlí a složí. A šla si po svém. Jen se holt budeš muset smířit s tím, že to nebude podle tebe, ale podle maminky.

Jinak je škoda, že dospělá žena nedokáže svojí mámě říct, že je nějaký problém. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
24.4.19 12:06

Bych ji poslala domu. Krome prace mas ted navic jeste nervy :D Hlavne ji rekni, ze ti vadi, kdyz mluvi spatne o tvem muzi. At se klidne urazi, pokud to reknes hezky, je to jen jeji problem, ze si to nejak vezme proti sobe. Urazlivost neni duvod s dotycnou nekomunikovat. Jina cesta neni.
Tezke veci klidne nech az na manzela. Ja tohle znam, taky jsem mela tendenci udelat vsechno hned, ale jestli mas rizikove, tak se radeji prinut se trochu hlidat.

Jeste me napada, tu praci z domu nemuzes delat nekde jinde? Treba na notebooku nekde na zahrade? :think: Ze bys treba s praci zmizela na cele odpoledne, a ona pohlida deti. Ty si uz vynuti, aby se jim venovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
delora
24.4.19 12:07

@Sany80s proč je nezodpovědná? Protože na riziku dělá z domova? Předpokládám, že je to nějaká administrativa nebo šití, ne skládání uhlí sousedům nebo jaderný výzkum. Na koš bych se teda taky vybodla. Na mě taky od 30. Týdne gynekologové zkoušeli, že bych měla zůstat doma, protože je mimino menší, bez jakékoliv jiné patologieí. Houby s octem, jen by mi doma hráblo, chodila jsem poctivě do práce do posledního dne.
Zakladatelko, maximální asertivitu a mně vždycky skvěle fungovala technika zaseklé framofonové desky: “ jasně, ale já bych teď potřebovala… ano, to máš pravdu, přesto bych tě teď poprosila o…”

• Citovat
  • Upravit
Uslava
24.4.19 12:09

Ještě mě štve, že si neustále chodí na balkón kde s cigaretou v puse obvolává své známé, kterým se sebelítostivým podtónem zdůrazňuje, že teď je strašně zaneprázdněná, protože mně pomáhá s tím a tím a jak je to hrozně náročné.

Nejhorší je, že ona tomu sama věří. :zed: Takových pár znám a je dost zábavné porovnat to, co říkají s tím, co je opravdu pravda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.19 12:14

@Lenka_Hal Nenapadá mě, kde jinde pracovat. Mám stolní PC, ne notebook. V podstatě jen píšu, opravuju (dělám závěrečné formátování a korekturu prací). Na zahradě by to bylo fajn, taky mě štve, že jsem tady zavřená, když je venku hezky :)
Právě mi přijde, že jsem lemra až moc. Vždycky si naplánuju, co přes den udělám a stihnu sotva tak půlku. Time-manegement je moje velmi slabá stránka :mrgreen: Všechno mi děsně trvá. Nějak mám tendenci to svalovat na těhotenství, ale nevím nevím, jestli je to ten pravý důvod nebo je to obyčejná lenóra a neschopnost zorganizovat si práci :lol:

• Citovat
  • Upravit
21091
24.4.19 12:17
@Anonymní píše:
@Lenka_Hal Nenapadá mě, kde jinde pracovat. Mám stolní PC, ne notebook. V podstatě jen píšu, opravuju (dělám závěrečné formátování a korekturu prací). Na zahradě by to bylo fajn, taky mě štve, že jsem tady zavřená, když je venku hezky :)
Právě mi přijde, že jsem lemra až moc. Vždycky si naplánuju, co přes den udělám a stihnu sotva tak půlku. Time-manegement je moje velmi slabá stránka :mrgreen: Všechno mi děsně trvá. Nějak mám tendenci to svalovat na těhotenství, ale nevím nevím, jestli je to ten pravý důvod nebo je to obyčejná lenóra a neschopnost zorganizovat si práci :lol:

PAk ale asi bude mít maminka tak trochu pravdu ne?? Nejseš třeba po ní? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová