Nevyžádaná pomoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1937
19.1.12 11:32
Anonymní píše:
K-a-č-i-k píše:
beton :mrgreen:…třeba to dělají opravdu rádi a čekají za to „děkuji“ s projevem radosti?
Pokud něco dělám ráda, tak to druhému nebudu otloukat o hlavu a vykládat, jak jsem z toho udřená…

to máš pravdu, to je holý fakt, přesně takhle jsem tuhle větu jednou řekla tchánovcům, a od té doby už některé řeči neposloucháme, třeba by to pomohlo i u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.1.12 11:39

Zamknout zahradní nářadí :lol:

Co to zkusit tak, že jim děkujete, že jsou strašně moc hodní, ale že jste se na to s mužem moc těšili, až si to tam budete budovat a udržovat a zvelebovat a že když vám to udělají oni, tak z toho nemůžete mít takovou radost… Ale záleží na povaze - moje mamka s tchyní by toto pochopily, moje babička třeba ne - ta byla právě ten typ, co přemaluje „mladým“ čerstvě vymalovanou koupelnu, protože koupelna má být na bílo :lol:

Nebo vést rozhovor stylem, že přece nechcete, aby oni dřeli na vaší zahradě, že byste chtěli, aby si tam chodili jenom odpočívat, relaxovat, pít kafíčko…

Taky je možné, že se tak potřebují realizovat - co jim pořídit zahrádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.1.12 11:41

Aha, zahradu vlastní mají, tak to nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.1.12 11:55

Myslím,že tchánovci chtějí být pochválený,proto říkají,co udělali.Určitě by stačilo říct děkuji,občas pochválit.
Nač hned nasadit bojovný tón jednání,nač za tím vidět hned vše špatně.
Vždy je lepší v životě nejdřív vidět to dobré a až nakonec se zamyslet,zda je za tím něco špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
19.1.12 11:57

Jen nechápu, co je vede k tomu, že v tento čas v zimě mají nejvíc práce u baráku… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 11:59

No co je prostě úkolovat?
„Maminko“, až budete mít čas a chuť, tady bych potřebovala zasadit mrkev a támhle naproti pivoňky, na vás je vidět, že ráda zahradničíte, co říkáte? A tolik vám to jde! Semínka vám nechám na botníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.1.12 12:01

Mně takhle někdy tchýně při hlídání dětí někdy uklidí a já to nenávidím, už proto, že ona fakt umí uklidit víc jak já, takže je u nás vždycky co uklízet. Nepřehání to, ale pokud může, tak mi pověsí prádlo, umyje nádobí… pořád to nemám ráda, je mi nepříjemné, že se mi někdo hrabe v mých věcech, ale na druhou stranu už jsem pochopila, že ona moc jiná nebude a tak už to moc neřeším, před manželem si trošku ponadávám, ale jinak jsem se povznesla a jsem víc v klidu.

Pokud ale každému vykládají, jak se u vás nadřou… nevím, možná to s nima fakt probrat, když jim to zakážete úplně, bude zlo, ale prostě asi vysvětlit víc své představy nebo je zkusti „zabavit“ jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
19.1.12 12:01
Ywett píše:
„Maminko“, až budete mít čas a chuť, tady bych potřebovala zasadit mrkev a támhle naproti pivoňky, na vás je vidět, že ráda zahradničíte, co říkáte? A tolik vám to jde! Semínka vám nechám na botníku.

tohle by podle mě zbytečně vyústilo v konflikt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 12:05
Ywett píše:

Holka, tak to by bylo ještě horší, představa, jak o nás vykládají, že je úkolujem…

• Citovat
  • Upravit
13415
19.1.12 12:07

Já bych normálně poděkovala, pochválila a víc bych se k tomu nevyjadřovala, pokud by tchýně stále dokola mlela o tom, že se nadřeli, tak bych jim řekla, že se jich nikdo neprosil. Ty budeš mít snahu poděkovat, pokud ona i tak si povede svojí, pak bych jí řekla, že nemusela, že se jich nikdo neprosil.

Ještě otázka - jakto, že mají přístup k vám na pozemek bez vašeho svolení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.1.12 12:07

A co se stane, když jim manžel řekne, že si to nepřeje? Už v životě na vás nepromluví? Nebo budou chvíli naštvaní a pak bude klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 12:11
Anonymní píše:
Ywett píše:
Holka, tak to by bylo ještě horší, představa, jak o nás vykládají, že je úkolujem…

Z mého pohledu je jedno jestli vykládají, že se u vás chudáci nadřou, nebo jestli je chudáky úkolujte. Podle mě okolí je stejně přesvědčeno, že je úkolujete. Takhle aspoň budeš mít ředkvičky tam, kde si to představuješ.
Nebo prostě celou zahradu zatravnit, sem tam nějakej keř, a ať si to klidně jednou týdně posečou.
Mě kdyby někdo začal úkolovat, tak bych nehla prstem - prostě bych neměla čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 12:12

Oni jsou workoholici a ve svých 70 letech makaj, jak mi mladší si ani představit nedovedem. Jak jsem psala, já jim to neberu, ale tohle je moje soukromí, moje území, na mě to celou dobu působí manipulativně, pomoc nechtějí, nám bez žádání „pomáhají“ a pak fňukají, stěžují si a pomlouvají. Díky za odpovědi, ono to stejně žádné kulantní řešení nemá, buď se nadosmrti urazí, nebo si to musíme nechat líbit. Je nezměnim, musím sebe. Jak tady několikrát padlo, začnu to ignorovat. Dík :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.12 12:17
Veruš1 píše:
Já bych normálně poděkovala, pochválila a víc bych se k tomu nevyjadřovala, pokud by tchýně stále dokola mlela o tom, že se nadřeli, tak bych jim řekla, že se jich nikdo neprosil. Ty budeš mít snahu poděkovat, pokud ona i tak si povede svojí, pak bych jí řekla, že nemusela, že se jich nikdo neprosil.Ještě otázka - jakto, že mají přístup k vám na pozemek bez vašeho svolení? :think:

Bydlí vedle nás. Dům jsme stavěli na jejich pozemku, bývalý výměnek ze zahradou. Dnes manžel říká - největší životní chyba… Bylo by ale krajně neslušné jim tam zakázat vstup.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.12 12:18
Aladina píše:
A co se stane, když jim manžel řekne, že si to nepřeje? Už v životě na vás nepromluví? Nebo budou chvíli naštvaní a pak bude klid?

To už jsme zkoušeli mnohokrát, jenom říct to rozhodně nestačí, to vydrží tak týden…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová