Nechat se vyáčkovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, mohou po tobě chtít náhradu za ušlý zisk. Přijdeš o dovolenou, protože ti jí za každý neodpracovany den zkrátí a teda je to dost nemorální a pak nebrečet, až se k tobě zachová obdobně nějaký zaměstnavatel 😏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No neseš si cejch člověka, který je schopný hrubě porušit pracovní kázeň a plus to bude mít vliv i na poslední výdělky.
Já bych do toho nešel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Neodcházej. Ty se do takové firmy vyloženě hodíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si jako děláš pr.de.l, ne?
Jsi snem každého zaměstnavatele
Máš snad nějakou smlouvu a podle toho se řídit, ne? Většinou je 2 měsíční výpovědní lhůta. A nebo se přistoupí na dohodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
určitě bych tento způsob odchodu nevolila.
Věřím, že si člověk přeci jen chce zachovat nějakou morální úroveň a tak bych zašla za zaměstnavatelem osobně, či podala výpověď.
Varianta „vyáčkování“ by Ti do budoucna mohla uškodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostaneš výpověď pro hrubé porušení prac. kázně, ale bude o tom vědět jen nový zaměstnavatel… Příp. další zaměstnavatele už o tom vědět nebudou.
Další rizika nevím.
U nás se nedávno jedna kolegyně nechala vyačkovat. Na dohodu ji firma nepustila a ona měla nástup do nové práce…
Já sama o tom uvažují. Smlouva mi končí v září, když najdu do té doby nové místo a zaměstnavatel nebude chtít čekat a bude souhlasit, že mu nastoupit s tímhle odchodem z předchozího zaměstnaní, tak to udělám. Psychický nedávám celodenní směny a čím dřív skončím, tím lépe
- Citovat
- Upravit
A ty víš, že by tě nepustili dohodou? Třeba tě nikdo postrádat nebude. Jinak, jak píšou ostatní, pokud bude zaměstnavatel chtít, budeš mít problém.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše: Více
Taky si myslím… Jinak výraz - " nechat se vyáčkovat", velmi zajímavý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kromě toho, co už zaznělo, počítej také s tím, že pokud by ti to v nové práci nevyšlo a hlásila ses na úřad práce, nedostaneš (kvůli rozvázání pracovního poměru pro hrubé porušení pracovní kázně) podporu v nezaměstnanosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Nahradu usleho zizku. Napriklad. Nebo šrám na pracovní pověsti.
Taky se domnivam, ze pokud skonci PP na „paragraf“ za hrube poruseni pracovní kázně, muze mit problem i davkami, kdyby skoncila na pracáku. Novy zaměstnavatel to uvidi v zapoctaku a muze s ni ukoncit PP, jednoduse proto, ze nebudou chtit zamestnance, ktery laxne přistupuje k zákoníku prace a ke smlouvam. Zalezi na kultuře toho noveho zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zajima mě vás názor.
Dělám v jedné nejmenované firmě na kvalitě 2 roky, za poslední dobu se to tu hodně mění a vedení je horší a horší. Tudíž jsem začala hledat jinou práci. Příští tyden mě čeká pohovor a tak se chci zeptat, kdyby mě chtěli třeba od příštího měsíce, mám se nechat vyáčkovat a nastoupit do nové práce? Má to nějaký rizika? Jaky na to mate pohled?