Hloupá, pomalá a nešikovná, jak si najít a udržet práci?

Anonymní
11.7.24 21:07

Hloupá, pomalá a nešikovná, jak si najít a udržet práci?

Ahoj, potřebuji poradit a také se trochu vypovídat.

Dlouho jsem nemohla sehnat a udržet práci, mám za sebou mraky pohovorů, který mi jsem neprošla a cca 10 zaměstnání, kde mě brzy vyhodili pro neschopnost, důvodem je má nešikovnost, pomalost, nízká inteligence a asi i sociální neobratnost…přesto se mi nakonec podařilo zaměstnání najít, šlo o jednoduchou manuální práci, kde nebyl velký tlak na rychlost a já jsem zvládala a byla jsem spokojená. Jenže po dvou letech bylo moje míso zrušeno, a já se ocitla znovu na začátku. Chviličku mám novou práci a absolutně nezvládám, opravdu se snažím, ale nestíhám, a čím víc se snažím, tím je to horší, zmatkuju, dělám zbytečné chyby…

Vždy jsem byla hrozně nešikovná a pomalá, ale nijak zvlášť mě to netrápilo, protože jsem se (i přes svou inteligenci) dobře učila, ale vybrala jsem si špatný obor a práci v
něm nesehnala.

Na jednu stranu mám strach, že mě brzy vyhodí, na tu druhou by se mi ovšem strašně ulevilo. Nadřízený si zřejmě myslí, že se nesnažím a flákám se, takže mě dost,,dusí". Představa, že zítra zase půjdu do práce, ve mě vyvolává strach, mám nervy na pochodu a zažívací potíže…zároveň se nechci vzdávat.

Jakou práci by jste doporučili člověku jako jsem já?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2141
11.7.24 21:12

Jestli ráda čteš, tak antikvariát, knihkupectví, knihovna, tam mi to přijde celkem pohodové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5753
11.7.24 21:23

Tvůj písemný projev určitě nevypadá jako od někoho s nízkou inteligencí. Nepodceňuješ se jenom? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
11.7.24 21:39

Já bych ti doporučila zapracovat v terapii na sebevědomí. Hloupá rozhodně nejsi. Pomalá, kvůli pečlivosti, jsem také a stres je zabiják. Možná máš nízkou frustrační toleranci, z toho důvodu můžeš zmatkovat, dělat chyby atd.

• Citovat
  • Upravit
11197
11.7.24 21:47
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Promiň, ale máš dost zkreslené představy o tom, o čem je práce v knihovně. Rozhodně to není o sezení za pultem, čtení a rovnání knih do regálů podle abecedy.

Myslím, že i v knihkupectví to není žádné lehárko, soudím dle zkušenosti známých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
11.7.24 21:57

Mamka měla v práci holku, která si absolutně nevěřila, a všechno po sobě několikrát kontrolovala, až úplně přestala práci zvládat, nechodila na oběd. nebrala dovolenou, nestíhala, byla precizní a měla dobrou paměť - ale nakonec dala výpověď sama - šla pracovat do domova důchodců, úplně se tam našla, má sociální cítění - ale není to pro každého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2141
11.7.24 21:57

@Fazulina Neříkám leháro, ale že by tam měli nějaký tlak na rychlost mi nepřijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
11.7.24 21:59
@Pučálkovic.Amina píše: Více

ale musí na to mít knihovnickou školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.7.24 22:02

To se mi nezdá. Spíš máš nějaký imposter syndrome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
11.7.24 22:07
@Lil Kitkatt píše: Více

spíš trollí
tohle by nikdy hloupý člověk nesesmolil, ani za dva dny…
je to příspěvek k vyvolání emocí
jako je zde denně zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.24 22:44
@Lucy75 píše: Více
Že by člověk s nízkou inteligencí uměl napsat takový příspěvek prakticky bez chyb a dokonce věděl, co je věta vložená a napsal správně čárky? To určitě…… Já to vidím minimálně na gymnaziální vzdělání. Buď troll nebo bude článeček….. :mrgreen:
ale je to, teda, hodně průhledný.
  • Citovat
  • Upravit
1250
11.7.24 22:53

Já si taky myslím, že buď je to troll nebo někdo s podstatně sníženým sebevědomím nebo třeba i s nějakou diagnózou, která nesouvisí s inteligencí.
Ale pokud je to pravdivé, tak já bych šla prodávat do klenotnictví. Jen v poslední době jsem viděla asi dva inzeráty. A tam tedy žádný shon a davy lidí nehrozí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
11.7.24 22:59

Clovek s nizsi inteligenci, kterej se dobre uci..? To jsem jeste neslysela :D :think: Jinak rychlost nesouvisi s inteligenci, nesikovnost tez ne…casto naopak ti hodne inteligentni, nejsou moc zrucni… :) Takze hledej proste praci, kde se nehledi na zrucnost a rychlost…nevim, treba nekde u pocitacu…urcite se neco najit da…musis to zkouset, co ti sedne…jinak ja jsem taky treba na zacatku pomalejsi, nez si danou cinnost osvojim… :nevim: Bojim se, ze udelam chybu, tak jedu radeji pomaleji…jinak souhlas, dle psaneho projevu, nevypadas jako hloupa 8) Bud si tak malo veris, nebo si z nas delas dobrej den :P

• Citovat
  • Upravit
11197
11.7.24 23:26
@stinga píše: Více

Kupodivu nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
11.7.24 23:29
@Fazulina píše: Více

aha, tak tam může pracovat třeba jen s gymplem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat