Hloupá, pomalá a nešikovná, jak si najít a udržet práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sofie2013 ano, s tou knihovnou by asi záleželo na konkrétní pobočce. Jinak mě teď ještě napadlo vydávání ztrát a nálezů na magistrátu
nevíme kde zakladatelka žije, ale o tomhle jsem slyšela, že prý je to i dost dobře placené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co pečovatelka v důchoďáku?
Tam na ty lidi musíš pomalu, inteligentní moc bejt nemusíš a jestli jsi tlustá a ošklivá, bude každýmu jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 píše: Více
Menší pobočka by mohla být klidnější, ale je to o osobě knihovnice. Někde dokáže jedna paní vyzdvihnout knihovnu tak, že si do no zve školy, pořádá akce, dělá marketing atd… někde paní sedí a čte si a nic navíc neudělá… bohužel i tak to je…
V centrální knihovně sice nahradí práci automat na vrácení či půjčení, ale pořád z toho automatu ty knížky samy zpět do regálů nenaskáčou. My máme třeba výdejní box (něco jako Alzabox) a kupodivu je s ním víc práce, než kdyby si ten člověk přišel osobně a knizku si sám vybral. Takto musíme knihu vyhledat a jít vložit do boxu my. ![]()
Navíc, v knihovně nejde jen o půjčování a vrácení knih… Ale těžko vysvetlovat někomu, kdo to nikdo nedělal. My třeba teď novou kolegyni přijímáme, protože nestíháme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
Pardon, samozřejmě jsem myslela OZP-osoby se zdravotním postižením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je vtipné. Tak já vystudovala knihkupeckou školu s maturitou - nic lehkého a do knihovny jsem se kvůli tomu, že tam jsou ženské až do důchodu nedostala. A vy to nabízíte pomalé, neinteligentní a asociální osobě 🤣 🤣 🤣.
- Citovat
- Upravit
@Pepivaha píše: Více
Tak pokud jsi byla na výběrovém řízení, tak asi měli místo volné a nějaká důchodkyně zrovna odešla, ne?
Jinak ano, já doufám, že tam budu do důchodu, protože v našem kraji si jinou práci nenajdu, i kdybych chtěla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Připomíná mi to jednu moji známou, která má ADHD a dyspraxii. Takže i když je to milá a ne nijak hloupá žena, tak má složité najít a udržet práci, protože dělá chyby a je manuálně pomalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, soucitim, mam podobny problem. Rozebirala jsem to s terapeutkou, ta mi doporucila delat v socialnich sluzbach. Na cast praci staci zacit kurz az pri praci, pokud mas maturitu, stopro to zvladnes. Jdou to pozice jako asistent podporovaneho bydleni, domovy pro seniory, at uz jako pecovstelka, obcas i aktivizace hledani i bez vzdelani v oboru, terenni pecovatelka, azylove domy atd. Dle projevu hloupa nebudes, tam budou nejake dilci problemy, jak sama pises. Nebo taky asistent pedagoga, staci mesicni kirz nebo zacit az pri zamestnani. U techto praci se podobne hendikepy ztrati, chapu, ze mas male sebevedomi po tolika vyhazovech, taky jsem zazila, nejsem schopna delat nejakou dobrou praci, bohuzel ty socialni sluzby byvaji mizerne placene, ale zase se to da s podobnymi problemy zvladnout. Drzim palce a doporucuju terapii, musis byt na dne se sebevedomim, musis najit jiny typ prace nez mezi primitivy, kteri se ti posmivaji. Zkus zacit nejake organizaci treba chvili dobrovolnicit a to ti da praxi, dobry pocit a treba pomuze pak pri vyberku na nejakou pozici.
- Citovat
- Upravit
@PetraJ píše: Více
to jsem také psala hned z počátku diskuse, to bylo první, co mě napadlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pepivaha píše: Více
a proč by tam nemohly být ženské až do důchodu? to je divná úvaha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Děkuji, já to s těmi sociálními službami zkusím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Opravdu hloupý člověk si nikdy neuvědomí, že je hloupý, není toho schopen… Pro hlupáka každý hloupý, u sebe by chybu nikdy nehledal… Jak už tu někdo psal, můžeš mít klidně nějakou dys- poruchu, autismus, ADHD… To by mohli vysvětlovat zhoršené chápání, zpomalenost, sociální neobratnost. Ostatně hlupák by pojem sociální neobratnost neměl ve svém slovníku a už vůbec by nepobral jeho význam a nerozpoznal by to u sebe
.
Plus máš teda evidentně extrémně nízké sebevědomí. A taky když se pohybuješ jen mezi lidmi, kteří jsou řekněme ne až tolik inteligentní, tak tě to sráží dál. Iq tykve ale budeš mít těžko. Zkusila bych párat po tom, zda opravdu nemáš nějaký problém typu dys-/autismus apod. a rozhodně zapracovala na svém sebevědomí.
Btw co máš tedy vystudovaného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
Popis mi, prosím, práci v knihovně. Zajímá mě to, co vše děláte. Mohlo by to zajímat i další lidi. Pak si nebudou myslet, že jen půjčujeme knížky.
U nás pracovaly dvě mile paní a byly tam až do důchodu. Chodila jsem k nim snad 20 let a nikdy jsem neměla s ničím problem. Bohužel tam je další paní a teda ta co dokázala… Málem jsem tam přestala chodit úplně. Naštěstí tam již není jen ona a teď na ni narážím jen občas. Nikdy jsem takové chování nezažila. Doufám, že ji příště zase nepotkam. Od té doby tam nechodím už moc ráda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit