Hloupá, pomalá a nešikovná, jak si najít a udržet práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zakladatelka má podle mě jen smůlu v tom, že se neumí prosadit, je introvert, neprubojna, ale hloupá není. To ji jen srazí sebevědomí lidí, kteří nejsou zrovna inteligentní. A vyslechnout si od blbce poznámku na svou osobu, ze jsem blbec, tak se nad to musí povznést a rozhodně to nebrat tak, že to tak je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše: Více
Už jsem to tu psala ve více diskusích, jsem taková obhájkyně knihovníků
![]()
Já pracuji ve službách, tedy jsem ta, kterou potkáš každý den za pultem. Jsem na dětském oddělení. Naše knihovna úzce spolupracuje s místními školami a školkami, takže v podstatě tak od září do prosince a pak od února do května k nám chodí třídy, téměř denně. Děláme jim vzdělávací programy, které si samy vymýšlíme. Na různá témata, spojená s literaturou, kulturou, dějinami v regionu. Někdy máme za dopoledne 3 různé třídy…
Pasujeme cca 220 prvňáčků na čtenáře, samozřejmě s programem.
Vymýšlíme různé soutěže, stezky, aktivity pro děti při různých příležitostech…
Pořádáme kulturní či vzdělávací akce, takže komunikujeme s lektory a dalšími.
Zajišťujeme propagaci a marketing, tedy tištěné materiály, příspěvky v místním tisku, na sociálních sítích, děláme videa, spravujeme si webové stránky, které si samy plníme obsahem. Píšeme články do knihovnických plátků.
Knihy nakupujeme, katalogizátorka zadá do katalogu, knihy si samy obalujeme, opatříme razítky, štítky. A ano, řadíme do regálů dle abecedy nebo třídníku naučné literatury a fond udržujeme tak, aby se v něm dobře hledalo.
Hrajeme divadlo ve formě scénického čtení či vymýšlíme jiné ptákoviny na různé akce města
.
Píšeme si žádosti o granty a dotace a pak vymýšlíme, jak peníze smysluplně utratit.
Pořádáme příměstské tábory, kroužek, kempy v dobe menších prázdnin, akce pro děti, dílny, výlety, noc s Andersenem. Obsah a program si vymýšlíme samy včetně rozpočtu, nákupu, provedení, výroby kulis, kostýmů… a samozřejmě se samy aktivně zapojujeme, čím větší úlet, tím líp
.
Děláme školení učitelům MŠ, ZŠ a SŠ o současné literatuře pro děti a mládež.
Jezdíme pravidelně na školení, abychom se vzdělávaly v současných trendech oboru.
Mimo jiné teď např. jak pracovat s umělou inteligencí nebo virtuální realitou. Já teď například budu připravovat program pro deti a veřejnost ve virtuální realitě, získali jsme do knihovny několik setů brýlí pro VR.
Vedeme statistiky, tj. vyplňujeme tabulky v Excelu, různé ukazatele…
Chodíme na vítání občánků, kde předáváme dary rodičům novorozenců.
Děláme program pro děti 0-3 roky.
Já s kolegyní děláme 1× měsíčně dílnu Macramé, které jsme se naučily během covidu
. Chodí nám pravidelne 10 žen. Na každou dílnu se musíme připravit a výrobek si nejdřív několikrát vyzkoušet, samozřejmě mimo prac. dobu.
No a k tomu všemu sedím denně X hodin za pultem a půjčuju knihy, beru vrácené knihy, vracím do regálů, pomáhám čtenářům hledat, co chtějí, chystám objednávky, připravuji knihy do výdejního boxu atd., taková ta rutina.
Jsme v knihovně samé ženy, to proto ta tvrdá Y ve shodě podmětu s přísudkem ![]()
A hodně čtu, ale ne v práci, tam na to absolutně není čas… ![]()
Možná je toho ještě víc, teď mě třeba napadá, že máme na Facebooku soutěž poznávání knih z videí, ta jsme si samozřejmě vymyslely a natočily samy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A zkoušela jsi někdy IQ test? Nedovedu si představit, že by psycholog řekl klientovi, že je hloupý…
Nepřemýšlela jsi někdy o práci u zvířat? Třeba v ZOO často hledají ošetřovatele, není to bohužel moc dobře placené, ale určitě to je zajímavá práce. Nebo někde v útulku jako ošetřovatelka. Ke koním bys musela mít vztah a nějakou tu praxi.
Ještě mě napadá sanitářka v nemocnici. Kurz se dělá až po nástupu do zaměstnání a práce se liší podle typu oddělení, kamarádka to kdysi dělala.
Nebo třeba pokojská na hotelu, penzionu, tam bys měla klid na práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
Pisatelka píše o nízké sociální inteligenci stydlivosti atd. a ty ji doporučíš fakturantku? Ty asi vůbec nevíš co ta práce obnáší🤣. Mám za sebou dost zkušenosti na této pozici všude to je práce ve velkém tlaku na rychlost a hlavně to je o komunikaci z lidmi a navíc si dost často nárazník když zákazník s fakturou nesouhlasí a musíš to řešit (po telefonu pochopitelně). Sama mám 2 slabší DYS ale jinak dobrou soc. Inteligenci a všeobecný přehled na pohodu ale hlavně jsem hodne komunikativní.
Myslím že práce v soc. službách by mohla být pro tebe, tam se spoustu znevýhodněni ztratí tedy jak na které pozici. Pokud si úspěšně vystudovala grafiku musíš mít tedy slušnou představivost ale jak zužitkovat mě tedy nenapada. Určitě nejsi hloupá to ani náhodou jen prostě máš inteligenci jen jednim směrem, nechci střílet od boku ale podle toho co popisuješ používáš tak v 80 procentech jen jednu hemisferu mozku to bude asi hlavní problém proč si můžou lide myslet že jsi málo inteligentní, ale to by měl psycholog poznat, zkus změnit terapeuta vím že je to velmi těžké ale mohlo by to to pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše: Více
Tak to jsi toho neslyšela ještě hodně. Právě lidé s nižší inteligencí často mají ve škole lepší výsledky, protože se víc snaží, většinou se to učivo našrotí, i když většině věcí nerozumí. Naopak inteligenti můžou mít horší známky, protože na to dlabou. Znám osobně několik lidí, kteří jsou hloupí jako štoudev a školou proplouvali s vyznamenáním a někteří mají i vysokou školu. Naopak ti nejchytřejší měli známky průměrné a mají třeba jen maturitu. Dobré známky opravdu nesouvisí s inteligencí 😆 Takže v tomto případě ses moc netrefila 😁
Příspěvek upraven 17.07.24 v 10:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Begina píše: Více
A ty asi nevíš, že existují různé firmy a jsou v nich různé podmínky. V účetnictví pracuju přes dvacet let, takže nějaké tušení o té práci opravdu mám. Představ si, že jsou firmy, kde fakturantka pracuje v klidu a většina komunikace se odehrává po mailu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mosie píše: Více
Ano IQ testy jsem zkoušela několikrát, jednou jsem dopadla dobře, ale zpětně jsem zjistila, že jsem výrazně překročila limit.
Psycholog mi konkrétně řekl, že nemám moc fantazie, ale že to nevadí, protože každý nemůže být lumen (byla jsem v takovém projektu, pro podporu mladých lidí, kteří dlouho nemůžou najít práci, tam mi dělali psychologický profil).
- Citovat
- Upravit
No vidíš a já za 10 let nepoznala ani jednu firmu kde by to tak fungovalo 🤣 a to jsem pracovala i v malé rodine firmě a to bylo snad ještě horší 🤣.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Begina píše: Více
To je zase argument.
Ty jsi v takové firmě nepracovala, takže logicky nic takového neexistuje, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Podle toho co a jak píšeš si myslím, že rozhodně nemáš nízkou inteligenci. Nech si u dobrého psychologa vypracovat kompletní osobnostní profil, zkus si třeba i na internetu https://www.16personalities.com/cs a uvidíš, jaká jsi osobnost. Vsadila bych se, že máš nízké sebevědomí a myslím si, že i když nejsi sociálně obratná, tak budeš osoba citlivá, třeba v komunikace 1 na 1, tací lidé můžou pracovat s lidmi, ale individuálně. Já jsem třeba osobnost INFJ a sedí to na mě velmi dobře, jsem silně introvertní a občas si moc nevěřím, což je s věkem lepší. Mám poměrně vysokou inteligenci, ale co je to platné, když je člověk takový zmatkař, že jo. Že nemáš moc fantazie nemusí znamenat, že máš nízkou inteligenci. Navíc, inteligence je jen jedna část osobnosti, jsou i jiné, také důležité. Každý člověk má pro něco předpoklady a v něčem je dobrý, jen je potřeba to najít. Až to najdeš, tak získáš to chybějící sebevědomí. Ať je to co je to, hudba, zahradničení, kreslení, péče o rodinu, cokoliv. Ne každý je kariérní typ. Jen to v sobě najdi a žij život tak, abys byla spokojená, co si o tom myslí ostatní, to není podstatné. Klidně se objednej do Menzy na IQ test, vsadila bych se, že Tvoje IQ bude průměrné či nadprůměrné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To netvrdím jen jsem psala osobní zkušenost a že si to vzhledem k tomu nedokážu představit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraJ píše: Více
To jako vážně? To je hodně náročný na psychiku a dost dřina a fofr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marki1985 píše: Více
Nechapu, proc nekteri uzivatele zakladatelce doporucuji profese, se kterymi nemaji zadnou zkusenost.
Proc nekdo nenapise, ze je taky pomaly a nesikovny a dela bez problemu TOHLETO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, hloupa urcite nejsi. Hlupak nikdy nepochopi a nerekne o sobe, ze je hloupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit