Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nevím, jak to napsat, aby to nevyznělo jako inzerát. Kupovali jsme si teď sporťák Coletto Aveo a jsme s ním moc spokojení. Přemýšlíme, že bysme hluboký kočár prodali, protože nemáme moc místa a překáží nám tu a další dítě kvůli zdravotním důvodům plánujeme tak za 4-5 let, možná nikdy… Nevím ale, jestli hluboký kočár ještě nevyužijeme. Máme Inglesinu Magnum, která se dá předělat na sporťák a je ve fakt dobrym stavu, tak mi zase přijde líto mít jí tu a třeba už nikdy nevyužít. Co myslíte vy, využili jste třeba ještě v zimě u 18. měsíčního dítěte takovýhle kočárek?
Ahoj Smahulinko, já myslím, že pokud jste přešli na sporťák, že už hluboký kočár asi nevyužijete, takže bych ho s klidem prodala. V 18 měsících může být v zimě v pohodě ve sporťáku ![]()
My už jsme také ve sporťáku a vím na 100%, že do hluboké korby již nepůjde, jelikož se mu tam již nelíbilo a ve sporťáku je spokojen, že vidí.
Ahoj…
taky pokud další dítko chcete až za 4-5 let,taky bych kočárek prodala,pokud máš sporták.....
v zimě stejně bude v něm…
My jsme taky ve sportáku a zatím jsem prodala hlubokou korbičku.....
ale já chci další dítko dřív,tak si pak kdyžtak jen koupím jinou korbu ![]()
U 1,5 roku starého dítěte hluboký kočár opravdu nevyužiješ… s klidným srdcem ho prodej.
Děkuju za odpovědi. Mě jde právě o to, že se dá předělat na sporťák a má velká nafukovací kola, ale zase si myslím, že tady v zimě projedu i s tím Colettem a hlavně chci využívat sáňky. Asi s těžkým srdcem půjde z domu ![]()
myslím si, ře s tím Colettem při běžné zimě projedeš a když bude hodně sněhu, přesedláš do sáněk. Jestli budete tak dlouho čekat na druhé, tak to nemá cenu skladovat. Jinak Inglesina je úžasná a já na ní nedám dopustit. pravda je, že jsem do ní dávala na zimu ještě 16m dítko, když u nás napadly závěje. právě v té úpravě sporťákové.
Smahulinka-tak pridam svou zkusenost,i kdyz budu za blazna
.Ja mam totiz magnum schovany po prvnim a ted budu mit druhe temer za sest let(ale skutecne je jako novy-vim,rikate si posuk
)
S prvnim jsem jezdila v zime i v roku a pul,kdyz byly velke zaveje,ale ja mela sportak s mensima kolama,tak to v kupach snehu bylo magnumem pohodlne.
Puvodne jsem chtela druhe driv,pak uz jsem prodej kocarku jen odsouvala..no a ted ho vytasim ![]()
Já měla ten samej kočár, když se předělal, tak z něj byl normální sporťák, akorát jak jsou děti větší, tak za hlavou se to jakoby zvedá (do tvaru korbičky), takže musíš zvážit, jestli se bude mít dítě jak opřít, aby ho to nenutilo do předklonu (hlavu), snad víš, co myslím, kvůli tomu jsme ho pak museli u druhého vyměnit za velký sporťák (jané slalom), syn byl o dost větší než dcera, ta v něm odjezdila víc, u ní jsme ho měli jako sporťák, kola jsou fakt super, projeli jsme v pohodě závěje. Teda když tlačil manžel. ![]()
těžko odpovídat.
colleto aveo neníkočár do terénu. prostě nemá nafukovací kola, není to ono. záleží proto, jaké výlety podnikáte. nebo máte li nějaké další řešení typu šátek, uvažujete o vozíku za kolo apod.
inglesina magnum není jen hluboký kočárek, je to i sporťák, naavíc s otočným sezením.
o zimě to není, to stejně těžko projedenš s čímkoliv krom saní. ale záleží to spíše na vašem životním stylu a zda potřebuješ i kočárek do terénu.
pokud ne, vzhledem ke koupi avea, klidně ho prodej. čím dřív, tím líp.. (záruka atd).
Děkuju všem za odpovědi. Právě, že žijeme docela aktivně
, ale zatím jsme Colettem docela v pohodě všude projeli a snažíme se vybírat spíš lepší terén, aby nebyla malá moc vydrncaná. No, uvidím, co na to manžel, ten ho chce spíš prodat…
Ahoj, tchýně má v garáži starou Libertu. Kdo nevíte, tak je to klasickej hlubokej kočár s pružinama ze 70. let. Když jsme jezdili k babičce, tak jsme si nebrali náš kočár, protože když přišlo na Jardu spaní, vrazili jsme ho do Liberty, nádherně uhoupali a spal v ní jak doma ve svý postýlce - pohodlí tam měl dost a dost
A když v Libertě spala sestřenice, tak Jára spal ve svým sporťáku. zabalenej v dekách, a jak mu bylo ![]()
Chci říct, jestli neplánujete v brzké době dalšího potomka, tak bych byla pro prodej. Využijete ho asi fakt jen minimálně azybtečně bude zabírat místo a stárnout. Dítě se fakt vyspí i ve sporťáku, akorát je třeba dávat víc pozor, aby se při vrtění nevyvrtěl ven ![]()
smahulinka píše:
Děkuju všem za odpovědi. Právě, že žijeme docela aktivně, ale zatím jsme Colettem docela v pohodě všude projeli a snažíme se vybírat spíš lepší terén, aby nebyla malá moc vydrncaná. No, uvidím, co na to manžel, ten ho chce spíš prodat…
prodej a kupte si manducu nebo bondolino nebo podobné nosítko - používáme ho místo krosny..(a to má Vojta 14kg..) je to super, na výlety do přírody, až bude prcek více chodit, ale i teď.. ale až bude chodit, nebude tě bavit tahat do přírody kočár.. ![]()
Já mám Patron Apollon alux - je to taky hluboký / sporťák, k tomu Pliko. A Patrona se rozhodně zbavovat nehodlám. Ještě teď v roce ho mám v „hluboké“ úpravě - samo bez vložné tašky
, ale místo madla mám nasazené krytí nožiček a používám ho, když v něm dávám Samíka ven spát. Stejně tak, když vím, že jedu ven v čase spánku nebo vyloženě kvůli spánku, tak jedeme s „velkým“ kočárem. Když se vzbudí, tak mu zvednu opěradlo a je jak ve sporťáku. Taky když jedu do terénu, tak je lepší jet s nafukovacíma kolama. Vždycky mě překvapí, jaké nerovnosti to zvládne, aniž by to Samík zaregistroval a s golfáčem bych to musela děsně „řešit“.
Přijde mi, že máš „složení kočárů“ podobné, i když to Coletto je určitě bytelnější a má větší kola, než golfky - ale do terénu taky asi moc nebude.
Jako, já jsem ráda, že mám oba a myslím, že ještě budu. V zimě určitě. Ale jestli Inglesinu fakt nevyužiješ, tak je samo blbost to schovávat pro druhé dítě, které bude za dlouho. Jestli si nejsi jistá, nech si ji ještě měsíc. A když fakt zjistíš, že jenom stojí doma, tak to prodej ![]()
tak mi sice máme opak,že se zbavujeme nepoužitého golfáče a jezdíme pořád v hlubokým,teda je přestavěnej na golfáš,ale má pevnější kostru,lepší kolečka,je větší,pohodlnější a malej naprosto spokojenej,ikdyž ho máme jen do obchodu,ale v tvém případě bych jej asi prodala,…když plánujete děti později,ikdyž mi jsme na tom podobně,tak za 5let další,…ale mi si kočárek necháme,jsem s ním spokojená a zatím jezdíme bez vady po docela drsných terénech,… ![]()
Děkuju moc všem za odpovědi. Od tý doby, co máme sporťák, jsme zatím nemuseli Inglesinu vyndat. Asi počkáme ten měsíc a když se nic nezmění, tak ho prodáme.