Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem na vazkach,
Od malicka nemam rada sve prijmeni, je smesne a stydim se ho vubec vyslovit, ostatni rikaji, ze to tak strasne neniale pro mne je
uz drive jsem premyslel ze se nevham prejmenovat ale nebyl padny duvod, az ted co jsem zacala pracovat vice s lidma a musim se porad predstavovat jsem se rozhodla, ze do toho pujdu- mozna. Mame v rodine jedno hezke prijmeni krere bych rada prevzala - ale bez prechyleni. Cela nadsena jsem tohle oznamila kamaradkam a priteli ze mne podpori ale akorat mi rekli, ze jsem blba a ze vymyslim kraviny ale mne by to fakt ulehcilo zivot
, prijmeni zde nechci psat ale prosim o nazor, zda byste do toho sli nebo ne a co byste si mysleli o cloveku, ktery se nechal prejmenovat.
@Leali Nemyslela bych si o něm vůbec nic, bylo by mi to srdečně fuk, pouze tedy pokud má žena nepřechýlené české jméno, tak mě to přijde směšný, ale to je můj problém ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Leali Nemyslela bych si o něm vůbec nic, bylo by mi to srdečně fuk, pouze tedy pokud má žena nepřechýlené české jméno, tak mě to přijde směšný, ale to je můj problém
Citim to uplne stejne. Je mi celkem jedno kdo se jmenuje Papousek, Opickova nebo Vykouril.
@Šarlota4 píše:
Citim to uplne stejne. Je mi celkem jedno kdo se jmenuje Papousek, Opickova nebo Vykouril.
To jo, ale třeba Jarmila Novák na mě působí fakt divně.
@j.a.n.i1 to je samozrejme smesny, ono to projmeni uplne ceske neni a prechylovat ho prave proto nechci
Stejně se pravděpodobně přejmenuješ, tak bych si počkala na svatbu:-) Ale jinak by mi to bylo jedno - teda kromě toho přechýleného příjmení, to obvykle nechápu.
Nedělala jsem si změnu přímenání, ale dceři jsme rušili přechýlení, právě proto, že má cizí přijmení
Já jsem si změnila směšný příjmení hned v 18 letech a rozhodně toho nelituju
Jdi do toho, máš mou podporu. ![]()
@Leali A nechceš počkat, až si tě přítel vezme?
Jeho příjmení se ti líbí? Já bych o přejmenování uvažovala jenom v tom případě, že by všem při mém představování cukaly koutky.
@Martina D. To mne teda cukaj a rekla bych ze i lidem kolem mne obcas.. Spis se ho stydim vyslovit, neumim se s tim zzit.. Kdybych mela klasickx cesky prijmeni jako novakova nebo svobodova.. Ale to moje je fakt smesny a ve skole si ze mne vzdycky utahovali
@Leali Akorát tedy bacha na to, že změna příjmení je podstatně větší pakárna, než změna po svatbě, protože bys měla vyměnit všechno.
@Leali Tak pokud máš s tím příjmením takový problém, změň si ho a neřeš, co si myslí ostatní, oni nežijí tvůj život. A navíc si myslím, že ostatní si za pár měsíců zvyknou a bude klid.
Znala jsem jednoho šukala i pani Plesnivou. Takze je to jeste horsi? Ja bych si kdyz uz jsi to vydrzela do dospelosti tak bych si pockala na svatbu…jo v 15 by to mozna bylo neco jineho…
@Alyss1 Já zase „znala“ Šoustala a byl asi v klidu, když si příjmení nezměnil ![]()
Já měnila příjmení, stálo to 1000 Kč a žádná pakárna s tím nebyla… Pak jsem se vdala a mám znovu jiné. Hold párkrát navštívíš úřad… Není to tak hrozné. A pokud je svatba s přítelem v nedohlednu a Ty se opravdu stydíš své příjmení vyslovovat, klidně jdi do toho…
T.