Nechat si změnit příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
29.2.16 16:04

Nechat si zmenit prijmeni

Ahoj holky, jsem na vazkach,
Od malicka nemam rada sve prijmeni, je smesne a stydim se ho vubec vyslovit, ostatni rikaji, ze to tak strasne neniale pro mne je :D uz drive jsem premyslel ze se nevham prejmenovat ale nebyl padny duvod, az ted co jsem zacala pracovat vice s lidma a musim se porad predstavovat jsem se rozhodla, ze do toho pujdu- mozna. Mame v rodine jedno hezke prijmeni krere bych rada prevzala - ale bez prechyleni. Cela nadsena jsem tohle oznamila kamaradkam a priteli ze mne podpori ale akorat mi rekli, ze jsem blba a ze vymyslim kraviny ale mne by to fakt ulehcilo zivot :D, prijmeni zde nechci psat ale prosim o nazor, zda byste do toho sli nebo ne a co byste si mysleli o cloveku, ktery se nechal prejmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101536
29.2.16 16:12

@Leali Nemyslela bych si o něm vůbec nic, bylo by mi to srdečně fuk, pouze tedy pokud má žena nepřechýlené české jméno, tak mě to přijde směšný, ale to je můj problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.2.16 16:14
@j.a.n.i1 píše:
@Leali Nemyslela bych si o něm vůbec nic, bylo by mi to srdečně fuk, pouze tedy pokud má žena nepřechýlené české jméno, tak mě to přijde směšný, ale to je můj problém :)

Citim to uplne stejne. Je mi celkem jedno kdo se jmenuje Papousek, Opickova nebo Vykouril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
29.2.16 16:16
@Šarlota4 píše:
Citim to uplne stejne. Je mi celkem jedno kdo se jmenuje Papousek, Opickova nebo Vykouril.

To jo, ale třeba Jarmila Novák na mě působí fakt divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.2.16 16:17

@j.a.n.i1 to je samozrejme smesny, ono to projmeni uplne ceske neni a prechylovat ho prave proto nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
29.2.16 16:18

Stejně se pravděpodobně přejmenuješ, tak bych si počkala na svatbu:-) Ale jinak by mi to bylo jedno - teda kromě toho přechýleného příjmení, to obvykle nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.2.16 16:19

Nedělala jsem si změnu přímenání, ale dceři jsme rušili přechýlení, právě proto, že má cizí přijmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.2.16 16:19

Já jsem si změnila směšný příjmení hned v 18 letech a rozhodně toho nelituju :-D Jdi do toho, máš mou podporu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
29.2.16 16:22

@Leali A nechceš počkat, až si tě přítel vezme? :-) Jeho příjmení se ti líbí? Já bych o přejmenování uvažovala jenom v tom případě, že by všem při mém představování cukaly koutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.2.16 16:24

@Martina D. To mne teda cukaj a rekla bych ze i lidem kolem mne obcas.. Spis se ho stydim vyslovit, neumim se s tim zzit.. Kdybych mela klasickx cesky prijmeni jako novakova nebo svobodova.. Ale to moje je fakt smesny a ve skole si ze mne vzdycky utahovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
29.2.16 16:28

@Leali Akorát tedy bacha na to, že změna příjmení je podstatně větší pakárna, než změna po svatbě, protože bys měla vyměnit všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
29.2.16 16:31

@Leali Tak pokud máš s tím příjmením takový problém, změň si ho a neřeš, co si myslí ostatní, oni nežijí tvůj život. A navíc si myslím, že ostatní si za pár měsíců zvyknou a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.2.16 16:34

Znala jsem jednoho šukala i pani Plesnivou. Takze je to jeste horsi? Ja bych si kdyz uz jsi to vydrzela do dospelosti tak bych si pockala na svatbu…jo v 15 by to mozna bylo neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
29.2.16 16:39

@Alyss1 Já zase „znala“ Šoustala a byl asi v klidu, když si příjmení nezměnil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
29.2.16 16:40

Já měnila příjmení, stálo to 1000 Kč a žádná pakárna s tím nebyla… Pak jsem se vdala a mám znovu jiné. Hold párkrát navštívíš úřad… Není to tak hrozné. A pokud je svatba s přítelem v nedohlednu a Ty se opravdu stydíš své příjmení vyslovovat, klidně jdi do toho… ;) T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze