Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dcera má jedno n a přijde mi to v pohodě, u těch dvou by musela upozorňovat, že má dvě. Mariana je normálně v kalendáři s jedním (8.9.)
@Anonymní píše:
Ani jedno.věř mi
Na to jsme se neptala, jméno máme vybrané dávno, jen přemýšlíme nad tvarem (už první dcera nemá českou verzi jména, jelikož manželova rodina je z ciziny)
@Anonymní píše:
Na to jsme se neptala, jméno máme vybrané dávno, jen přemýšlíme nad tvarem (už první dcera nemá českou verzi jména, jelikož manželova rodina je z ciziny)
v tom připadě bych se držela nastaveného trendu ![]()
@Gosi trend je mi celkem volný
sama nemám ráda, když se dávají nečeská jména k česky znějícímu příjmení..proto se snažím s výběrem i tak držet při zemi ![]()
To první, ať nemusí všude vysvětlovat, že se píše se dvěma n.
@Anonymní píše:
@hanucha první dcera taky není v kalendáři. vlastně vůbec.
no mi to přijde s dvěma n jako ten časopis
každopadáně je to nádherný jméno, zatím jsem nepřišla na lepší a to už ho má dcera přes osm let
dobře jste vybrali ![]()
Dřív se mi líbilo se dvěma „N“, ale co mám Marianku v blízkém okolí už dávám přednost tvaru s jedním „N“.
My budeme dávat se dvěma. Taky musím celý život vysvětlovat, že jsem Karolina s krátkým i
Každopádně mi Mariana spolu s naším příjmením přišla taková neúplná, se dvěma mi zní tak nějak správně ![]()
Ahoj holky..jen tak pro zajímavost zakládám..jaký tvar jména se vám víc líbí? Mě osobně na oko víc ten druhý tvar, ale zase bude pak holka muset všude podotknout „s dvěma en“
co myslíte? (Už u první, která je Valentina, bude muset říkat „s krátkým měkkým“
)