Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím. ja se snad tady propadnou hanbou.mam 3,5 letého synka a za žádnou cenu ho nemuzeme odnaucit bez plinek
když tu plinku nemá, strašně řve, počurava se na zem i do postele a to tak že několikrát za den převlikame postele, venku bez plenek taky nespolupracuje. vubec mu nevadí že je pocuraný, a bez plinky se ani nevykaka. nepomahají domluvy nic
a toho učíme cca měsíc. na nočník si vůbec nesedne a na wc byl snad jednou a pak nic.uz vážně nevim
má to tady někdo podobně.?
A jak to vaše učení vypadá? Je to kluk, při čůrání už může klidně stát. Zkusili jste mu to ukázat? Nekřičíte na něj když se počůrá? Tohle chce opravdu obrnit nervy a používat pozitivní motivaci.
Podle mě se stydět nemusis, některým dětem to jde pomaleji, ale nakonec nikomu ta plena nezůstane zejo
Ja bych ho zkusila nějak motivovat, odměňovat… ve svým věku už je dost velký aby to pochopil. Případně jestli mate v okolí nějaký miminko, v rodine, u kamarádů které zná, vysvětlit ze plina je pro malý a ne pro velký kluky, něco na ten způsob. Dcera se takhle asi ve 2,5 zbavila dudlíku,,,poslali “ jsme ho poštou miminku kamosky, pochopila
Jinak asi vytrvat a proste ho bez te pleny doma nechat.
Až se oteplí sebrat ji i na ven a muže chodit curat ke stromu.
Klid to půjde ![]()
Ve 3,5 letech ucite teprve mesic? Jak to učení vypadá? Co doktorka na trilete prohlidce? Pokud je mentálně v pořádku, močové cesty taky v pořádku, tak to v tom věku už pochopit musí. Obehala bych tedy patřičná vyšetření, a pokud by bylo vše v pořádku, plinku bych prostě sebrala a už nikdy nedala. Max na to kakani, aby mu nevznikl nějaký blok, ale i to bych se snažila zbytečně nepestovat.
Hele, u nás to bylo to samé. Teď jsou malému 3,5 roku a až teď (tak měsíc) to fakt klapne s čůráním tak, že si řekne sám i venku a doma chodí sám. Ale, musel rovnou na záchod a vestoje, v sedě to nehrozí, klidně by se radši počůral do kalhot. Ale do postelí a podobně nám tedy nikdy nečůral, naopak, většinou se někde schoval a přišel už mokrý. To je mi u vás divné. Jsi si jistá tím, že to cítí? Chová se jinak, jako jeho vrstevníci?
Ahoj my to měli u dcery. Bez plenky křik jako by jí na nože brali ![]()
Nechala jsem to tak. Chvíli po 4 narozeninách přišla s plenou v ruce a šla na záchod
každé dítko na to přijde časem samo až bude připravené ![]()
Pozitivni motivace. Za kazde vycurani do nocniku samolepka. Za 10 samolepek odmena a nebo jednoduse za kazde vycurani do nocniku 1 lentilka, jestli je na sladke a vam to neva. Jinak takova norma na zvladnuti nocniku jsou 3 roky, takze bych se zamyslela nebo poradila s doktorkou, jestli je vse ok.
Jak uz tady psaly, jak to uceni probiha? Motivujete? Zkousite pisoar, zachod, hraci nocnik? A proc ucite tak pozde? To nesel ve 3 letech do skolky? Hlavne pokud je mentalne o. k. tak by si mel uz uvedomit co dela, ze cura, mel by ovladat mocovy mechyr. To ze vam cura vsude - postel, zem a nevadi mu to, tak to v poradku v tomto veku neni. Kdyby se pocural a rval, ze se pocural, tak nereknu, ale toto uz bych resila s doktorkou. A co vam rikala na 3 lete prohlidce? Protoze nase mudr resila i to, jestli jsou pleny ve třech letech jen na noc! Dcera byla bez plen uz ve 2 letech, davali jsme na nocnik po spinkani, kdy jeste v polospanku se vyčůrala, pochvalili jsme, dali nalepku a lentilku. Chodila curat se mnou na zachod, s manzelem. Venku curala na kyticky, rikali jsme ze hezky porostou a pokvetou. Takze zkuste takto, pokud ale vubec nechápe a neuvedomuje si, ze čůrá, resila bych s mudr
Mame stejný problém, kluk 3,5 trpi zacpou nechce kadit na wc ani na nocnik. Neurolog poradil vratit plyny, bohužel s plynama nechce curat do wc ani na nocnik Plyny jsme sebrali před 2.rokem.Od te doby cural na nocnik. Kakani velký problem.Ze školky jsem nosila umazane slipy, tam taky zadržuje. S curanim problém nebyl.Ted uz ma 3.tyden plynu kvuli kakani, ma vecne spinavy zadek.Driv jsem davala slipove vlozky do slipu. Bohuzel zlenivel a nechce curat na nocnik. Vycura se jen rano a vecer ve stoje do wc. Nadavam si ze jsem doktora poslechla a vratila plynu.
Je dost umanuty.Mam dilema kvuli skolce, jestli nechat plynu, treba se bude stydět a bude chtít zpět slipy. V kvetnu se pry otevrou zase školky.
Ma to někdo podobné?
Když jsem odnaučovala dceru od plínek, tak týden dělala potřebu do kalhotek. Pozitivní motivace nic moc, nemám moc trpělivosti, tak jsem jí za to vynadala. A zabralo to. Za týden si říkala a bez plen byla i na noc (2,5 roku). Někdy vysvětlování a říkání - to přeci nevadí, že ses počůral, nestačí.
Někdy zabírá na dítě být v tomto tvrdší, dítěti vynadat, aby si nemyslelo, že mu to bude procházet. ![]()
Kdyby mně dítě schválně čůralo do postele a na koberec, tak by jednu schytal.
Můj názor.
Nám zabrala tato metoda už u dvou dětí, teď se chystám na třetí ![]()
https://www.vanickovani.cz/…avit-plenek/