Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Gretchen píše:
Tak ja jeste pockam a budu to prubezne zkousetTaky mi prijde, ze mu na tom nejvic vadi ty roztazeny nohy, i kdyz pouzivam novorozeneckou vlozku
jo vlastně, to mi taky přišlo, že jí vadí ty roztažený nohy… a pak jak povyrostla, a i si zvykla, tak to bylo ok
Naše Linda vzala Manducu na milost asi v půl roce. Jinak - řev, usnutí, probuzení, řev. Ale jak ji začlo zajímat okolí, tak to šlo a teď (10 m) jak si ji nasazuju, už se na mě směje. Zkus vydržet, taky jsem se bála, že nákup byl zbytečný.
Já bych to ještě zkusila venku. Ono pohupování je prostě jiné, než rázná chůze. Tak prostě seber kočár, hoď do něj manducu, odjeď mimo civilizaci, schovej kočár v pangejtu, dej dítě do Manduky a vyraž. Dej tomu 10-15 min a bude jasno. Pokud to nevyjde, hod jí do skříně a zkus to každé 2-3 týdny znovu.
Přidávám se k ostatním, taky bych dala manduce ještě šanci, zkus ji hodit na chvíli do skříně a vytáhnout za pár týdnů.
Můj malý byl hodně plakací miminko, ale šátek jsem pořizovat nechtěla a v babyvaku se mu nelíbilo, přesto jsme v necelých 4 měsících pořídili manducu a zalíbilo se mu v ní téměř okamžitě. Občas teda má den, kdy mu něco přeletí přes nos a řve tam bezdůvodně, ale ve většině případů je spokojený.
A v jaké poloze nosíš v náruči?
Manducu bych neprodávala,ještě na ni dojde
Já v ní nosila až dýl,první půl rok jsem nosila převážně v kolíbce v šátku.
miska7 píše:martiiik píše:možna je to blbost ale zkusila jsi na kočár něco pověsit? Malá v něm taky dost plakala a teď když kouká na visící hračku je klidnější.
Taky doporucuju neprodavat a zkusit treba za tyden, dva… Malej mi v ni nechtel byt, koupila jsem ji cca v jeho 2 mesicich, pokazdy brecel. Taky jsem z toho byla nestastna, ale po par tydnech jsem vyzkousela znova a byl ticho a cucel okolo (prijde mi, ze uz mu mozna neni tak neprijemny to roztazeni nohou). Ted chodim do mesta s Manducou, sice jsem ovesena, ale alespon nechodim v revu-kocar nesnasi od narozeni, takze prochazky na nic (a to jsem se tesila, jak budu s kocarem a psy brouzdat po lese)-z toho jsem teda zklamana dostTo kdyby mel nekdo radu.....
Souhlas s Alpakou, musíš vyrazit ven
My to měly taky tak, dcera v šátku (i v kočárku) neřvala jen tehdy, když jsem pochodovala. Nějaké pohupování a natřásání doma ji nezajímalo.
martiiik píše:
To bohuzel nepomahaHracka tam visi asi od mesice veku. Kdyz zacal vnimat, tak jsem mu dala kazdou z jedny strany, aby na ne dosahl, takze si tak 10 min s nima hraje a pak zbytek cesty rev
![]()
No hruza, mam kocar na dve veci…
miska7 píše:martiiik píše:možna je to blbost ale zkusila jsi na kočár něco pověsit? Malá v něm taky dost plakala a teď když kouká na visící hračku je klidnější.
Taky doporucuju neprodavat a zkusit treba za tyden, dva… Malej mi v ni nechtel byt, koupila jsem ji cca v jeho 2 mesicich, pokazdy brecel. Taky jsem z toho byla nestastna, ale po par tydnech jsem vyzkousela znova a byl ticho a cucel okolo (prijde mi, ze uz mu mozna neni tak neprijemny to roztazeni nohou). Ted chodim do mesta s Manducou, sice jsem ovesena, ale alespon nechodim v revu-kocar nesnasi od narozeni, takze prochazky na nic (a to jsem se tesila, jak budu s kocarem a psy brouzdat po lese)-z toho jsem teda zklamana dostTo kdyby mel nekdo radu.....
Jéje doma by mi v Manduce taky nebyl, než si obuji boty tak je řev! až když vyjdu do lesa hooodně rychlým krokem, tak se uklidní a je spokojený, bude mít 6 měsíců a nosím ho od 6 týdnů.. určitě bych ji ještě neprodávala, může se hodit i za půl roku nebo rok! Zkus teda někde vyjít, já ji používám jen ven…
agy píše:
Manducu bych neprodávala,ještě na ni dojdeJá v ní nosila až dýl,první půl rok jsem nosila převážně v kolíbce v šátku.
V naruci nosim vetsinou „na lezato“, to se mu libi, nosi se rad. Napadlo me zkusit nejaky babyvak, ale jestli to poridim a malej v tom bude rvat stejne jak v manduce, tak uz me manzel asi zabije za vyhozeny penize ![]()
Gretchen píše:agy píše:V naruci nosim vetsinou „na lezato“, to se mu libi, nosi se rad. Napadlo me zkusit nejaky babyvak, ale jestli to poridim a malej v tom bude rvat stejne jak v manduce, tak uz me manzel asi zabije za vyhozeny penize
Manducu bych neprodávala,ještě na ni dojdeJá v ní nosila až dýl,první půl rok jsem nosila převážně v kolíbce v šátku.
Možná by se mu opravdu víc líbilo v kolíbce,já tedy vak měla,ale musela jsem ho furt jednou rukou přidržovat,tak jsem pořídila šátek a pohoda.Ale nejdřív zkus v manduce vyrazit ven,jak radí holky
Dej vědět,jak se to vyvíjí ![]()
A nebo kup šátek. Ten se neztratí. Můžeš tam navázat jak na stojáka, tak do kolíbky. Kolíbky jdou i na obě ramena, ne jen na jedno, jako babyvak. Dítě tam neklimbá, nemusíš přidržovat. A je to pohodlnější, než zátěž na jedno rameno.
Tak jsem dnes pri venceni naseho pejska zkusila vzit maleho do manducy, nez jsem dosla ven tak rev, venku bylo chvili ticho, prcek se fascinovane rozhlizel kolem sebe
, pak si ale asi vzpomnel, ze mu ma te manduce vlastne neco vadi, tak zase spustil
Nastesti je nase fenka s vencenim vzdycky rychle hotova, tak jsme hned utikali domu. Kdyz jsem pupika z manducy vysvobodila, tak jeste chvili pobrekaval a hazel po mne vycitave pohledy
Tak jsem se rozhodla, ze vyzkousim preci jen satek (jeste v tehotenstvi jsem se rozhodovala mezi satkem a manducou, manduca zvitezila, protoze jsem se pri sve nesikovnosti bala sloziteho vazani a toho, ze bych to treba blbe uvazala a prcek by mohl vypadnout nebo tak neco) Kazdopadne satek si napred pujcim a uvidim jak to pujde…na noseni jsem se moc tesila, tak snad se k tomu nejak dopracujeme ![]()
Gretchen,koukám,že jsi z Pardubic,škoda že jsi nenapsala minulý týden,to byl v Pardubicích šátkařský minisraz
Vázání se neboj,když jsem to zvládla já,dáš to taky ![]()
Gretchen píše:
Tak jsem dnes pri venceni naseho pejska zkusila vzit maleho do manducy, nez jsem dosla ven tak rev, venku bylo chvili ticho, prcek se fascinovane rozhlizel kolem sebe, pak si ale asi vzpomnel, ze mu ma te manduce vlastne neco vadi, tak zase spustil
Nastesti je nase fenka s vencenim vzdycky rychle hotova, tak jsme hned utikali domu. Kdyz jsem pupika z manducy vysvobodila, tak jeste chvili pobrekaval a hazel po mne vycitave pohledy
Tak jsem se rozhodla, ze vyzkousim preci jen satek (jeste v tehotenstvi jsem se rozhodovala mezi satkem a manducou, manduca zvitezila, protoze jsem se pri sve nesikovnosti bala sloziteho vazani a toho, ze bych to treba blbe uvazala a prcek by mohl vypadnout nebo tak neco) Kazdopadne satek si napred pujcim a uvidim jak to pujde…na noseni jsem se moc tesila, tak snad se k tomu nejak dopracujeme