Nechce chodit kadit do nočníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
20.10.14 07:53

Nechce chodit kadit do nočníku

Dobré ráno jdu si k vám pro radu neboť už si sama nevím rady. Dcera 2 roky a 2 měsíce přestala kadit do nočníku. Bez plenky je cca od 2 roků kdy si sama řekla a ze dne na den byla přes den bez plenky, jen na noc má. Jenže asi posledních 14 dní nechce kadit do nočníku ani na záchod ale každý den se vykadí do gatí. Nevím co mám dělat a netuším proč už nechce kadit do nočníku když předtím do něj kadila normálně. Každý den jí říkáme že bobek patří do nočníku a sama to ví ale stejně se do něj nevykadí. Jak jí naučit chodit kadit zase na nočník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3208
20.10.14 08:25

Ahojky, nedavno jsem psala podobny dotaz, jen s tim rozdilem, ze nocnik bojkotoval uplne a do gati si sral celych 5 mesicu!!! (promin, prislo my vasich 14 dni usmevnych ;-) ). Byla jsem uz rozhodnuta mu vratit plinku i pres den, mela jsem toho plny kecky… Jsou to asi 3 tydny, co najednou, z nicehonis si ze dne na den zacal rikat!!! Nebo si dokonce sam dojde… Takze radu pro tebe mam jedinou, delejte to jak to delate a delali jste, upozornujte, ze je velka holka a ty do gati nekadi…muzete zkusit motivaci se splachnutim bobku do kanalu, ze jako ona sama muze…nebo nam asi malicko pomohlo to, ze nas se tesi do skolky. A porad jsem mu rikala, ze do skolky ho nevezmou, kdyz bude kakat do slipu nebo do plinky… A ejhle, najednou to jde :-) Tak snad se k tomu sama brzo vrati, hodne stesti;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
20.10.14 08:43

@Aviciii já mám podobný zážitek jako @cybermis bylo to histé, do nočníku nechtěl kakat, doted ukakává :zed: :zed: :zed: trpělivost, motuivovala jsem bombonama a nebylo to k ničemu, jediné co pomohlo byo vysvětlovat a dát tomu čas, věděl že něco provedl a za 3m :zed: :zed: :zed: se to zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
20.10.14 09:26

@Aviciii odchytit, když začne tlačit a posadit na nočník. Potom pochváli a zatleskat, jakoby se jí to povedlo poprvé.
Nejhorší je vyčítání, nebo zesměšňování dítěte, působí to pak na dítě antimotivačně a ještě víc se šprajcne. Žádný učený z nebe nespadl a dítě potřebuje čas, aby se zas cítilo úspěšné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
20.10.14 09:31

Hlavne trpelive a v klidu - jinak si zadelate na psychogenni zacpu. Viz diskuse zde na e-miminu (vypisovat znova nebudu). Ale presne takhle to zacina.
Drzim palce a jsem rada, ze to mam navždy za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
20.10.14 09:49

@Aviciii Ahoj, my mame ted uplne to same. Mala si vzdycky nekam zaleze, do stanu, pod stul, do skrine a pak vyleze s bobkem v gatatech. A kdyz se mi podari ji odchytit, tak se nevykadi a drzi to v sobe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
20.10.14 10:01

Měli jsme to stejné… odplenkovávala jsem poměrně pozdě a to ve dvou letech a 5 měsících (dřív vůbec nechtěl a jak viděl nočník tak ječel)… v červnu jsme začali čůrat venku na zahradě a doma chodil jen v dlouhém tričku a měl připravený nočník a sem tam si počůral nohy a pak začal chodit na nočníček naprosto krásně. Ale jen na malou. Káknout si stačil ráno do noční plíny nebo do plíny na polední spaní. Pak se párkrát pokadil do kalhot a měl z toho hrozný hysterák, takže se začal toho svého bobku bát a když chtěl kakat, tak si řekl o plínu. A pak se to nějak samo od sebe zlomilo (koncem srpna, začátkem září), jednou se mu povedlo si káknout do nočníku více méně omylem při čůrání, my kolem toho udělali velký humbuk: chválili jsme ho až do nebe, mohl si sám vysypat bobek do záchodu, tam jsem mu povídala jak ten bobek plave do kanálu a bude čekat na další jeho bobečky, bobkovi jsme zamávali, zavolali na něj: ahoooooj bobku a sám si spláchl… a za dvě hodiny šel sám na nočník a vyprodukoval další bobek s tím, že ho pošleme za tím prvním bobečkem :lol: :lol: :lol:
a od té doby chodí krásně na nočník i několikrát denně a my pořád oslavujeme a voláme: ahoooooj bobku (jako magoři, ale když to zabírá, tak to budu dělat klidně až do jeho puberty :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
20.10.14 10:02

@Anemary ano meli jsme to presne stejne, nekam si zalezl a jakmile jsem ho podchytila, zacal jecet, na nocnik si sednout nechtel a radsi to zadrzel, nejlepe jakmile dostal plinku na spani nebo klidne i do druhe dne… Bylo to fakt o nervy holky :'( Najednou ale kdyz jsem ho podchytavala, tak prestal prostestovat, kdyz jsem mu nocnik dala…tak jsem mu rikala, kdyz sem videla ze se mu chce, ze mu dam nocnik pod stul/za susak (tam kakal nejvic) a necham ho v klidu vykakat… A najednou to proste slo:-) Nemyslim si, ze bych k tomu ja nejak pomohla, spis mu to konecne docvaklo;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
20.10.14 10:05

@Mína13 nejste magori, delame to naprosto stejne, bobek je proste Buh :-D:-D:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.14 10:06
@Anemary píše:
@Aviciii Ahoj, my mame ted uplne to same. Mala si vzdycky nekam zaleze, do stanu, pod stul, do skrine a pak vyleze s bobkem v gatatech. A kdyz se mi podari ji odchytit, tak se nevykadi a drzi to v sobe :nevim:

tohle přesně u nás. PO dlouhýcyh problémech se zácpou jsem momentálně ráda, že kaká do kalhotek, ale aspoň normálně kaká. Odchytit a posadit na nočník nefunguje, nevyleze nic. Ona umí už velézající bobek zatáhnout zpátky… už to neřeším a jen čekám, kdy jí to sepne. Není to příjemné, ale pořád lepší, než totální nekakání, které předváděla předítm :nevim:
Anonym - nechci tady probírat kakací problémy dcery veřejně

• Citovat
  • Upravit
352
20.10.14 12:40

To si rikam taky, ze radsi at se vykaka, nez by to zadrzovala. Uz se tesim, az ji to taky „docvakne“. No, snad to male nebude vadit, ze jsem na netu pred x lety resila jeji intimni problem s vyprazdnovanim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
20.10.14 13:42

Měli jsme to podobně, trvalo to několik měsíců. Když jsem ji odchytla (což je skoro nemožný), tak to zadržela, což je dost průšvih, myslím. Byla jsem z toho zralá na Bohnice. Přestalo to najednou, docvaklo jí to. Nemám na tom žádnou zásluhu. Nijak bych ji za to nekárala, jen říkala, že to patří do nočníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
3.5.15 23:12

@Mína13 dobry den tak to je opravdu velice krasne co jste tu napsala a pokusim se to taky tak nejak vymyslet na syna ma 2roky a 3mesice a jsme tyden bez plenek a mame momentalne problem s kakanim proste jak ma kakat na nocnik tak si sdne a jakmile neco vytlaci tak se z nej zveda zacina hystericky plac a aobsolutne se mi uz nechce na ten nocnik posadit tudiz je to pak vsude kolem, uz jsem mu nekolikrat rikala ze je to v poradku ze kaka spravne do nocniku ale nic nepomaha to, neposloucha a stale hystericky breci, nevim cim to je jestli je to pro nej velka novinka ze uz nekadi do pliny ale do nocniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.5.15 23:49

@30anet kakání je vždy boj č.2. Většině dětí to od čůrání ke kakání do nočníku nějakou dobu trvá. Často jsou bez plíny, přijdou si o ní říct, vydělají se do ní a jsou spokojenía kamkoli jinam odmítají. Naše malá nekakala týden radši skoro vůbec.. nakonec ji to přemohlo.. ale už mi jí chuděrky bylo líto. Chce to trpělivost a ono se to taky poddá :) Vysvětlovtat, ukazovat, chválit.-.a čakat až to taky docvakne. Ukaž mu třeba kam děláš bobek ty.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.5.15 06:45

Syn(21měs) když se mu poprvé povedl nočník tak se tam právě vykakal. A když trefíme dobu tak kaká normálně na nočník. Zajímalo by mě proč děti vlastně kakat do nočníku nechtějí? @30anet Neboj ono to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze