Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sama jsem doufala, že syn bude chodit do tanečních, že se dají dohromady s klukama ze třídy a půjdou hromadně,ale nechce jít vlastně nikdo z nich.Je v prváku na SŠ a ze třídy jdou jen 2 holčiny, zrovna v týdnu jsme to řešili na třídních schůzkách.
Takže jsem se už smířila s tím, že do tanečních nepůjde,nemá cenu ho do toho nutit…
tak já nevím, ale podle mě patří umět tancovat k základním znalostem a umům moderního člověka, stejně tak jako řidičák a nebo základní práce na pc…nenutila bych ho násilím, ale rozumně si promluvit, že by sis to přála a jestli by kvůli tobě nemohl…poprosit ho a věř tomu, že za 30 let bude vzpomínat na tanenční a co tam prováděli…když nepůjde bude vzpomínat na to jak každej pátek večer seděl u počítače…moje taneční byly katastrofa a i tak se tomu ráda zasměju ![]()
a co se dohodnout na kompromisu - teď chodit nebude, ale příští rok to zkusí - bude o rok starší než ostatní, třeba mu to i víc půjde, zmužní a když ho tam občas pošleš teď se jen podívat jak to tam chodí, zalíbí se mu to. Jinak fakt nevidím důvod, proč by byla hanba tam jít s babičkou. U nás většinou děti přivezli rodiče nebo prarodiče. A ano, holky i kluci zdrhli hned na sál a příbuzných si nevšímali. Když mu babička slíbí, že ho nebude vyhledávat, tak proč by jí nemohl udělat tu radost, že by ji vzdal s sebou?
My jsme se domluvili ve třídě a chodili jsme většina lidí ze třídy do stejných tanečních - znali jsme se a cestování z a do tanečních taky nebylo nudné ![]()
Nechce, nechce, nenutila bych ho, já taky na střední do tanečních nechodila, až na vejšce mě můj nynější muž „ukecal“ a chodili jsme do tanečních pro dospělý
sice to byly boje, protože jsme se furt hádali, kdo z nás to pokazil (a většinou to spadlo na mě, protože on už tancovat uměl
), ale šla bych tam hnedka zase… ![]()
ahoj, já bych ho taky určitě nenutila. zvlášt pokud není zrovna pohybově nadaný, jak píšeš, a ještě k tomu by ho doprovázela babička… myslím, že by mu tam ostatní udělali peklo
.
možná se ještě nechá strhnout těmi kamarády, ale v tom případě by stejně nebylo zaručené, že by ty taneční navštěvoval. co si tak pamatuji, tak především party kluků občas končily jinde než na parketu
.
Ahoj, diskuzi jsem nečetla. Rozhodně ho nenuť, já sama na střední do tanenčích nechodila, holt jsem černá ovce
Rodiče by mě tam chodit nedonutili ani párem volů..( taky to prožívala nejvíce babička, naštěstí nejsem jediné vnouče, tak si to užila alespoň u ostatních
)
Já jsem chodila, ale taky bych nenutila. Navíc toto jsou předtaneční, ne, a až půjde do tanečních ve druháku na SŠ, tak už třeba chtít bude. Nechala bych to otevřené.
Chodila jsem do tanečních, nerada a k ničemu to nepotřebuju. ![]()
ja myslim ze uz to neni tak moderni jak to byvavalo..ja na tanecnich nebyla…a vlastne skoro nikdo koho znam…prihlasila bych do tanecnich babicku
![]()
Já, dokud jsem nepoznala manžela, neviděla důvod, proč do těch tanečních chodit, ale on byl zvyklej chodit hodně na plesy a pokud jsem nechtěla, aby chodil s někým jiným, nic jinýho, než naučit se tanči, mi nezbylo
![]()
Já taky odmítla chodit. Všechny spolužačky, kamarádky šli a ajá nic. Zatím se za těch víc jak 10let nestalo, že by mi to chybělo
Nejsem společenský typ a rozhodně nejsem tyxp, co vymetá plesy, to by mě fakt nebavilo.
Mi to přijde jak udělat si řidičák, i když vím, že autem jezdit nebudu.
Kdyby někdy v budoucnu pocítil potřebu tance, tak si může udělat taneční taky, dělají se kurzy i přímo pro dospělé. A když si to pak člověk sám platí a dělá to z vlastní chuti a ne z musu, tak je to celé určitě lepší a příjemnější
Nečetla jsem diskusi, ale nenutila bych. Já chodila nuceně, byl to akorát stres a vyhozené peníze, tancovat jsem se tam stejně nenaučila ![]()
Já si taneční užívala, přítel nechtěl do tanečních chodit, ale teď toho docela lituje, plesy si oblíbil, ale neumí pořádně tančit, takže to zkoušíme zplácat a natrénovat vždy večer před plesem ![]()
Nečetla jsem vše,ale ani já nechtěla do tanečních. Dokonce jsem byla přesvědčena, že na takovouhle „trapárnu“ mě nikdy nikdo nedostane. Hmm,dostala jsem od tety(kmotry) taneční k narozeninám
Navíc jsem musela v pátek přijet k nim (cca 90km) v sobotu si užít taneční(šla se mnou jejich celá rodinka) a v ne. jsem odjížděla. Prvních 5lekcí jsem nesla fakt těžce,ale pak jsem tam i docela ráda jezdila.
Ono, se to nezdá,ale když se tam sejde slušná parta tak tam dokáže být dost dobrá sranda. ![]()